Chcel by som vas poprosit o radu, mam doma starsi, asi 4-5rocny Author Solution SX v seriovom stave bez akychkolvek upgrade-ov. Rozmyslam ci bude vhodne poprehadzovat jednotlive komponenty, alebo skor predat bajk (a za kolko) a kupit komplet novy.
Jednalo by sa mi hlavne o vidlu (je tam RST Capa a vela chvaly som na nu nenasiel), brzdy by som chcel vymenit za hydraulicke (co by obnasalo aj vymenu inych komponentov).
Co sa tyka ramu, ten sa mi zda v pohode, ale necham si poradit od skusenejsich. Mam 95kg a 195cm a myslim ze 21" ram je dostacujuci, ale je duralovy a kedze sa chystam od tejto sezony viac venovat bicyklovaniu, neviem ci vydrzi.
Ak by som kupoval novy, pozeral som niektore modely od Specialized (Hardrock a pod), ale v tomto by som si tiez nechal radsej poradit. Cena by bola potom niekde okolo 500eur plus/minus.
Zatial dakujem
posledný komentár: 17. 6. 2014 o 17:44
co sa vidly tyka, kopa bajkov ma v tejto cene Suntour. ako je to s jej kvalitou ? vydrzi daco resp je lepsie pozerat sa po Dart-e ?
Haibiky si mozes pozriet tu: http://www.kubicasport.eu/znacka/327/HAIBIKE-2008-a-2009---AKCIE/?od=15&tried=2&typ=
ked uz nejaku pouzitelnu vidlicu tak RS Tora a vyssie
ked porovnavam ceny, tak modely ktore maju suntour a dart vidle tak vacsinou maju to iste prislusenstvo, mozno o triedu nizsie.
ak napriklad porovnam ceny deore a alivio, tak su tiez zanedbatelne (rozdiel do 10-20eur za niektore komponentny) ale cenovy rozdiel medzi bicyklami je v stovkach eur
napr tento: http://www.kubicasport.eu/produkt/1255/Haibike-Edition-SL-09/
ma uz paradnu vybavu za tu cenu (brzdy, vidlica, kluky, prehadzovacku, kevlarove plaste atd atd..)
ale len 19 veľkosť..
Moj subjektivny nazor je taky, ze bike za 500 eciek sa da vyberat aj podla prvotnych sympatii a pocitu pri nasadnuti nan. Takze nie je od veci spravit si kolecko po miestnych obchodoch s bicyklami, povedat predavacovi o co je zaujem, nechat si poukazovat dostupny material, nasadnut, potazkat, pohladit a nakoniec si vybrat
ide mi o to, ze by som na svojom bajku privital lepsie brzdy, mozno lepsiu vidlu
nevyznam sa v tom, preto sa pytam skusenejsich ci ma zmysel upgradeovat alebo radsej kupit novy
verim tomu, ze bajk za 1000eciek bude lahky, s kvalitnymi komponentami, ale myslim ze by som ho nevyuzil
Vopred vďaka za každú radu.
Tuto je ten muzeálny zázrak - akurát dávam naporiadok kolesá, lebo guma na ventiloch už dodýchava (doslovne).
Úvaha je aj taká, že neskôr by som prípadne kúpil aj nový rám a tie nové komponenty by som prehodil tam, ale chce to ísť krok za krokom.
Za 200€ zober nejakú bazárovku a vŕtať sa môžeš v nej