Ono zalezi aj od typu trenazera.Pokial ho mas len polozeny na nejakej konzole ktora sa dotyka zo spodu bicykla v oblasti stredu a koleso je polozene na valci tak je to podla mna uplne bezpcne a setrne na cely ram.
Ja si zase myslím že zadný trojujuholník je v pripevnenom trenažéri v oblasti patiek namáhaný niekoľkonásobne viac ako pri dajme tomu špurte. Tam sa totiž sila rozkladá do podsatne väčšej časti rámu, a hlavne je na to rám stavaný. Ale aj take sa určite crb rámu v trenažéri báť nemusíš, neviem o žiadnom prípade kde by nastal problém. Potom by ani trenažéri neboli robené týmto spôsobom, pretože percento karbónových bikov je už dosť podstatné.
Chýba mi tu odpoveď typu - mám karbonový bike, už tri roky ho dávam do trenažéra (a nie raz za 2 mesiace) a v pohode... ostatné je teória
No keď ti chýba takáto odpoveď, tak tu ju máš: Mám karbónový rám Colnago C50, túto zimu, aj minulú pravidelne každý deň okrem pondelka na neho sadám a točím na trenažéri Tacx Sirius, minimálne hodinu. Vlastne cez zimu ho z trenažera dole ani nedávam.
Stačí takáto odpoveď? A to mám 86kg, takže niesom pierko.
Keď jazdíš na trenažéri zo sedla tak pochybujem JoKo, že je viac namáhaná zadná stavba ako na ceste. Bike sa vôbec nenakláňa, čiže určite nepôsobia na zadnú stavbu také bočné sily, ako na ceste, keď ideš zo sedla a "hádžeš" bike zo strany na stranu, aj keď je pevne uchytený do trenažéra.
Jedine keby som išiel na trenažéri zo sedla a svoje telo naschvál vyklonil pri šľapaní na jednu a striedavo na druhú stranu, čo myslím, že takto nikto nejazdí zo sedla na trenažéri.
Ešte som nepočul o tom, aby sa zadný karbónový trojuholník poškodil pri jazde na trenažéri.
Nie je každý tak vyjazdený...
Stačí ti prísť do Bratislavy a pozrieť sa na jazdcov na hrádzi. Stačí tých na cestných kolách - a na hrádzi v lete ich uvidíš desiatky. Málokto jazdí čisto, rovno. Väčšina láme ťažké prevody a pomáha si trupom, ťahajú do štvorcova, hodne ľudí nemá dobrý posed a hobľuje sedlo. Toto všetko na ceste je prenášané do vĺn a vlniek, avšak na trenažéri to schytáva zadná stavba, ktorá je upevnená. Nenapísal som, že na trenažéri sa zničí zadná stavba, ale že je viac namáhaná.
Prípadne si aj nájdi staršiu tému - trenažér alebo valce - a v nej sa niekoľko prispievateľov priznalo, že to skúšali na valcoch, ale nevedeli to ustáť. Práve preto, že zle pedálujú. Tak si kúpia trenažér a čo si to odnesie najviac?
neviem či Ti nebude veľký rám, bolo by vyskúšať si podobný rám či Ti bude vyhovovať a potom ísť na isto, podľa mna 3-tác vpredu Ti je zbytočný , ale keď už tam je....
cen aje podľa mňa dobrá...je tam ešte uvedené že je to dámsky model, ale neviem či si to vonku niekto všimne...možno len vymeníš sedlo
a ak Ti nevadí: "DROBNÝ ŠKRABANEC NA RÁME POD RÝCHLOUPINÁKOM!!!" tak ho ber
často sa stretávam na fórach s názorom že Soru nebrať, odporúča sa isť od 105 vyššie, alebo Veloce a vyššie, resp. Rival a vyššie
aj keď zase na druhej strane, keď má niekto nižší rozpočet, tak musí niekde spraviť kompromis...
ja osobne nie som na bazáre(ale toto je môj vyslovene subjektívny názor), aj keď sa tam dajú kúpiť dobré stroje za dobré peniažky...
aký máš limit ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No keď ti chýba takáto odpoveď, tak tu ju máš: Mám karbónový rám Colnago C50, túto zimu, aj minulú pravidelne každý deň okrem pondelka na neho sadám a točím na trenažéri Tacx Sirius, minimálne hodinu. Vlastne cez zimu ho z trenažera dole ani nedávam.
Stačí takáto odpoveď? A to mám 86kg, takže niesom pierko.
Jedine keby som išiel na trenažéri zo sedla a svoje telo naschvál vyklonil pri šľapaní na jednu a striedavo na druhú stranu, čo myslím, že takto nikto nejazdí zo sedla na trenažéri.
Ešte som nepočul o tom, aby sa zadný karbónový trojuholník poškodil pri jazde na trenažéri.
Nie je každý tak vyjazdený...
Stačí ti prísť do Bratislavy a pozrieť sa na jazdcov na hrádzi. Stačí tých na cestných kolách - a na hrádzi v lete ich uvidíš desiatky. Málokto jazdí čisto, rovno. Väčšina láme ťažké prevody a pomáha si trupom, ťahajú do štvorcova, hodne ľudí nemá dobrý posed a hobľuje sedlo. Toto všetko na ceste je prenášané do vĺn a vlniek, avšak na trenažéri to schytáva zadná stavba, ktorá je upevnená. Nenapísal som, že na trenažéri sa zničí zadná stavba, ale že je viac namáhaná.
Prípadne si aj nájdi staršiu tému - trenažér alebo valce - a v nej sa niekoľko prispievateľov priznalo, že to skúšali na valcoch, ale nevedeli to ustáť. Práve preto, že zle pedálujú. Tak si kúpia trenažér a čo si to odnesie najviac?
cen aje podľa mňa dobrá...je tam ešte uvedené že je to dámsky model, ale neviem či si to vonku niekto všimne...možno len vymeníš sedlo
a ak Ti nevadí: "DROBNÝ ŠKRABANEC NA RÁME POD RÝCHLOUPINÁKOM!!!" tak ho ber
http://cube.slovkolex.sk/bicykle/270-RACE_bikes/2444-AERIAL?PHPSESSID=670c52aaa905e3e235c8df453b20405d
nebranim sa ani bazaru...
aj keď zase na druhej strane, keď má niekto nižší rozpočet, tak musí niekde spraviť kompromis...
ja osobne nie som na bazáre(ale toto je môj vyslovene subjektívny názor), aj keď sa tam dajú kúpiť dobré stroje za dobré peniažky...
aký máš limit ?
Ten na Ultegre je za fajn cenu