oplati sa kupit brzdy z nemeckeho sopu (ebay)? cena dost vyhodna. ide mi o vzdialenost a reklamacie, konkretne magura. ked som chcel kupit elektrolux pracku z ciech, reklamaciu by som vybavil v najblizsom autorizovanom servise, cize priamo v ke. ako je to s magurami?
druha otazka, aka je asi reklamovatelna poruchovost brzd? ake su vase skusenosti? radsej to zobrat z blizka, lebo sa to zvykne kazit?
Kamoš už doniesol niekoľko Magúr z Nemecka - kúpené cez e-bay alebo i-net shope. Bolo to výhodnejšie. Je to s ním však na dlhé ruky - chodí na Slovensko tak 2-3x do roka.
Mne napríklad doniesol reťaz Connex 10 za 20 Eur, aj s poštovným.
magura louise fr 2006 ide na ebay okolo 170-200eur + 20eur dorucenie + prevod z banky 200sk zahranicny platobny styk. cize pri trocha stasti okolo 7000sk komplet p+z
iba ak by som nieco prehliadol...
ak sa smiem opytat, aku banku mas? neviem teda presne, neplatil som este takto, ale ak mas iban prijemcu, tak snad by to uz nemal byt taky drahy spas - ale len domienka, prax bude asi ina.
200sk ma sporitelna ak idem cez ebanking
Nezáleží od banky, ale od toho cez koľko sprostredkovateľských bánk korunky putujú, takže tieto poplatky sú dodatočne zúčtované na základe oznámenia zahraničnej banky. Samozrejme sa môžeš pred platbou dohodnúť s príjemcom peňazí, či poplatky bude znášať on aleto Ty. Možno ho nalomíš Ak áno, musíš to na platobnom príkaze správne vyznačiť.
IBAN príjemcu a BIC kód banky príjemcu (swiftová adresa) jednoznačne, bez toho by bol poplatok v SR ešte vyšší.
S niektorými zahraničnými korešpondenčnými bankami majú slovenské banky uzavreté dohody, t.j. výška poplatku by mala byť vopred známa, príjemca peňazí tam však musí mať vedený účet. V opačnom prípade to bude prekvapenie...
oplati sa kupit brzdy z nemeckeho sopu (ebay)? cena dost vyhodna. ide mi o vzdialenost a reklamacie, konkretne magura.
..tu nie je co riesit, ta cena co je na ebay-i, je cca o 60% nizsia ako na slovensku. A zaruka aj servis plati rovnako, len je to zlozitejsie a drahsie. Ale 2006 magury su uz vychytane, takze pochybujem o tom ze by sa im nieco stalo. ...dobra ponuka, ked ja som zhanal brzdy tak este louise fr na ebay-i nemali, ..skoda
ak sa smiem opytat, aku banku mas? neviem teda presne, neplatil som este takto, ale ak mas iban prijemcu, tak snad by to uz nemal byt taky drahy spas - ale len domienka, prax bude asi ina.
no vyratal som si to veru, ze cez paypal to vyjde lacnejsie, teda ak je to tak, ze okrem poplatku za zps su este mastne poplatky korespondencnym bankam ako pise Tanamera. za paypal je poplatok 4,7% z celkovej sumy, cize tak 10eur. tak ci onak, aj keby tie poplatky vybehli na 1000sk, stale sa to oplati, ak niesu extra poruchove.
Tych 4,7% sa mi akosi nezda. Neviem ci pred tym este niesu nejake nuly. Ja som cez to platil zatial len raz a platil som priblizne stredny kurz(presne neviem na ebanke to nabehlo az za 3dni a neviem kurz z daneho dna).
tych 4,7% ma priamo predajca v podmienkach:
For international bidders, there is an extra charge of 4.7% of the total amount if you pay by using the paypal service.
Nic v zlom, ale mas niekoho, kto Ti ich namontuje? Ci myslis, ze to len prilozis a ides? Urcite budes musiet skracovat prednu, zalisovat olivu, opat odvzdnusnit, zafrezovat uchytenia vpredu a vzadu a tak, take drobnosti, na ktore urcite vacsinou kazdy ma doma naradie ...
na ebay-i sa kupujuci o tovare jedna a dohaduje s perdajcom, najcastejsie to byva normalny shop ako napr. kaktus.. takze nie je problem sa dohodnut aby to tam skaratili (alebo ked myslis ze tam pracuju namiesto ludi opice tak to bude problem) ..a skratit hadicu dnes vedia v kazdom kvalitnom servise aj na slovensku.
Na eBay-i predava hockto, ako shop tak aj private people a dost pochybujem, ze sa niekto bude zaoberat skracovanim hadiciek a pod. (nie je to v cene). Na druhej strane su to elementarne veci. Osobne odporucam kupovat zo zahranicia len take veci a takym ludom, ktori si to vedia sami servisovat, aspon je to fair voci tuzemskym predajcom, resp. treba kalkulovat s pripadnou vyssou investiciou do servisu (postovne tam a spat).
Pri zahr. platbach vyska poplatku zalezi na tom, kto plati vylohy korespondencnej banky (options SHA, BEN, OUR). Optimalne je dohodnut SHA (shared), t.j. platca plati svoje vylohy a prijemca korespondencnu banku. Ak je znama banka prijemcu, da sa spravidla na jej stranke zistit korespondencna banka. Ak je zhodna s koresp. bankou platcu, tak je vyhrane a mozno pouzit aj OUR (platba vsetkych vyloh).
Odporucam vsak pouzivat PayPal. PayPal transakcia je na strane platcu spoplatnena ako platba cez post-terminal, t.j. lacno (2.50 Sk?, zavisi od banky). Niektori predajcovia uz maju spravidla PayPal vylohy v cene (UK), ini pozaduju dodatocne navysenie ceny (SRN). Ak to nie je uvedene v inzerate, tak doporucujem odmietnut navysenie (treba vsak dobre ovladat jazyk).
Prispevok by vsak skor hodil do inej temy (ak existuje).
Krtek - jasne, ze v kazdom lepsom servise mu spravia skratenie hadice(hoci zafrezovanie sedla brzdy uz neurobia ani v akomkolvek lepsom, ale len vo vysokospecializovanom servise), ale hold nie zadara, takze uz to pomaly prestava byt az takym vyhodnym obchodom ... a nezabudaj - este stale nema poriesenu zaruku na Slovensku, co je dost podstatny detail
peterq: dik za hodnotny prispevok. vies mi este napisat co znamena toto? Vorauskasse, Ebay übernehmen wir,Porto,Verpackung,Logistic, 9 Euro,15 Euro EU.
porto/logistic neviem co myslia
titan: nuz neviem, zlozitejsie veci ako skratenie mi urobia v servise, zafrezovanie sedla brzdy na rame nebude potrebne, vyzera, ze to urobil vyrobca. tak ci onak pri cene jednej brzdy na slovensku mam temer dve z nemecka. problemy samozrejme mozu nastat. ale zas odoslanie brzdy do nemecka nieje tragicke. zakladne servisovanie snad zvladnem sam, alebo to urobia v servise za poplatok. rizika si uvedomujem a preto pozeram brzdy aj v cechach. tam su s cenami tiez riadne nizsie. rad by som ich kupil u lokalneho predajcu, ale nie za take ceny, za ktore mozno ani sami nemozu...
peterq: dik za hodnotny prispevok. vies mi este napisat co znamena toto? Vorauskasse, Ebay übernehmen wir,Porto,Verpackung,Logistic, 9 Euro,15 Euro EU.
titan: ...zafrezovanie sedla brzdy na rame nebude potrebne, vyzera, ze to urobil vyrobca...
Podstatna vec pri nakupe cez eBay je vediet dost dobre jazyk (pismom), aj ked niektori sa tu na fore vyjadrovali, ze to nie je potrebne, ale nie vsetky obchody prebiehaju hladko (osobna skusenost). Bohuzial Ti nepomozem, aj ked niektorym nemeckym slovam trochu rozmiem. Pouzivam ebay.co.uk a komunikujem vyhradne anglicky (aj s nemcami). Ono je to jedno, cez ktory eBay ides, ak vies Artikelnumer. Skus sa naucit pouzivat slovnik, napr. http://www.slovnik.cz/ - pre pochopenie obsahu popisu komponentu (mi) to staci. Ak mas nejasnosti, kontaktuj predavajuceho pred kupou!
Zo skusenosti aj z drahych ramov (Spec Epic, SJ - cena 50-60k) je treba zafrezovat sedla, hoci vyzeraju, ze to vyrobca spravil (spravil, ale nie dobre). Podobne aj hlavove a stredove.
peterq: ano jazyk je dolezity, tiez co som nemcom pisal tak anglicky, ale aj keby som chodil cez ebay.co.uk tak sa nemeckym textom nevyhnem, lebo su vo vnutri inzeratu. slovniky pouzivat viem, ale sam isto vies, ze to nemusi byt jednoznacne - ide skor o ebay zargon. beriem, treba vykomunikovat. myslel som, ci nevies z tych zakladnych slov. nepohybujem sa tam dlho, preto este neovladam ani tie zakladne veci. pomaly sa snad cez to prekusem...
dik
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mne napríklad doniesol reťaz Connex 10 za 20 Eur, aj s poštovným.
iba ak by som nieco prehliadol...
+ bankové poplatky korešpondenčnej banky v Nemecku 500,- Sk , banka v SR mi účtovala 280,- Sk (moja skúsenosť)
IBAN príjemcu a BIC kód banky príjemcu (swiftová adresa) jednoznačne, bez toho by bol poplatok v SR ešte vyšší.
S niektorými zahraničnými korešpondenčnými bankami majú slovenské banky uzavreté dohody, t.j. výška poplatku by mala byť vopred známa, príjemca peňazí tam však musí mať vedený účet. V opačnom prípade to bude prekvapenie...
..tu nie je co riesit, ta cena co je na ebay-i, je cca o 60% nizsia ako na slovensku. A zaruka aj servis plati rovnako, len je to zlozitejsie a drahsie. Ale 2006 magury su uz vychytane, takze pochybujem o tom ze by sa im nieco stalo. ...dobra ponuka, ked ja som zhanal brzdy tak este louise fr na ebay-i nemali, ..skoda
No ak mas ebanku tak to zaplat radsej cez paypal.
no vyratal som si to veru, ze cez paypal to vyjde lacnejsie, teda ak je to tak, ze okrem poplatku za zps su este mastne poplatky korespondencnym bankam ako pise Tanamera. za paypal je poplatok 4,7% z celkovej sumy, cize tak 10eur. tak ci onak, aj keby tie poplatky vybehli na 1000sk, stale sa to oplati, ak niesu extra poruchove.
For international bidders, there is an extra charge of 4.7% of the total amount if you pay by using the paypal service.
Pri zahr. platbach vyska poplatku zalezi na tom, kto plati vylohy korespondencnej banky (options SHA, BEN, OUR). Optimalne je dohodnut SHA (shared), t.j. platca plati svoje vylohy a prijemca korespondencnu banku. Ak je znama banka prijemcu, da sa spravidla na jej stranke zistit korespondencna banka. Ak je zhodna s koresp. bankou platcu, tak je vyhrane a mozno pouzit aj OUR (platba vsetkych vyloh).
Odporucam vsak pouzivat PayPal. PayPal transakcia je na strane platcu spoplatnena ako platba cez post-terminal, t.j. lacno (2.50 Sk?, zavisi od banky). Niektori predajcovia uz maju spravidla PayPal vylohy v cene (UK), ini pozaduju dodatocne navysenie ceny (SRN). Ak to nie je uvedene v inzerate, tak doporucujem odmietnut navysenie (treba vsak dobre ovladat jazyk).
Prispevok by vsak skor hodil do inej temy (ak existuje).
titan: nuz neviem, zlozitejsie veci ako skratenie mi urobia v servise, zafrezovanie sedla brzdy na rame nebude potrebne, vyzera, ze to urobil vyrobca. tak ci onak pri cene jednej brzdy na slovensku mam temer dve z nemecka. problemy samozrejme mozu nastat. ale zas odoslanie brzdy do nemecka nieje tragicke. zakladne servisovanie snad zvladnem sam, alebo to urobia v servise za poplatok. rizika si uvedomujem a preto pozeram brzdy aj v cechach. tam su s cenami tiez riadne nizsie. rad by som ich kupil u lokalneho predajcu, ale nie za take ceny, za ktore mozno ani sami nemozu...
titan: ...zafrezovanie sedla brzdy na rame nebude potrebne, vyzera, ze to urobil vyrobca...
Podstatna vec pri nakupe cez eBay je vediet dost dobre jazyk (pismom), aj ked niektori sa tu na fore vyjadrovali, ze to nie je potrebne, ale nie vsetky obchody prebiehaju hladko (osobna skusenost). Bohuzial Ti nepomozem, aj ked niektorym nemeckym slovam trochu rozmiem. Pouzivam ebay.co.uk a komunikujem vyhradne anglicky (aj s nemcami). Ono je to jedno, cez ktory eBay ides, ak vies Artikelnumer. Skus sa naucit pouzivat slovnik, napr. http://www.slovnik.cz/ - pre pochopenie obsahu popisu komponentu (mi) to staci. Ak mas nejasnosti, kontaktuj predavajuceho pred kupou!
Zo skusenosti aj z drahych ramov (Spec Epic, SJ - cena 50-60k) je treba zafrezovat sedla, hoci vyzeraju, ze to vyrobca spravil (spravil, ale nie dobre). Podobne aj hlavove a stredove.
dik