ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Prečistili sme trail od miesta, kde mar_tin skončil v nedeľu, až po zákrutu pred posedom, kde končí tráva a začína lístie. Hlavne od trávy, lístia a na niektorých miestach trochu zarovnali. Trail sme cez tú trávnatú časť moc nerozšírili, ostala skôr úzka stopa.
Ten nadjazd ponad veľký starý buk, čo spravil neznámy dobrovoľník (Alan ?), bude treba opatrne jazdiť. Boky má slabšie, usypávajú sa. Treba počkať kým nato dobre zaprší nech sadne.
bajker, čo konkrétne myslíš, že si dotiahol po lúku? všimol som si, že v nedeľu bol trail vyhrabaný od asfaltky k malému slavínu naľavo až po lesnú cestu, ktorá vedie k posedu a dnes toho bolo o nejakých 50 metrov viac v takej terénnej ryhe. ak si to bol ty, tak chválim, je to dobre, v nedeľu tam bolo dosť konárov a lístia...
Päť etáp plánovania:
1. Predprojektové nadšenie.
2. Realizačné vytriezvenie.
3. Hľadanie vinníkov.
4. Potrestanie nevinných.
5. Odmenenie nezúčastnených.
normálne som bol vlastne jazdiť len/po časť od asfaltky na kačín ale viac sa mi páčil smer na rotundu.. ako je natom druhá časť?
To mar_tin: Na listie na zjazde do Uhlienky sme uz nemali cas, tak sme ho zametali len pomocou specialnej metody "Rychly zjazd".
tak alan to nebol, lto vraj tiež nie... kto teda? pochváľte sa...
no miro, lepšie je to samozrejme smerom od malého slavína k rotunde, ale ak si nebol na tretej časti (m. slavín > uhlenka), tak dosť pravdepodobne zablúdiš, ja som tam bol 3x a tiež som mal miestami problém trafiť správny smer. trail miestami nie je skoro ani len naznačený...
od uhlenky je to potom už ok, komplet prejazdné, od posedu prakticky stále mierne dolu kopcom (ale pedálovať treba)...
Inak singel som objavil nahodou uz minuly rok, ked som nahodou odbocil na Kacine vpravo na staru lesnu cestu a nejakym motanim a bludenim som k nemu dosiel. Ale isiel som po nom len kusok, tam kde sa krizoval tusim so zltou znackou ???
Uz sa tesim na vikend (asi sobota) jak maly-jojo.
Podla fotiek tu to bude super. Vsetkym zucastnujucim sa velka
choď zo železnej (cyklo značka) a z nej to odbáča..