Zdravim
Zvazujem kupu mobilu s OS Android. Chcem sa opytat ci neviete o najakych aplikaciach a la TrekBuddy alebo SmartCom. Viem ze tam bezia Google Maps (kto by to cakal na OS od Google ) autonavigacie Sygic alebo Navigon, ale mne ide samozrejme o turisticku navigaciu.
Dik.
vytvoril som si google maps cez MOBAC a rad by som ich pouzil offline v sports-tracker na android, zial neviem, co a kam do telefonu vlozit, aby ich program nacital...
V Android Markete je aspoň 6 aplikácií, ktoré majú v názve Sports Tracker. Musíš byť konkrétnejší. A ešte sa pozri, aké priečinky (do ktorých zaznamenáva napr. aj dáta) ti ten program vytvoril na SD karte.
EDIT: Teraz pozerám do READ.HTM súboru, ktorý nájdeš v adresári MOBACu a vidím, že ten formát atlasu s názvom Sports Tracker je pre Nokia Sports Tracker.
Aj tak však treba vedieť aký vlastne používaš program, aby sa dalo zistiť, či má možnosť použiť off-line mapy, prípadne v akom formáte.
Tiez som rozmyslal, ci to nie je nahodou len pre nokie.
Konkretne pouzivam tento sports tracker. Webstranka programu je tu Cital som aj ich support, ale pre android som nic nenasiel.
Nainštaloval som si to a narýchlo prezrel menu. Nevidím žiadnu možnosť ako v ňom používať off-line mapy. Je tam jedine on-line Google (map a sat). Dokonca aj nakešované dlaždice sa pri ďalšom spustení programu vymažú. Keď chceš používať v mobile mapy na orientáciu, odporúčam Locus alebo OruxMaps.
O takom niečom neviem. Ale načo to vlastne potrebuješ? Žiadne rozumné využitie ma nenapadá.
A keď už sme pri tých Orux mapách. Nový Orux by mal pracovať aj s vektorovými mapami. Tie čo používam v Locuse mi neprečíta. Dajú sa nejako prekompilovať alebo niekde zohnať priamo na Orux?
Možné riešenie: V PC používať napr. OziExplorer, free OKMap alebo nejakú on-line mapovú aplikáciu. Mapy pre OziExplorer si vyrobíš programom MOBAC. Budú fungovať aj v programe OKMap.
Nový Orux by mal pracovať aj s vektorovými mapami.
To som nejako nepostrehol. Odkiaľ máš tú informáciu?
Stiahol som si tento subor slovakia-0.2.4.map a nejde mi ani najst ze mam taku mapu proste v oruxe si vyberem Map offline here tam si vyberem mapy a mam tam len moznosti co som si spravil z MOBACU alebo v oruxe. Musim tam este spravit nejake specialne opatrenia?
testoval som oruxmaps + slovaia na manzelkinom Xperia mini pro a ide to celkom fajn. Nebol som na bajku ale pesi a zaznamenalo to trasu celkom presne. Aj export do gpx (kml) bol OK.
Dávam do pozornosti free program OkMap. Je to niečo ako OziExplorer na taliansky spôsob. Má naviac aj niektoré zaujímavé funkcie, ako už v inej téme spomínaná možnosť uloženia mapy v JNX formáte pre Garmin. Teraz v poslednej verzii pribudla aj možnosť uložiť mapu vo formáte pre Orux Maps.
- robí sa to cez menu Utilities--Map tiling/Garmin custom maps
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V Android Markete je aspoň 6 aplikácií, ktoré majú v názve Sports Tracker. Musíš byť konkrétnejší. A ešte sa pozri, aké priečinky (do ktorých zaznamenáva napr. aj dáta) ti ten program vytvoril na SD karte.
EDIT: Teraz pozerám do READ.HTM súboru, ktorý nájdeš v adresári MOBACu a vidím, že ten formát atlasu s názvom Sports Tracker je pre Nokia Sports Tracker.
Aj tak však treba vedieť aký vlastne používaš program, aby sa dalo zistiť, či má možnosť použiť off-line mapy, prípadne v akom formáte.
Konkretne pouzivam tento sports tracker. Webstranka programu je tu Cital som aj ich support, ale pre android som nic nenasiel.
A keď už sme pri tých Orux mapách. Nový Orux by mal pracovať aj s vektorovými mapami. Tie čo používam v Locuse mi neprečíta. Dajú sa nejako prekompilovať alebo niekde zohnať priamo na Orux?
Neexistuje. Tu je o tom diskusia: http://oruxmaps.foroactivo.net/t602-sqlite-db-map-viewer-for-pc
Možné riešenie: V PC používať napr. OziExplorer, free OKMap alebo nejakú on-line mapovú aplikáciu. Mapy pre OziExplorer si vyrobíš programom MOBAC. Budú fungovať aj v programe OKMap.
To som nejako nepostrehol. Odkiaľ máš tú informáciu?
Vektorové mapy pre OruxMaps: http://download.mapsforge.org/
Stiahnuť súbor s príponou MAP a nakopírovať do telefónu do priečinka "mapfiles", ktorý sa nachádza v priečinku "oruxmaps".
Diky
- robí sa to cez menu Utilities--Map tiling/Garmin custom maps
Locus, OruxMaps, Androzic, ...