Cawte, teraz som zistil že iba s vodou sa jazdiť nedá

(110km a lížem jazykom
predstavec 
). A potrebujem poradiť ohladom stravovania, teraz som si kúpil podlhovasté piškóty na tiramisu majú v 100gramoch 80g sacharidov a s toho 30g cukrov (to čo znamená ? sacharidy nie su cukry ?), ale moje stravovanie by som do budúcna plánoval asi takto kupim klasické gulaté piškóty kopa sacharidov s toho skoro nula cukrov, a ktomu si dám hroznový cukor a dáky ten ionťák.
A ešte k tomu ionťáku, v živote som to nepil a ani neviem aký to má účinok a aký to bude mať účinok na mňa.
Poraďte dáky dobrý
ionťák ktorý chvíľu vydrží a môžem ho piť hlavne počas treningu pred a po treningu. zatial som pozeral po týchto troch : 1,Hypofit od kompavy
2,ENERVIT G Sport
3,Iontstar Sport sirup
Skrátka potrebuje zostaviť dáky jedálniček počas treningu (hlavne aby som s toho nepribral a nedostal cukrovku

aby som vedel koľko a čoho jesť/piť), pred a po si niekedy dám trocha ionťáku ak pôjdem ďalej. Nechcem do seba rvať kopu chémie ak to nebude potreba iba mi ide o to aby som ten
trening odšliapal v pohode

bez únavy
![Evil ]:)](https://static.mtbiker.sk/forum/images/smilies/emoticon-0116-evilgrin.gif)
. Pretože nič na jedenie som si doteraz na treningy nebrával iba vodu.
Za všetky rady a odpovede vopred vďaka.
ak sa normálne vyrovnane (trošku zdravo) stravuješ......
a dodržiavaš pitný režim
(biely rožok som nejedol možno už 10 rokov)
tak je to úplne zbytočné
...dokonca bola možnosť vyskúšať v praxi, ako vyriešiť hlaďáka, ak si ďaleko od všetkého dostupného, prichádza Ti zle a traťovky už došli...púpavové listy...sú síce hnusné, ale na vzchopenie organizmu a dojdenie pár kilometrov k normálnej žranici to výborne funguje.
"O tom, že sodíku máme v tele málo nám môže napovedať nadmerné potenie, dehydratácia s pocitom smädu, plynatosť, pocit únavy, či bolesti hlavy. Dlhodobý nedostatok sa prejavuje úbytkom na váhe, ako i evidentnou stratou svalovej hmoty. Ak to so sodíkom preženiete, krvný tlak vám pôjde prudko hore a s tým súvisiace zadržiavanie tekutín sa vám postará o opuchy dolných končatín, prípadne závrate."
Hlaďák je extrém, ku ktorému pri vyváženom tréningu dochádzať nemá. Ale občas sa pritrafí a skutočne sa dá vyriešiť aj takýmto spôsobom.
enough said
Núdza naučí - a príroda neublíži, ak vieš, ktoré môžeš.
... poradili zle ...
ja by som to nenazval "núdza" ale napríklad:
slušne, neskúsenosť a menej slušne "vlastná hlúposť"
Jasné, ak sa zle nakombinuje a potom sa chytí hlaďák, človek si nadáva a najradšej by sa nevidel.
ale davať tu mladému takéto odporúčania sa mi nezdalo veľmi dobré a ani zdravé,
aky to náhodou nepochopil tak,
že mu na vyjazd-tréning stači pol kilečka soli v drese a cestou sa niekde v priekope napasie
za normálne odpovede vopred diky
A k tomu uz co preboha chces pisat ? Sak odporujes sam sebe
edit:
Uzavriem to takto .. zober si tie piskoty, a kazdych 15 minut zjedz jednu a zapi poldecom vody.
a moja hlavná vec prečo som to tu založil bolo aj čo jesť ale hlavne koľko, ale ako tu písala Zani je to individuálne a porobím si jedálniček podla seba.
http://www.cyklotrenink.com/poradna/jidlo-na-dlouhe-objemove-treninky
a sem:
http://www.kpo.cz/fyziologie/fyziologie.htm
Ako zvyknem písať - nesmrteľné a stále sa opakujúce odkazy....
trochu som nepochopil tvoj príspevok, písal tu niekto o bukových listoch ?
a čo ten hroznový cukor ? ano nie ?