...včera som prechádzal spojnicou Šarišské Čierne-Smilno. "Nádherný pohľad" a dôkaz umu a pracovitosti slovenských "lesných" pracovníkov...asfaltová cesta sa zmenila na skládku dreva...
...hurá do terénu konečne...včera podvečer som si parádne zajazdil po Mihaľove. Praktický je celý zjazdný, až na úsek z kysličky na Mihaľov, ktorý zmasakrovali na jeseň plynári...ani som som si nezablatil čerstvo umytý a vyglancovabný bajk
...na tvoj kvíz ja neviem odpovede....nie som veľmi všímavý typ.....
Takych hrdzavych zabradli okolo potoka pri ceste pod strmym zrazom je az az. Ja som sa to najprv pokusal spojit s tou druhou fotkou a vydedukovat, kam si isiel ale ta asi nie je cerstva ked lipa ma uz take velke listy. Či? Si ma zmiatol.
Ak chces sutaz, tak o prvu fotku ziveho BOBRA z Ondavky. Prisli tam koncom zimy asi z polska a zacali budovat.... Ak privalova vlna zaplavi celu Domasu tak vedz, ze sa bobrom asi pretrhla hradza
...myslím si, že v tomto období je treba dobre zvážiť kam sa vybrať do terénu. A tých prekvapení na potulkách v lese nás bude čakať toho roku asi viac Ale tie ukážky bobrej práce sú perfektné....
Zvazovat a spekulovat clovek moze, len casto sa miesta menia za par dni - boli sme tam pred mesiacom a tazba tam nebola. Ale naozaj to nebolo take strasne, to sa len na trochu blata na kolesach nalepil sneh v ktorom som to chcel utriet. Jazda po luke to uplne vycistila. A ten lesny masaker som obisiel z hradu inou cestou (na foto pod nazvom "Prekvapenie v zjazde").
Prvá fotka: na ľavo (aj keď to nevidno) je prameň Solisko. Nepoznať to možno preto že pri zábradli nie je žiadna žihľava .
Druhá fotka: neviem isto , ale myslím že som to fotil v Poľsku v dedinke Tylicz.
Ak tomu Zborovskému hradu . Ten "Tankodrom" ostal po tých čo opravujú Zborovský hrad, lebo pílili stromy, ktoré už už padali na hradby. Ak ste si všimli na bráne je napísane vstup na vlastné riziko
Si zakerny! Kedze vo vseobecnosti z fotografii je tazko urcit sklon kopca a ty postavis bicykel dole kopcom s lahuckym prevodom som si myslel, ze potok je na pravej strane cesty smerujucej hore kopcom. Ako napr. cesta z Lenartova pod Maly Mincol alebo zo Zlateho na Maguru (tam je ale potok v hlbsej rokline).
Fotku bobra uz mas?
Ani ten vodný spád neviem kde sa nachádza a bohužiaľ neviem ani kde je Ondavka a po pravde ešte som ani nemal čas to čeknúť na nete, takže bobrov musíš priniesť ty A žiadna zákernosť, ani som si neuvedomil, že budeš tak študovať, že bajk by mohol byť otočený hore kopcom keď že mám 1:1 . To som si tam vyšľapal, napil sa, bajk už otočil na návrat domov a odfotil
1. Krempna (PL)
2. dzedzinu za humnami nepozna a na Domasu chodzi! V tej dedine prameni rieka, ktora plni Domasu!
3. Studoval som studoval, ale bolo tam malo indicii ako som napisal aj ked cesta na cergov bola jedna z moznosti... ale ist len po solisko a spat? Najnudnejsiu cast trasy na chatu cergov (BJ->Hertnik)? Len 2 krat som to otocil priblizne na tom istom mieste:
1. spustil sa lejak
2. v jari ked cez den bolo a v noci to mrzlo tam bol taky lad, ze to nemalo zmysel.
...pre srandu pridám aj ja niečo do kvízu....včera som bol trošku previezť a fotil som z mobilu a to z jedného miesta troma smermi. Každý z Vás (M+A) týmto miestom prešiel "xy"-krát...v lese je ešte dosť mäkko...každý pohyb v lese je znásobený zvukom suchého lístia a ja si pritom stále predstavujem Armstrongové divé svine ...rýchlosť môjho pohybu je úmerná hlasitosti zvukov lesa
Nechcem ta strasit, ale koncom minulej zimy sa vraj presne v tych miestach pohybovala vlcica s mladymi. Boli tam stopy... A k zvukom lesa: tie su ovela lepsie v noci. Vypnut svetlo a zapocuvat sa. A ked je este k tomu clovek sam...
Nechcem Ťa strašiť, mňa týmto lesom nevystrašíš . Po dvoch rokoch a troma prejazdmi (stále sám) týmto lesom do Kružľova som prišiel nato, že sa to vôbec neoplatí. Začiatok pekný, v lese pekne, len som stále zabudol v lete na ten zarastený koniec. Poslednýkrát mi černičákový tŕň šľahol bo žile na ruke. No mal som na mále, skoro. Ale není to sranda
...predpokladáš správne. Je to vyjazdené od štvorkoliek a motoriek, ale aj napriek tomu sa dá perfektne jazdiť. No smerom na Bervienok to bude asi ešte skoro, tam bude masaker. Ale pozor treba dávať v zjazde na Rokytovskú cestu, kde práve v najstrmšom úseku sú popadané tri stromy naprieč cesty, vzdialené asi tak 15m od seba.....
No a tie zvuky v noci...tak to je samostatná kapitola...sám by som v noci nešiel ani za svet...V septembri sme boli s Kubom a Tomášom na večernú jazdu a nebolo mi všetko jedno ale je to úžasný zážitok.....a s tými vlkmi ma nestraš, ešte že si nevšímam stopy ani okolie počas jazdy (len tie zvuky...)....pred dvoma rokmi sme s Kubom jazdili Lučiviansku Fatru a tam som za každým stromom videl medveďa....ale na turistike som už utekal pred divou sviňou pod Fabovou hoľou na Muránskej planine....
Ahoj Bardejovcania, vcera sme vam okupovali vase vysostne trate. Na zaciatok sezony navstiveny jeden dreveny kostolik a slusne blatko v lesiku staci. Prideme aj nabuduce Prikladam gpx.
robka & jfab
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...na tvoj kvíz ja neviem odpovede....nie som veľmi všímavý typ.....
Ak chces sutaz, tak o prvu fotku ziveho BOBRA z Ondavky. Prisli tam koncom zimy asi z polska a zacali budovat.... Ak privalova vlna zaplavi celu Domasu tak vedz, ze sa bobrom asi pretrhla hradza
Druhá fotka: neviem isto
Ak tomu Zborovskému hradu
Fotku bobra uz mas?
2.
3. Studoval som studoval, ale bolo tam malo indicii ako som napisal aj ked cesta na cergov bola jedna z moznosti... ale ist len po solisko a spat? Najnudnejsiu cast trasy na chatu cergov (BJ->Hertnik)? Len 2 krat som to otocil priblizne na tom istom mieste:
1. spustil sa lejak
2. v jari ked cez den bolo
Akosi vyjazdene od stvorkolkarov.... Nasledujuci usek na Barvienok asi bude este blatisty, vsak?
Nechcem ta strasit, ale koncom minulej zimy sa vraj presne v tych miestach pohybovala vlcica s mladymi. Boli tam stopy... A k zvukom lesa: tie su ovela lepsie v noci. Vypnut svetlo a zapocuvat sa. A ked je este k tomu clovek sam...
No a tie zvuky v noci...tak to je samostatná kapitola...sám by som v noci nešiel ani za svet...V septembri sme boli s Kubom a Tomášom na večernú jazdu a nebolo mi všetko jedno
robka & jfab