Pozdravujeme všetkých fanúšikov horskej cyklistiky a BEHANIA na Slovensku.
Ak chcete zažiť zimné dobrodružstvo na horských kolesách alebo pri HORSKOM BEHU v okolí Bratislavy, prídite sa zúčastniť 4. ročníka 1. zimného MTB maratónu na Slovensku. Naše zimné horsko-cyklistické podujatie je jediným svojho druhu v slovenskom a stredoeurópskom regióne. Pre tento ročník sme sa rozhodli zorganizovať KOMBINÁCIU MTB + BEH. Veľkou NOVINKOU je to že sa s kapacitných dôvodov spolu s celou organizáciou sťahujeme do BRATISLAVY na Železnú Studničku, konkrétne na lúku Snežienka umiestnenú za Rotundou.
Spoločenskú a kultúrnu záštitu nad našim podujatím preberá predseda Bratislavského Samosprávneho Kraja, pán Pavol Frešo spolu s Primátorom hlavného mesta Bratislava, s pánom Milanom Ftáčnikom. Podujatie organizujeme aj s podporou starostu mestskej časti Bratislava – Nové Mesto, s pánom Rudolfom Kusým.
V sobotu 21.1. o 11.00 na našich účastníkov MTB preteku bude čakať profesionálne zabezpečená a označená 29 km trať so 650 m prevýšením. Trasa štartuje v BRATISLAVE zo Železnej Studničky (Lúka SNEŽIENKA) a povedie oblasťou Malých Karpát cez Bratislavskú Kolibu, U Slivu, Biely Kríž, Malý Slavín, Kačín a cieľ na Železnú Studničku. Po dojazde do cieľa bajkerov privíta profesionálne zabezpečené stravovanie.
V nedeľu 22.1. o 11.00 bude pre našich bežcov pripravená 9,7 km trať so 160 m prevýšením. Trasa štartuje v BRATISLAVE zo Železnej Studničky (Lúka SNEŽIENKA) a povedie oblasťou Malých Karpát, cieľ bude opäť na Železnej Studničke.
Tak ako minulý rok, na lúke bude pripravený vykurovaný veľkokapacitný stan s pevnou podlahou o rozlohe 1 000 m2, stan bude oproti minulému roku o 600 m2 väčší. Tak aby sa nám do stanu zmestilo ešte viac bajkerov, bežcov a návštevníkov
Motto z posledného ročníka ostáva rovnaké:
“Príď sa s nami do BRATISLAVY zahriať na bajku či pri BEHANÍ, my sa postaráme o to aby ti s nami v našom veľkom stane po preteku nebola kosa”
Na víťazov čakajú hodnotné ceny a pre ostatných účastníkov bude pripravená veľká tombola. Účastníci oboch podujatí budú vyhodnotení v KOMBINÁCII MTB + BEH!!!!
Všetko štartujeme 20. 1. 2011 piatkovou registráciou od 15.00 hod. v BRATISLAVE, na Železnej Studničke a ideme za každých poveternostných podmienok.
V Sobotu o 17.00 bude pripravený ohňostroj, do 24.00 vás zabaví DJ Mirec!!!!
Neváhaj a príď sa presvedčiť do BRATISLAVY, bude o teba perfektne postarané.
Účastníci MTB a BEHU budú štartovať v týchto kategóriach:
A: ženy, do 29 rokov
B: ženy, 30-39 rokov
C: ženy, 40+
D: muži, do 18 rokov
E: muži, 19-29 rokov
F: muži, 30-39 rokov
G: muži, 40-49 rokov
H: muži, 50+
Účastníci výslednej KOMBINÁCIE ( Sobota + Nedeľa ) budú štartovať v týchto kategóriach:
K1: ženy, všetky vekové kategórie
K2: muži, všetky vekové kategórie
Momentálne sa môžete zaregistrovať na MTB do 31. 12. 2011 on-line na našej stránke za 15,- EUR, do 17.1. 2012 za 20,- EUR a neskôr na mieste za 25,- EUR.
Tu sa môžeš zaregistrovať on-line na naš 1. zimný MTB maratón 2012:
http://www.stupavskymaraton.sk/#zimny-prihlasenie
Na BEH sa môžete registrovať do 31. 12. 2011 on-line na našej stránke za 13,- EUR, do 17.1. 2012 za 16,- EUR a neskôr na mieste za 19,- EUR.
Tu sa môžeš zaregistrovať on-line na BEH v rámci 1. Zimnej KOMBINÁCIE:
http://www.stupavskymaraton.sk/#beh-prihlasenie
Pretekári, ktorí sa zaregistrujú do kombinácie MTB a BEH majú zvýhodnené štartovné!!!:
- uhradené do 31.12.2011 – 23,- EUR
- uhradené od 1.1.2012 do 17.1.2012 – 30,- EUR
- uhradené osobne pri prezentácii 20.-21.1.2012 – 40,- EUR
Registrácia a platba v hotovosti je možná v predajniach:
INTERSPORT (Bratislava Centrum, Dunajská 14, Bratislava)
INTERSPORT (AVION SHOPPING PARK, Ivanská cesta 16, Bratislava)
INTERSPORT (Palace Zlaté Piesky, Cesta na Senec 2/A, Bratislava)
KOLIESKO (Mlynská 4/A, Stupava)
Viac informácii v našich ďalších mailoch a na našej domovskej stránke: http://www.stupavskymaraton.sk/
Video report z posledného 3. ročníka TU:
http://www.youtube.com/watch?v=fLd1tdRLujE
Video report z 2. ročníka TU:
http://www.youtube.com/watch?v=ln2W4361Bjw
Video report z 9. roč. INTERSPORT Stupava Trophy 2011 TU:
http://www.youtube.com/watch?v=r9x7k3RH0QU
S pozdravom...
Pavol Grujbar
marketing, projekt, sponzori
obcianske zdruzenie Maraton, Slovensko
Mobile: +421901769101
FACEBOOK: http://www.facebook.com/mtbmaraton
FB EVENT: http://www.facebook.com/event.php?eid=213815901982289
TWITTER: http://www.twitter.com/mtbmaraton
[email protected]
http://www.stupavskymaraton.sk
keep bikiing
clen medzinarodnej skupiny maratonov - IMS
Inter Mountain Series
http://www.inter-mountain-series.eu/
posledný komentár: 19. 8. 2025 o 10:04
posledný komentár: 4. 2. 2020 o 18:27
posledný komentár: 23. 1. 2019 o 21:24
posledný komentár: 16. 2. 2017 o 13:00
posledný komentár: 21. 8. 2013 o 14:39
posledný komentár: 20. 8. 2013 o 20:51
posledný komentár: 3. 3. 2011 o 17:37
A o tyzden, dva, mozno tri, pride organizator s podobnou debilinou ako po letnom maratone, ze nemohol reagovat, lebo sa nevedel prihlasit ..
No a v lete to tu bude zasa znova
Btw. tu "nerozvaznost" s pustenim kamionu na rozmoceny travnik v Stupavskom parku (opät sa da vratit k tomu, ze inteligentny clovek vie vopred domysliet dosledky) som este dokazal akceptovat aj ked sa mi to nepacilo, ale plasenie zveri tak neprirodzenym sposobom ako je pyrotechnika uz akosi prehliadnut neviem...
Myslim, ze by to malo byt v prvom rade sportove podujatie, ked uz chcu zabavu, tak nech spravia koncert, resp. inu menej hlucnu a ohladuplnejsiu alternativu zabavy - nie ohnostroj, bol koniec roka, kazdy mal pyrotechniky dost.
Pre ogranizatorov .. existuju aj specialne podujatia zamerane na pyrotechnicku show, ak sa potrebujete realizovat skuste to tam. Ked pojde organizacny tim dalej tymto smerom, tak do 3 rokov, bude ten vykurovany stan stat v cieli na Somarovi, samozrejme tam spravia aj parkovisko, v niceni zelene predsa maju prax
Následne som volal šéfovi mestských lesov, či povolil ohňostroj. Šéf mestských lesov o ohňostroji nič nevedel.
Z tohto dôvodu sa tohto podujatia tohto roku určite NEZÚČASTNÍM.
Palo Grujbar, pozdravujem Ťa.
Milan Schurger
Pre Jezus a Milsu, pripadne ostatnych, kt. sa nechali strhnut emotivnymi vyjadreniami a neopravnene odsudzuju nasu organizaciu....
Cely organizacny tim horuckovito pracuje na pripravach nasho uz nezadrzatelne sa bliziaceho zimneho podujatia. Ja osobne som prebdel len od Noveho roku asi 4 noci...
Predovsetkym chcem povedat, ze organizujeme podujatie pre ludi a nie pre samych seba. A uz nie pre peniaze ako tu niekto spominal. Uz na zaciatku tejto temy som pisal, ze ako narocne je na kvalitnej urovni a jedinecne zorganizovat v dnesnej dobe MTB akciu v zimnom obdobi. Velmi radi sa podelime aj s Vami s nulovymi zostatkami na ucte nasho obcianskeho zdruzenia. Kedze zimny maraton si na seba nedokaze zarobit, nasa akcia sa dotuje aj zo strany podnikatelov, kt. nam len vdaka nasemu nadsenemu a odusevnemu pristupu prispievaju bez naroku na akukolvek reklamu, v pripade ze je potrebne dorovnat straty. Taketo nase nadsenectvo funguje len a len v pripade ked sa taketo nieco robi len odusevnene a z nadsenia, no nie??? Ja uz neviem co niektory ludia dokazu
Preto si objednavame oproti letnemu Stupavskemu maratonu menej kulturneho programu a atrakcii, lebo nam na to neostavaju peniazky. Sustredime sa na najdolezitejsiu organizaciu, ostatne ostava bokom. Ohnostroj dostavame sponzorsky...
No a teraz sa chem strucne vyjadrit k okrajovej aktivite akou je ohnostroj...
Ohnostroj sme nahodou a spontanne zaradili do nasho programu pocas druheho rocnika v roku 2010. Ked sme mali celu akciu este Marianke. Bol nam dodany sponzorsky zo strany jedneho partnera. A kedze sa to ludom velmi pacilo, zopakovali sme ho aj minuly rok 2011 este stale v Marianke. No a predbezne sme s nim ratali aj na tento rok 2012. Ale kedze sme sa na rychlo rozhodovali, a kedze sme sa z kapacitnych dovodov rozhodli stahovat do BA na Zeleznu studnicku.... Museli sme urychlene riesit velmi vela organizacnych veci ako su vsetky povolenia a veci s tym suvisiace, ktore si bezny clovek ani nevie predstavit.
Ked sme spustili propagaciu na zimu 2012, iba sme sa snazili pouzit rovnaky vzorec pre doplnkove aktivity, kt. priamo nesuvisia s maratonom. Sucastou nich bol aj ohnostroj... No a kedze sa ozvali kriticke hlasy ktore komentovali nevhodnost organizovania ohnostroja v lokalite do ktorej sa prvy krat stahujeme....
ROZHODLI SME SA UPUSTIT OD ORGANIZOVANIA OHNOSTROJA V MIESTE KONANIA NASEJ AKCIE. Aj napriek tomu ze by sme s povolenim tejto aktivity nemali u kompetentnych organov problem.
Pre Milan Schurger (mame na seba telefone cisla na mobili, mohol si sa ozvat, skoda), je dolezite pouzivat overene a ucelene informacie. Neuvazene, prostoreke, ukvapene reakcie zbytocne startuju emocie. A lahko sa potom k tomu prilepuju dalsie nezmysli...
Pan Vladimir Kutka, riaditel Mestskych lesov BA a ani Magistrat hlavneho mesta BRATISLAVA nemali problem s povolenim pre organizovanie ohnostroja.
Vcerajsim dnom sa podla presne vopred stanoveneho casoveho planu ukoncili a uzavreli vsetky pripravne opatrenia a nie najjednoduchsie rokovania k nasej organizacii a pripravam v ramci ziadosti ktore sme na tieto urady podavali este pripravnych fazach. Az na vcerajsom stretnuti bol ten spravny cas a priestor na rokovanie o kulturno-spolocenskych aktivitach na nasom podujati, kt. priamo nesuvisia s nosnym maratonom. Parkovanie, MHD, Kyvadlova doprava, likvidacia akcie, likvidacia a narabanie z odpadmi, atd, atd.... A aj OHNOSTROJ.
Sami sme na vcerajsom stretnuti podali navrh na vyradenie OHNOSTROJA z programu dna, hned pri prvej prilezitosti!!!
Takze sme dufam uspokojili ludi, kt. tato pre nas z organizacneho hladiska nepodstatna vec, zbytocne nastartovala. Najme po zbytocne ukvapenych vyjadreniach.
Takze budem rad ked sa tu na fore bude riesit cokolvek ine, hlavne len nie ohnostroj!! Dakujeme.
Velmi sa na Vas tesime na nasej Zimnej bajkovacke, na Zeleznej Studnicke v Bratislave
Tu je len vidieť koľko buranov dnes organizuje podobné aktivity.Ty totižto vôbec ani len netušíš čo to je ochrana prírody a ako sa k nej máš správať.Zobrali ste vysoké sponzorské prachy tak z toho robíte lunapark.Asi na vás treba podať sťažnosť na štátnu ochranu prírody aj keď asi intersport si cez korupciu vybaví všetko u našich úradníčkov a mestských lesov...
Ak o sebe tvrdíš,že si bajker tak prírodu máš v prvom rade chrániť a ochrana prostredia v ktorom sa pohybuješ má byť pre teba svätým písmom a nie,že ty tu pre nás robíš nejaký super obrovský ústupok.Ja stále tvrdím,že aj tie zákazy proti bajkerom v lese majú reálny základ kedže medzi nami je skutočne množstvo arogantných tupcov ktorý su neohľaduplní k okoliu.
nie neteš sa ja vám serem na celý váš buranský maratón.
P.S. Vzniklo by tu omnoho menej reakcii, keby ste na tieto nase ohlasy zaujali stanovisko skor. Ale lepsie neskoro ako nikdy.
ved chalanisko robi nieco pre nas. nezastavam sa ho ale taka akcia sa nezorganizuje lusknutim prstu clovek odjakziva robi chyby a on s nami komunikuje normalne. ked mu podame racionalne dovod preco by to malo byt tak a nie onak urcite to bude mat na oboch stranach vacsi efekt. komunikuje s nami podava infosky a ja mam s tohto citania pocit ze ho ideme ukamenovat.
cele to je len o style komunikacii.
dik za pochopenie
Tu je len vidieť koľko buranov dnes organizuje podobné aktivity.Ty totižto vôbec ani len netušíš čo to je ochrana prírody a ako sa k nej máš správať.Zobrali ste vysoké sponzorské prachy tak z toho robíte lunapark.Asi na vás treba podať sťažnosť na štátnu ochranu prírody aj keď asi intersport si cez korupciu vybaví všetko u našich úradníčkov a mestských lesov...
Ak o sebe tvrdíš,že si bajker tak prírodu máš v prvom rade chrániť a ochrana prostredia v ktorom sa pohybuješ má byť pre teba svätým písmom a nie,že ty tu pre nás robíš nejaký super obrovský ústupok.Ja stále tvrdím,že aj tie zákazy proti bajkerom v lese majú reálny základ kedže medzi nami je skutočne množstvo arogantných tupcov ktorý su neohľaduplní k okoliu.
nie neteš sa ja vám serem na celý váš buranský maratón.
Ja som sa snazil len vysvetlit, ze nieco co je z hladiska organizovania sportu nepodstatne je vlastne nepodstatne a tak sme to zrusili, kedze sme sa stahovali inde. Neslo o ziadnu laskavost voci nikomu. To je vsetko. Ja nebudem a ani nechcem pouzivat silne, kategoricke vyjadrenia podobne Tvojim... Pretoze mam vlastne pocit, ze cokolvek napisem, tak je len zbytocne mrhanie casu. Kedze sa niekto chce silou-mocou dotahovat.
Nevies aky je moj postoj k zivotnemu prostrediu, tak ma prosim Ta nestavaj do pozoru... Respektive nesud za nieco v com si uplne, uplne vedla.
Ani Intersport ani iny partner, ani ja osobne sme nikdy nikoho nemuseli uplacat. A to hlavne preto, ze sme vzdy dodrzali vsetky nariadenia, kt. sme v ramci povoleni dostali. A ked by sa aj nieco stalo tak ja som presne ten typ, co ked prekroci rychlost, tak nezjednava pokutu s Policajtom (hovorim obrazne). Kazdy by mal byt za svoje ciny postihnutelny, ak nimi skodi.
V case ked Milan volal Kutkovi, my sme uz mali davno vseobecne povolenie na akciu od Mestskych lesov. A aj od magistratu. Sucastou povolenia bola dohoda, ze vsetky ostatne kroky doladime na stretnuti 10.1. 2012. A vsetko sa presne podla planu dohodlo a prejednalo....
[quote=""]1. Povolenie mame od lesov a magistratu BA. A taktiez od vsetkych lesnych sprav. Standartne, tak ako pre kazde podujatie.
Tu je moja reakcia na Milanovu prvu zmienku.
Poprosim vsetkych o neprekrucanie faktov. A neprifarbovanie.
Fakt nerozumiem tejto nenavistnej komunikacii. My sa snazime organizovat podujatie pre siroku verejnost. Nie len pre par bajkerov, kt. si idu diskretne zajazdit niekde na luku. Kazdy si moze vybrat.
Reagujem vecne, ziadne osocovania a prudke vyhlasenia. Chcel som sa zastat chalanov, ktori mali odlisny nazor na vec ako organizator. Nic ine v tom netreba hladat.
P.S. Vzniklo by tu omnoho menej reakcii, keby ste na tieto nase ohlasy zaujali stanovisko skor. Ale lepsie neskoro ako nikdy.
Vsetko sa vnima, vsetko sa berie do uvahy. Zaobalim to, ohnostrojovu aktivitu sme brali ako uplne okrajovu vec. Na ktorej nasa akcia urcite nestoji. A tak sme aj k tomu pristupovali. Urcite som si nikdy nemyslel, ze k nam pride o 10 bajkerov viac ked budeme mat ohnostroj. Bol to len doplnok. Ved ani na letnom Stupavskom maratone sme ho tam nemali zaradeny. Ani nas to nenapadlo, ked tak teraz nad tym uvazujem...
Vsetci mame toho vela. Boli tu Vianocne sviatky, ludia boli po dovolenkach. A ked organizujes velku akciu kde je do komunikacie s organmi statnej spravy zatiahnutych vela ludi. Tak sa nedaju veci menit hore dole, len tak ako sa komu zachce. Vsetko ma svoj cas..
A nepacia sa mi extremne kategoricke vyhlasenie niektorych... Skoda
Aka loz??? ake zavadzanie??? Stale hovorim ze moje stanovisko bolo prekrutene.
Pretriasalo sa tu teraz moje meno, tak to zosumarizujem:
17.12.2011 som sa pýtal či Mestské lesy povolili ohňostroj na Snežienke. Níč iné.
18.12.2011 si odpovedal: "Povolenie mame od lesov a magistratu BA. A taktiez od vsetkych lesnych sprav. Standartne, tak ako pre kazde podujatie."
Ja som volal so šéfom mestských lesov (len ohľadom ohňostroja) následne, ešte pred vianocami.
Ďalej som sa k tomu nevyjadroval, až po Jezusovom príspevku 11.1.2012 (keďže z Tvojej strany na danú tému neboli dovtedy žiadne vyjadrenia) som prijal pre seba rozhodnutie, ktoré som zverejnil.
Nikdy som nemal k Vám (organizátorom) žiadne "emotívne", nenávistné a podobné prejavy. Ocenil by som, keby to bolo podobné aj z Tvojej strany ku mne.
Myslím si, že týmto by mohla byť téma ohňostroj ukončená.
S pozdravom
Milan