Zakladam tuto temu, pretoze aj v nasom rodnom kraji je kde jazdit a stale objavujeme nove trasy...pridajte sem svoje oblubene alebo zaujimave cestne alebo MTB trasy
ja vcera nic moc:cez udavske-zubne-papin(tu strasne rozbita cesta,krokom )hore na svetlice rokytov a domov.take sprievodne vozidlo by sa aj mne zislo po polsku raz mi vytrhlo ventil na prednom kolese,nastastie pri koskovciach ked som sa uz vracal z polska tak som len presiel laborec a bol som doma.neviem si predstavit co by som vymyslel niekde pri myczkowe aj ked lepenie nosim stale.mobil mi vonku nefunguje.polske peniaze som nemal..odvtedy nosim stale aj nahradnu dusu(dokonca som vyvrtal vacsi otvor na disku aby sa tam zmestil aj vacsi ventil(skor sa najde medzi ludmi ako galuskovy ).co sa tyka maximalky,parkrat som letel a stacilo odvtedy radsej pomaly dole kopcom,nikdy nevies co ti vyleti z lesa(nejaky zajko..nanosy strku na zatackach..) uz nevystrajam.netreba sa plasit,akurat si znicis hrdlo,prechladis dutiny v hlave neskor budu chronicke a problem na svete,jak mam ja.staci trocha jazdy v chlade a hlava boli vecer nenormalne.tak som dopadol pre tie svoje rychle jazdy z mladosti. treba mi vymenit stred(dalsie prachy uz sem tam trie o presmykovac).maj sa
tak som si to spravil stereo vcera raz,ale bez zachadzky fijas radoma a dnes uz komplet cez okruhle,fakt je menej tych kamionov.fukal severak,ale nevadi po otoceni v havaji to islo skoro samo vybehol som cez holcikovce,lebo som pocul piskat pracovne stroje pod kopcom mala domasa.na druhej strane frezovali pri konci,take platanie .pod radvanskym kopcom sa cestari akoze snazili platat diery .akurat mi to otrepalo tricko .dalo sa.
noo take sprievodne vozidlo je fajn . Si mal fakt stastie ze ti ten ventil nevytrhlo dakde daleko v Polsku, to by bol problem, ale paci sa mi ten napad s vyvrtanim väcsieho otvoru . To je pravda s tou rychlostou, ked si spomeniem ze minuly rok sme s bratom tak riskovali dole tym kopcom z hranice do Paloty bez prilby v rychlosti cez 60 km/h ... Inak, v Radome robia nanuky nie? Pekny okruh si zase spravil, ja by som to asi s mojim bikom za den nezvladol, neviem. Skusku som spravil, uz len dve ma cakaju, ale cez vikend ked nebude prsat by som zase rad isiel pojazdit do Zoborskych vrchov pri Nitre tak uvidim.
ci tam robia nanuky to neviem,odbocka je hned na zaciatku takze v obci som nebol.ja teraz osypujem zemiaky vo velkom,predvcerom v noci padali ladove krupy u nas,cela dedina mala polnocny budicek kazdy choval co sa dalo,hlavne auta.pripadalo mi to jak stahovanie naroda inak drzim palce(ale iba na nohach,ruky potrebujem na brzdenie xi,xi)a uspesne zlozenie skusok.
dnes som bol osypat zemiaky u babky,konecne mam od nich pokoj,ale este predtym som vybehol do zavady,tiez kludna trasa aj ked tie nase cesty ale aspon ziadne polske kamiony .ked spominas tie nanuky tak tu v n.sitnici pri fotbalovom hrisku(krizovatka v dedine)potraviny,niekedy tu normalne predavali zmrzlinu
cez romakov slovenska volova sa mi podarilo prejst uspesne sa ukludnili.aj ti nasi v zbudskom dlhom osada.zavada:klasika letim dole dedinou babka rovno na cestu,akoby sa nechumelilo.ziadne take pozriet zlava zprava klasika na koncovych dedinach,su zvyknuty na tri auta za den+jeden autobus.to iste sa mi stalo aj v habure takze dnes som bol pripraveny.
chcel by som uz konecne nieco dlhsie,ale rana chladne a pocasie neiste.
ked nie drevo tak zemiaky na dedine je stale robota co? Ach tie krupy, minuly rok v lete nam znicili urodu zeleniny V Sitnici predavali zmrzlinu? no to som nevedel. Hehe takze ziadne utoky romakov neboli? Ja som mal minule v Palote fan klub ked som sa vracal z hranice tak mi take 3 deti kyvali - lepsie ako by za mnou mali kamene lietat lebo aj to som tam uz zazil. Ta babka sa asi spoliehala na sluch a kedze ziadne auto nepocula tak rovno vykrocila na cestu...diky tak drz palce aspon na nohach aby si mohol brzdit, ja ten vyjazd do Zoborskych vrchov odkladam na neurcito, idem sa radsej ucit nech mam pokoj od tych skusiek. Cawko
takze zoborske vrchy ništ,co?ja som konecne trafil super pocasie,akurat rano som isiel skoro tak bola hmla(este mi treba kupit tie reflexne pasiky,nemam )potom sa vyjasnilo neskor zamracene poobede jasno a sucho vietor slaby.bolo ok .keby si bol doma mohli sme sa stretnut na pive v jasliskach (nepijem iba zartujem).hlasia pekne aj zatra tak uvidim kam ma to stoci xi,xi
ahoj.
ee, včera bolo sice super počasie, ale odolal som a snažil som sa učiť. Vo štvrtok posledna skuška tak keď sa podari možno som cez vikend už doma tak by som už rad začal pravidelnejšie bicyklovať lebo nemam ešte ani 300 km najazdenych No tak si sa konečne dočkal dobreho počasia. Pekny okruh si zase spravil. Si išiel cez Duklu? Pozeram to na starom pc v škole tak nevidim poriadne tu mapu
hej komarnik.mapa len taka info..po vcerajsku som chcel dnes nieco kratsie tak som sa vybral na ten dubnik (a dorazil som sa uplne) od caklova nenapadny slaby stupak obzeram bike ci plaste spustaju ci brzdy ok nejako tazko sa ide ten zamutov asi najdlhsia dedina na svete vosiel som za dedinou do lesa a hned krizovatka tak som si vybral do lava(spravne)po 100m je strelnica.cesta zo zaciatku zla aj ked asfalt,ale je v lese tak blato mlaky sem tam.ale cim dalej tym lepsia,najprv hruby asfalt,diery vela potom menej atd.pod vrchom uz skoro ok hore vyborna na vrchu rovina vsetko asfalt,az som ostal prekvapeny s tym som nepocital isiel som len tak pokade sa bude dat s mojimi galuskami.a isiel som fakt opatrne stacila jamka a sekne z boka plast:evil: stale stupanie. do nekonecna.videl som jelenice srny diviakov nastastie nie pod vrchom som stretol dve auta(osobne)a ked som sa vracal tak sa hore trepali liazky posypovace vytlacili ma z cesty,uz som sa nemestil:mrgreen: az kde som bol neviem znacka potom taky pomnik ihlan z kamena dalej zavora az som prisiel na krizovatku.jedna isla hore na ten vysielac asi(tipnem asi 1 km?uz sa mi nechcelo)a ta druha dole kopcom do husteho smrekoveho lesa stale asfalt!(by ma zaujimalo kde to ide,ci nie nahodou na druhu stranu(cervenica?mozno)lebo ked som sa vracal tak v jednom vyreze(kvoli stoziarom s VN)bolo vidno nejaku dedinu na druhej strane.cesta dole mi trvala 25minut malo kde som to pustil vacsinou vsetko na brzdy bolo paradne,odporucam ti aj keby si mal ist vlakom do VT.oplati sa.nieco ako vinne-porubka ale aspon3*dlhsie.dedina tiez rozkopana cesta.tmavsim porobili byty som zvedavy dokedy im to vydrzi dole to islo samo a od VT domov proti vetru,normalka to aby som sa nenudil.tie mosty v okoli VT no strach.isiel som vonkasim oblukom.
Ano ta cesta dolava dole vedie dole do Cervenice ale je velmi rozbita, ale asi po 1 km klesania (to je este relativne dobry asfalt) je krizovatka, tam ked sa odboci dolava, tak sa potom stupa cez byvalu banicku osadu Dubnik okolo naucneho chodnika a cesta vyusti pri tom Ihlane "pomniku Emy Goldschmidtovej" skoda ze si to neskusil.
ou kej diki Luho ved este urcite tam pojdem niekedy v buducnosti.pacila sa mi tato trasa.dnes zatiahnute na dazd aspon pojdem do lesa s mojim psikom uz dlho nikde nebol a ked vidi,ze beriem bike az zavija s nervami a tlaci sa medzi mna a bicykel normalne ho nenavidi (konkurencia,len cakam kym mi na nom rozhryzie plaste ).ktovie kam ma certi najblizsie ponesu..chcem herlany cez banske(minuly rok som bol,cakal,ale nesrtriekal isiel som cez MI-bidovce-VT..).takze potom to mozno otocim hore na kecerovce-zlata bana...no co pozeram do svojej automapy tak by to malo byt(ta krizovatka s vyjazdom na dubnik)medzi tou zlatou banou a cervenicou tam mam nakresleny tiez nejaky pomnik,kaplnka,kostol..?ale to musi byt pekne pocasie,stabilne po cely den aby som ten okruh stihol inak,ze rozbita nevadi hlavne aby boli aspon naznaky asfaltu,zameskane dozeniem na hlavnej .maj sa.
tie končiny vobec nepoznam , ale vyzera to zaujimavo..hlavne to stupanie a potom zjazd. Brzdy nepotrebuju vymenit? Inak, nevieš mi povedať čo je to za kopec medzi Koškovcami a Jabloňou (okr. Humenne keby niekto nevedel)? Myslím že na mape je to označené ako "Ostrý vrch". Raz dávno som tam bol ale nie ďaleko. Úzka asfaltová cesta a dosť križovatiek, nevedel som kade isť. Ani neviem či sa tam vôbec može isť lebo na začiatku je závora (často otvorená) a neviem či tam nie je aj značka zákaz vjazdu
ostry vrch?neviem kde na mape je taky nazov,mal si dat foto.ten nad nasou dedinoumi ho tak volame(uz som o nom cmaral v starsich prispevkoch..luka,studnicka..smer do zubneho..jeden cas sa vravelo,ze tu hore spravia male letisko,ale toho sa uz navravelo,aj dolinu jablon mali komunisti raz zatopit a chceli z toho priehradu robit blo taky plan a u nas v dedacove sa mali stavat bytovky...vsetko padlo cesta co je vyznacena na mape z dedacova do maskoviec neexistuje iba polna).
(prikladam foto,tento myslis?napravo vjazd.ked sa ide z HE do ML).
ano myslim, že je to ten kopec. Nemam dobru fotku...Presne jak pišeš, za Koškovcami smerom do ML je vjazd napravo z hlavnej cesty. Takže nič mimoriadne tam nie je? Ale zajazdiť sa da v pohode nie? O tom zatopeni doliny som počul aj ja, mali by sme blizko k vode, ale na druhej strane by bola škoda to tam zatopiť
hej,hej bola by to skoda,najma tych ludí mimoriadne komu co mne staci priroda ticho a klud(tmavo zelena ciara=iba polna,ta biela bikemap=asfalt ok.cervena bodka=vajcovka).inak v okoli rastu huby.az tak vela krizovatiek tam nieje,fotak mas tak si to fot za sebou a ked zabludis tak si pozries spatne obrazky
neda mi pokoj ten dubnik Luho ma nastartoval xi,xi zajtra hlasia pekne tak asi to skusim este raz(len zoberiem viac vody,tie 2,5litra sa mi uz pod vrchom minulo a tazko sa taha smednemu aj ked potokov bolo na okoli neurekom.(cervene kruzky:tu niekde som musel byt,taka krizovatka,ostry trojuholnik (v strede burina) vsetko bolo asfalt kvalitny).asi pojdem.neda mi to pokoj maj sa.
mimoriadne komu co mne staci priroda ticho a klud(tmavo zelena ciara=iba polna,ta biela bikemap=asfalt ok.cervena bodka=vajcovka).inak v okoli rastu huby.az tak vela krizovatiek tam nieje,fotak mas tak si to fot za sebou a ked zabludis tak si pozries spatne obrazky
veď mne v podstate tiež, ale nemusí byť celkom kľud, mam radšej keď sa pohybuju nejakí ľudia - turisti lebo sa citim istejšie a nebojím sa keď zablúdim . Diky za info, pozrel som to aj na bikemap. Keď bude čas tak to skúsim prejsť a ochutnám aj tu vajcovku keď nájdem Ja som mylslel, že je tam viac križovatiek, no už si to dobre nepamätám, možno niektoré cesty nie su značené , bol som tam asi pred 6 rokmi
dnes vybavovacky po uradoch HE potom na postu koskovce tak som si povedal co uz a tahal hore do PL tam proti vetru a spat uz jak v lete dusno sucho horuco.len co som prisiel domov uz ma cakala jedna babka vdova aby som jej priviezol drevo,unaveny spoteny ale je sama z rodiny tak som uz musel pomocnika mala iba jedneho takze trebalo aj nahadzat aj zhadzat stiahlo ma roztrhol som lano na navijaku ani diki alebo prepac mam po nalade.takze zajtra idem sa ukludnit-vyjazd isto.
tak som bol kuknut ten kralovsky chlmec...ze co to za mesto tam sa islo ok isel som cez staré jeden chlapik v dialke na aute predo mnou zrazil lisku ktora prave prebiehala cez cestu(este umyselne pridal a stocil volant aby sa poistil,ze ju prejde,potom cuvol otvoril kufor hodil dnu(akurat som prechadzal popri nom pozrel na mna akoby nic)nasadol a siel dalej.doteraz *****a mocovka a kadeco po poliach co vylievali polnohospodari..teraz zochnute,prejdene psy,macky,jezko a ine...zrana sa este dalo,ale od obeda uz horucava poobede suchy vzduch ak to tak pojde dalej tak si neviem predstavit co bude v lete(budem mat problem sa uchladit na dlhsich jazdach),uz ani vietor nefuka trochu som sa schladil v tom lesiku medzi v.kapusanami a k.chlmcom len sa nedalo dlhsie stat ihned sami komar a iny hmyz chlmec nic moc male tiche mestecko z jednou hlavnou ulicou do kopca,samy madar.ako som neskor zistil ked som sa vracal tak jednosmerka .kupil som banany na zaciatku mesta a siel naspat.do ciernej n.tisou chybalo 11*2 to sa mi uz fakt nechcelo dalsia hodina navyse
a ty co skusky jak dopadli?budes cez vikend doma,dame jazdu PL?
ahoj, tak mam vdaka Bohu po skuskach. Teraz mam volno asi 2 tyzdne lebo potom sa potrebujem ucit na statnice. Musim dat bike trochu do poriadku, minule som preletel cez riaditka vdaka prednej brzde tak som kupil nove brzdove klatiky . Takze si bol v Komanczi minule? Neviem ci pojdem zajtra niekde, uvidim co bude treba doma robit, mozno az poobede sa vyberiem previezt. Nedelu by som sa chcel pridat k tej skupine co som minule spominal v poste. Planuju trasu od Čertižneho po ceste na hranicu a potom po hranici lesom a vyjst v dedinke Driečna a cez Mikovu a Malú Poľanu spät do ML. Inak, ten pan bral lisku na gulas?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
cez romakov
chcel by som uz konecne nieco dlhsie,ale rana chladne a pocasie neiste.
ahoj.
(prikladam foto,tento myslis?napravo vjazd.ked sa ide z HE do ML).
neda mi pokoj ten dubnik
este spodna krizovatka pod osadou Dubnik sa nachadza tu http://www.wikimapia.org/#lat=48.9082992&lon=21.464088&z=16&l=0&m=a
naucny chodnik v osade Dubnik http://www.wikimapia.org/#lat=48.9116557&lon=21.4648604&z=16&l=0&m=a
a krizovatka pri "Ihlane" http://www.wikimapia.org/#lat=48.9114723&lon=21.4692593&z=16&l=0&m=a
v osade je nad budovou byvalej školy aj studňa, na naucnom chodniku su na prehliadku aj kratke stolne, na MTB sa da jedna aj prejst.
a ty co skusky jak dopadli?budes cez vikend doma,dame jazdu PL?