Ak vam vtom mozem spravit trochu jasno: ledky sa vyrabaju rozne ci uz 50 000 mCd alebo nikolko jednotiek wattow vykonne, alebo par stoviek luxxx.... ...v obchodoch silne svetla nedostanete no alternativa je kupit si led svetilko a zamenit si tam led diody, ci uz ide o powerled alebo niake 50tisicky(na trhu su uz aj 70 000), no rozhodne ledky maju buducnost a s trochou snahy aj pritomnost... proste xenony, halogeny, ziarovky nemaju sancu
ked uz vozit samostatne baterku ako vyssie uvedene Cateye, tak potom Sigma Mirage s dvoma halegonovymi 1W a 5W reflektormi, na plne svietenie akumulator vydrzi cca 3hodiny, nevidim ale problem ked sa za noc zasa akumulator nabije
5W svetlo naozaj posobi ako reflektor a akumulator ma "vyhodu" : svojou vahou posobi ako stabilizacny prvok pri bocnom vetre
Kupil som 10ks tychto Lediek a chystam sa s toho spravit homemade svetlo. Myslim ze by to celkom mohlo stacit, a vyslovene v noci nejazdim tak na take dojazdy z dlhsich vyletov to bude stacit urcite.
Kupil som 10ks tychto Lediek a chystam sa s toho spravit homemade svetlo. Myslim ze by to celkom mohlo stacit, a vyslovene v noci nejazdim tak na take dojazdy z dlhsich vyletov to bude stacit urcite.
Fakticka poznamka:
Zdanlivo je 50 cd LED silnejsia (mozno aj je, ale nie o vela - neprepocital som exaktne - vid. dalej), nez 16 cd LED, ale ked si pozriete na vyzarovaci uhol, tak v jednom pripade je to 10° a v druhom 20°. Nie je problem umiestnit stejny chip do puzdra s optickym usmernenim toku do 5° a dosiahnut aj napr. 100 cd za stejnu cenu. Na presne porovnanie svietivosti musia byt vsetky parametre rovnake, t.j. vyzarovaci uhol a prud, pri ktorom sa meranie uskutocnilo (zhruba do 70mA peak current je charakteristika cervenej LED linearna, t.j. 2x vacsi prud sposobi 2x vacsiu svietivost). V opacnom pripade je treba prepocitat vyzarovaci uhol na plochu a urobit korekciu svietivosti pre porovnanie.
Doplnenie o 10.00: obvykle sa svietivost uvadza pri 20mA (nepisany standard), v pripade citovanej LED 50 cd je uvadzana svietivost pri 30mA, t.j. 1.5x vacsia, nez pri standardnom merani. U LED 16 cd nie je prud uvedeny.
Mal som par 50cd led diod pri prude 70mA bolo na led asi 4V a svietilo to o poznanie silnejsie ako 16cd , teraz tiez skladam home made svetlo len neviem ake diody pouzit, skusim kupit aj zltu led a nejak to skombinujem aby bolo to svetlo prirodzenejsie , napajanie riesim cez menic z jednej 1,5V baterie
Asi som sa zle vyjadril. 50cd bude svietit vzdy silnejsie v danom uhle, ako 16 cd. Celkovy vyziareny svetelny vykon ale moze byt u oboch LED rovnaky, len u 16 cd je rozlozeny do vacsieho priestoroveho uhla. Cena LED zavisi najme od velkosti chipu a pouzitej technologie, nie od puzdra (stejny typ puzdra, rozny uhol). Spravidla cim vacsi chip, tym lepsi odvod tepla = vacsi povoleny trvaly a spickovy prud = vacsia max. svietivost. Samozrejme zavisi aj od typu puzdra, napr. automotive LED maju povoleny trvaly prud az 70mA, kym bezne puzdra fi. 5mm asi 20-30mA. Spat k veci. Staci 10° LED na dobre osvetlenie? Nie je potrebny vacsi uhol, tak 20 - 30°, aby boli osvetlene aj miesta po stranach?
mozes to riesit ako ja: na stred plosaku som umiestnil 3x50 Cd a dookola nich som to striedal 50 Cd a tusim ze 10 alebo 13 Cd- dobra svietivost aj v priamom smere aj po bokoch.Napajam to 3x1,5 mikrotusk. baterkami, a cez 100 ohm rezistor to pusti prud okolo 40 mA.Väčší prúd by som neriskoval, aj ked 50 Cd papierovo zdrzi 70 mA.Výdrz to má celkom slusnú.Puzdro s celým vnútrom a aj pôvod.diodami som kúpil v Poľsku za par šupov
Pravdupovediac ja to riesit nechcem, ked budem potrebovat, tak sa uchylim k profi rieseniu. Maximalne som si vymenil LED v blikaci Sigma za elipticke s lepsimi smerovymi charakteristikami a vyssou svietivostou. Poznamky boli len profesionalne, kedze LED pouzivame vo vyrobe v 100k mnozstvach.
Chalani tak poradte nejake svetlo pozeral som Longus Author ale co zobrat v cene okolo 500-700.. alebo ist do homemade?
Ak hej hodte sem nejaky konkretny navod
ja mám to svetloa je to supa a okrem toho som cital na jednom linku ze vyhralo to nejaku cenu svietivosti v kategórii LED svetiel proste je to za tu cenu supa co nechapes?
Teraz nechápem, že nechápeš. Keď som sa pýtal na test, tak to znamená že chcem niečo o tom vedieť. No a ty mi napíšeš "ak o nej chcete vedet napiste." Tak som napísal. Už chápeš.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale po lese s tym nejazdi, sa neodvazi
5W svetlo naozaj posobi ako reflektor a akumulator ma "vyhodu" : svojou vahou posobi ako stabilizacny prvok pri bocnom vetre
Coooo! 16 000mcd?
Ja som za taku istu cenu kupil 12 ks. 50 000mcd paradne to svieti, ako delo
Coooo! 16 000mcd?
...cenu kupil 12 ks. 50 000mcd paradne to svieti, ako delo
Fakticka poznamka:
Zdanlivo je 50 cd LED silnejsia (mozno aj je, ale nie o vela - neprepocital som exaktne - vid. dalej), nez 16 cd LED, ale ked si pozriete na vyzarovaci uhol, tak v jednom pripade je to 10° a v druhom 20°. Nie je problem umiestnit stejny chip do puzdra s optickym usmernenim toku do 5° a dosiahnut aj napr. 100 cd za stejnu cenu. Na presne porovnanie svietivosti musia byt vsetky parametre rovnake, t.j. vyzarovaci uhol a prud, pri ktorom sa meranie uskutocnilo (zhruba do 70mA peak current je charakteristika cervenej LED linearna, t.j. 2x vacsi prud sposobi 2x vacsiu svietivost). V opacnom pripade je treba prepocitat vyzarovaci uhol na plochu a urobit korekciu svietivosti pre porovnanie.
Doplnenie o 10.00: obvykle sa svietivost uvadza pri 20mA (nepisany standard), v pripade citovanej LED 50 cd je uvadzana svietivost pri 30mA, t.j. 1.5x vacsia, nez pri standardnom merani. U LED 16 cd nie je prud uvedeny.
Ak hej hodte sem nejaky konkretny navod
http://www.sportove.sk/?produkty&produk ... o-predne-2
viem kde dostanes.