ČAUTE POTREBUJEM EŠTE JEDNU RADU, CHCEM SI OBJEDNAT GIANT REIGN 2 (2011) ALE PROBLEM JE V TOM, ŽE JE IBA VO VELKOSTI L MAM CCA 188 CM BUDE MI STACIT TATO VELKOST????? PROSIM O RADU DIKESS
AK STE SI VYBRALI TYP BICYKLA, KTORÝ VÁM BUDE ČO NAJVIAC VYHOVOVAŤ PO STRÁNKE VYUŽITIA, JE DÔLEŽITÉ VYBRAŤ SI BICYKEL TIEŽ PODĽA VEĽKOSTI. VEĽKOSŤOU BICYKLA SA ROZUMIE DĹŽKA SEDLOVEJ TRUBKY.
Určuje sa podľa výšky postavy respektíve dĺžky nohy (od rozkroku po chodidlo). Pri prekročení rámu by mala byť medzera medzi hornou rámovou trubkou a rozkrokom:
* u horských bicykloch: 5 až 10cm
* u crossových bicykloch: 3 až 8cm
Pri častejšom jazdení v teréne sa prikláňame skôr k menšej veľkosti - bicykel je obratnejší.
Pri častejšom jazdení po ceste sa prikláňame skôr k väčšej veľkosti - bicykel je stabilnejší.
AK MÁTE VYBRANÝ PRÍSLUŠNÝ TYP BICYKLA A VEĽKOSŤ, JE POTREBNÉ SA ROZHODNÚŤ PRE VEĽKOSŤ A VARIANTU RÁMU.
Výška postavy..................Veľkosť rámu
165 – 173cm....................................17“
170 – 188cm....................................19“
185 a viac........................................21“
Toľko teória. V skutočnosti je najlepšie sadnúť na rôzne veľkosti a vyskúšať.
mám tento Reign 2 model 2011,moja výška je 185 cm,kedže mám skôr kratšie nohy,na sedlovke mám rezervu 55 mm od rysky max. vysunutia.Pri tvojej výške by to mohlo byť ešte stále v norme-teda ak nemáš moc dlhé nohy-v každom prípade je to lepšie poriešiť dlhšou sedlovkou,ako kupovať opachu vo velkosti 22 palcov-pozri foto z mojej prvej nastavovaco-testovacej jazdy ...
Neviem, či sa takéto bicykle riadia podobnými pravidlami ako napr. MTB, ale na tvoju výšku je 15" málo. Odporúčam aspoň 19" (ale hovorím, s takou geometriou bicykla nemám žiadne skúsenosti). Zájdi do najbližšej predajne, resp. napíš do eshopu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Určuje sa podľa výšky postavy respektíve dĺžky nohy (od rozkroku po chodidlo). Pri prekročení rámu by mala byť medzera medzi hornou rámovou trubkou a rozkrokom:
* u horských bicykloch: 5 až 10cm
* u crossových bicykloch: 3 až 8cm
Pri častejšom jazdení v teréne sa prikláňame skôr k menšej veľkosti - bicykel je obratnejší.
Pri častejšom jazdení po ceste sa prikláňame skôr k väčšej veľkosti - bicykel je stabilnejší.
AK MÁTE VYBRANÝ PRÍSLUŠNÝ TYP BICYKLA A VEĽKOSŤ, JE POTREBNÉ SA ROZHODNÚŤ PRE VEĽKOSŤ A VARIANTU RÁMU.
Výška postavy..................Veľkosť rámu
165 – 173cm....................................17“
170 – 188cm....................................19“
185 a viac........................................21“
Toľko teória. V skutočnosti je najlepšie sadnúť na rôzne veľkosti a vyskúšať.
Poradí mi niekto ? pls