Caute.Mam brzdy Tektro Draco hydrauliky a mam problem s prednou brzdou. Ked idem rychlo a potrebujem silno zabrzdiť tak mi predny kotuc tak akokeby hrkoce.Je to normalne alebo je to nejaka chyba? Mam bicykel Merida Matts TFS 100-D.
ako vies ze je to kotuc co hrkoce? Ak je to on tak skus dotianut srobky (ak nemas CL), pripadne mozes skusit vymenit za zadny kotuc ci to bude stale robit, ak ano nie je to kotuc.
Pridam sa.Mam tiez spominane Tectra a zvlastny zvuk vydava zadna brzda pri silnom brzdeni,ako keby cosi rapkalo o spice.Kotuce su rovne a dotiahnute,takisto aj strmene.Ale vsimol som som si rozdiel v dosadani platniciek na kotuci medzi prednym a zadnym kolesom.Moze byt toto pricina nejakeho problemu?
čaute, aj ja jazdim s tectro draco a začalo mi to robiť šarapatu. Neviem ako to hrkoce vam, mne to len troška rapkalo ale citil som na biku ako to klepe. Bol som s tym tiež v servise, chlapik mi troška došteloval bike a robilo to menej ale potom sa to zasa vratilo. No a potom som šiel na par dlhšich zjazdov kde som brzdy fakt "prevetral" a čudujsasvete problem zmizol sam. Takže vlastne doteraz neviem prečo to robilo, možno sa to potrebuje len troška zabehnuť. Ale radšej by som s tym tiež zbehol ešte raz.
Malo by ísť len o zle vystredený strmeň brdzy, kedy kotúš šúcha buď o jeho telo alebo o platničky. A to napr. pri brzdení môže vydávať "čudné zvuky", kedy sa pritláčajú piesty (platničky) nerovnomerne. Alebo môžu byť platničky nerovnomerne zbrzdené.
Na vystredenie strmenov poznam len jeden sposob - uvolnit ho,zabrzdit a znova pritiahnut.To som uz robil viackrat,ale je pravda,ze pohladom sa kotuc nejavi uplne v strede.
Presne ako hovoril disbeat. Zíst nejaky kopec a brzdit.Vcera som jeden kopec zisiel a brzdil a problem s brzdami uz nebol,ale na druhy den mi to robilo zas.
Mne to tiez zo zaciatku rapkalo teraz mi to akosi slabo brzdi . Vybral som platnicky a boli akesi spalene , obrusil som ich na jemnom smigly a zatial to je v pohode .
to cinkotanie je podla mna sposobene rozpernym plieskom co odtlaca od seba platnicky. ked su platnicky uz zodrate tak pliesok pretrca cez este zvysok platnicky a moze sa dostat do kontaktu z kotucom alebo je ten pliesok uz dako ohnuty
ja mam zas brzdy SLX a nejake zubate kotuce a vzadu mi vibruju az tak, ze mi to cez ram a sedlovku lechta pytel a wercajch nie je to nic prijemne, asi to chce generalnu opravu
Ja mam rovnaky problem. Mam brzdy Tectro DRACO na uplne novom biku Author dexter a pri silnejsom brzdeni prednou brzdou to dost hlasno hrkoce..zda sa mi ako keby hrkotali spice ale vsetko som presiel a nic nie je uvolnene, skusim este nejaky ten prudky kopec a uvivime...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.