Zdravim
Zvazujem kupu mobilu s OS Android. Chcem sa opytat ci neviete o najakych aplikaciach a la TrekBuddy alebo SmartCom. Viem ze tam bezia Google Maps (kto by to cakal na OS od Google ) autonavigacie Sygic alebo Navigon, ale mne ide samozrejme o turisticku navigaciu.
Dik.
skusal som zmenu tych atributov v pc je nastaveny ako viditelny subor, ale v telefone ho zobrazuje ako skryty zrejme preto ho orux nevie najst, nechapem preco v pc ukazuje neico ine kao v mobile ked je raz subor nastaveny ako vidielny
sorry ze tolko pisem za sebou ale dosiel som na to ze asi bude problem s fontami, v menu na vyber mapy je prazdne miesto a to su presne moje vlozene mapy ked kliknem na prazdne miesto nacita mi moju mapu , ona tam fyzicky je aj orux ju vie pouzit ale proste nevie zobrazit pismo nazvu tej mapy, uz sa to niekomu stalo ? ze orux nevedel zobrazit fonty? pouzivam windows 7 myslim ze nepouziva odlisne fonty ako android ci orux aspon som s tym nemal nikdy problemi
myslim ze keby bolo nieco zle v mape tak mi tu mapu necita ale ono ju cita a pekne ju zobrazi aj presne suradnice akurat ze vo vybere namiesto nazvu mapy je prazdne miesto, no a to neni len jedna konkretna mapa je to akakolvek co vytvorym, je jedno s akeho zdroja, ale proste neni vidiet vo vybere, a verzia je upravena nejaka neviem ci nie od teba nasiel som ju v tejto teme mobil atlas creator 1.8 beta 1
ORUX mi po vypnuti obrazovky ( defaul nastavenie pri necinnosti - 30s)
prestane trackovat, vypne GPS, a vpodstate sa asi vypne aj on...
ked vypnem automaticke vypinanie obrazovky tak to normalne ide....l
a este mi pri trackovani nekresli ciaru -aj ked mam nastavenu cervenu, aj hrubku....
Pre LOCUS vyberieme výstupný formát "RMaps SQLite" (cez tlačidlo "NEW"). Odporúčam zaškrtnúť všetky zoomy. Výsledkom je jeden súbor s príponou .sqlitedb. Ten si môžeme premenovať tak, ako chceme, napr. na "mojamapa.sqlitedb". Potom ho stačí iba nakopírovať do priečinka "Locus/maps/".
Musíš mať zapnuté GPS (ikonka so satelitom) a musíš mať zapnuté zaznamenávanie trasy (ikonka s červeným krúžkom a 4 zelenými vlajkami). Nastavenia hrúbky a farby čiary cez MENU:
Nastavení---Uživatelské rozhraní----Barva zaznamenávané trasy
Nastavení---Uživatelské rozhraní----Barva plánované trasy
Nastavení---Uživatelské rozhraní----Tloušťka čáry zaznamenané trasy
Nastavení---Uživatelské rozhraní----Tloušťka plánované trasy
To mi nejak ušlo,ale už to zaznamenáva a presne.Teraz tak krok po kroku by som sa chcel nauciť trasu dať do počítača.Čítal som už všeličo,ale asi to sám nezvládnem.
na zaznamenávanie trasy doporučjem runkeeper..trasu si sámn uploadne ked pustíš na mobile wifi alebo net..a svoje trasy aj výsledky máš na ich stránke...a chodia aj mailom..na nete si môžeš pozrieť potom celú trasu na gugl mapach a aj vidíš presne v ktorom mieste si malaku rýchlosť..čas...atd...a obsluhovať ho musí zvládnuť aj môj pes ktorého nemám. navyše mám pocit žeby mobil vydržal zaznamenávať s ním aj dva dni v kuse.
Ja zatial runkeeper pouzivam. Zalezi aj aky mobil pretoze tu moju baterku GPS dost vycucava
Co ma ale serka co nemusi byt uplne chyba runkeepru je GPS signal. Nikdy ho nechytim pred svojim domom ale neskor ale ked je uz chyteny a sa vraciam tak ho pred domom potom mam kde dam stop. Niekedy len tak hocikde sa stopne. Kamarat si vsimol ze ako dal aktualizaciu na runkeepera tak ma tiez problemy s GPS. Zatial mi to postacuje je to celkom fajn len ta baterka
opravujem sa..dva dni to som prehnal ale na celodennú túru stačí v pohode...ja som ho mal dnes od desiatej do piatej pusteny...a popritom dost som čumel do máp (orux maps - mimochodom ktorý k*kot robil tie mapy...nakopal by som ho niekam...nenormalne hnusnou cestou som išiel kvôli nim)
a problémy som s ním nezaznamenal žiadne...a aktualizujem ho vždy...ja osobne som celkom prekvapený citlivosťou...fak ma u mňa signál stále.., mám htc desire
Ja som tiez pouzival Runkeeper, ale raz sa mi stala taka prihoda co nahneva... Cely den beham po horach a ked uz som dosiel k autu dal som ulozit a odoslat track log. A doma sa tesim, ze kuknem na webe runkeeperu co som nabehal a trasa nikde. Ani v mobile. Tak ma to nahnevalo a odvtedy mam nekomercny My Tracks. Odtial gpx subor updatnem na free web a vidim kde som sa flakal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. Mapový adresár OruxMaps:
HD2 T8585\Storage Card\ORUXMAPS\MAPFILES
--- Kosice-Poprad (adresář)
------ Kosice-Poprad.otrk2.xml (soubor / 4,17 kB)
------ OruxMapsImages.db (soubor / 185,36 MB)
--- Kosice-Poprad_1 (adresář)
------ Kosice-Poprad_1.otrk2.xml (soubor / 1,83 kB)
------ OruxMapsImages.db (soubor / 212,92 MB)
--- Pokus_OruxMaps (adresář)
------ OruxMapsImages.db (soubor / 23,59 MB)
------ Pokus_OruxMaps.otrk2.xml (soubor / 5,72 kB)
--- Pokus_OruxMaps_LC (adresář)
------ OruxMapsImages.db (soubor / 25,39 MB)
------ Pokus_OruxMaps_LC.otrk2.xml (soubor / 1,83 kB)
--- WORLD (adresář)
------ OruxMapsImages.db (soubor / 146,00 kB)
------ world.otrk2.xml (soubor / 1,75 kB)
--- OruxMapsCacheImages.db (soubor / 5,64 MB)
Vieš urobiť podobný výpis, alebo aspoň skrínšot? Alebo aspoň napíš názov a veľkosť súborov prislúchajúcich k tej problémovej mape.
2. S tými fontami sa mi to nezdá, ale všetko je možné. Veľkosť súboru nevadí.
3, Akú verziu MOBACU si použil, aký bol mapový zdroj, akú máš nastavenú veľkosť mapy v MOBACe (Settings --- Map Size)
prestane trackovat, vypne GPS, a vpodstate sa asi vypne aj on...
ked vypnem automaticke vypinanie obrazovky tak to normalne ide....l
a este mi pri trackovani nekresli ciaru -aj ked mam nastavenu cervenu, aj hrubku....
nerobi to niekomu...???
skusal som to na Samsung S II....
dik..
Pre LOCUS si môžeme vyrobiť mapu aj v PC. Použijeme na to program MOBAC (Mobile Atlas Creator), túto verziu: http://www.4shared.com/file/37czlImz/Mobile_Atlas_Creator_19_beta_6.html
Pre LOCUS vyberieme výstupný formát "RMaps SQLite" (cez tlačidlo "NEW"). Odporúčam zaškrtnúť všetky zoomy. Výsledkom je jeden súbor s príponou .sqlitedb. Ten si môžeme premenovať tak, ako chceme, napr. na "mojamapa.sqlitedb". Potom ho stačí iba nakopírovať do priečinka "Locus/maps/".
O programe MOBAC je táto téma: gps-navigacia-mapy/sasplanet-a-mobac-dva-programy-na-jednoduchu-vyrobu-map-t24405.html
Poznámka: Týmto postupom tiež možno obísť limit 25000 stiahnutých dlaždíc na deň, ktorý je implementovaný v LOCUSe.
Nastavení---Uživatelské rozhraní----Barva zaznamenávané trasy
Nastavení---Uživatelské rozhraní----Barva plánované trasy
Nastavení---Uživatelské rozhraní----Tloušťka čáry zaznamenané trasy
Nastavení---Uživatelské rozhraní----Tloušťka plánované trasy
Treba čítať aj návod: http://www.oruxmaps.com/manual_en.html
Co ma ale serka co nemusi byt uplne chyba runkeepru je GPS signal. Nikdy ho nechytim pred svojim domom ale neskor ale ked je uz chyteny a sa vraciam tak ho pred domom potom mam kde dam stop. Niekedy len tak hocikde sa stopne. Kamarat si vsimol ze ako dal aktualizaciu na runkeepera tak ma tiez problemy s GPS. Zatial mi to postacuje je to celkom fajn len ta baterka
a problémy som s ním nezaznamenal žiadne...a aktualizujem ho vždy...ja osobne som celkom prekvapený citlivosťou...fak ma u mňa signál stále.., mám htc desire
Nek*koti si mapy vyrábajú sami jednoducho pomocou programu MOBAC aj s vloženými lesnými cestami z podkladov Národného lesníckeho centra.
ja pouzivam SPORTS TRACKER, ma najmensiu spotrebu baterie z piatich co som skusal. Navyse ma nejake funkcie naviac, vyborne spracovany portal atd. Ked je spusteny (zaznamenava trasu) a fotis, vsetky fotky pocas zaznamu uploadne na server a priradi im suradnice daneho miesta.
http://www.sports-tracker.com/
http://www.sports-tracker.com/#/workout/rb251/cvpk8t41ls9v4tua
Chcel by som využívať navigáciu: prvá otázka: Mapy sú už priamo v mobile alebo ich treba stiahnuť, zdá sa mi , že ich treba stiahnuť.
2. našiel som nejakú mapku https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.maps&feature=top-free&rdid=com.google.android.apps.maps&rdot=1&pli=1 , ako je to zo sťahovaním do mobilu? pri používaní stačí, ak je povolené len GPS cez satelity? alebo musí byť aj cez internetové siete?
Vopred diky