Kategórie
Bike-techPripájam obrázok z minulého roka z Livigna, dúfam že sa Samko nenaštve.
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
-10% GT Pro Series Junior 20 detský bicykel, vivid transparent blue/white
449 €
-10%
MOC 499 €
-10% Leatt Knee Guard ReaFlex UltraLite chrániče kolien, čierna
89,99 €
-10%
MOC 99,99 €
savings POC Joint VPD Air chrániče kolien, uranium black
od 69,99 €
savings
MOC 108 €
no uz som si co to pozistoval a zda sa, ze cez letnu dovolenku na Garde budem mocit nohy v jazere namiesto bajkovania. Moja chyba, bol som unaveny a nesustredil som sa, urobil som chybu a za tie sa plati. Inak stalo sa mi to ked som isiel zo Sedla pod Panskou Javorinou po cervenej smer Bezovec. Su tam zo dva-tri take schodiky z kmena, zhora zakryte zeminou. Nic vysoke tak cca 30-35cm. Na jednom som nezvladol dopad, dopadol som na predne a uz som letel...
Posledna cast strmsieho zjazdiku z Prielaciny, je rizikova najma tym, ze laka na rychlu jazdu. Bol si sam? Ako si sa odtial dostal do civilizacie?
Inak operacia sa nakoniec nekonala. Zistilo sa, ze som mal zriedkavu (tusim len 4%) tzv. zadnu luxaciu, ktora ked je spravne reponovana, tak byva minimalna recidiva. Len to treba nechat riadne zhojit. 4tyzdne orteza, po 6tyzdnoch mozem zacat zlahka zatazovat.
O 6tyzdnov idem na Gardu, tak to bude riadne pokusenie, ale nemienim sa precenovat. Ked sa nebudem na to citit, tak radsej skusim turistiku...
@Pal TT: Isiel som radsej naspat k autu. Ked som zletel tak pri pade cosi zapukalo. Myslel som, ze klucna kost, ale ked som ju postlacal tak bola neporusena. Chcel som chvilu posediet a ist dalej. Ale aj o pat minut ma stale napinalo na zvracanie od bolesti tak som zacal hmatat dalej a zistil som, ze lave rameno mam nejako viac vzadu ako by bolo zdave
Kurna historka na pol strany
PS1: Dakujem bikerovi co so mnou potlacil na Pansku Javorinu a poradil skratku do Prasic.
PS2: Ak tu mal niekto vyklbene rameno, tak by ma zaujimal po akom case zacal jazdit, ci ma/mal kvoli tomu nejake problemy. A este ci niekto nosi bandaz pocas jazdenia (mozno aj na inej casti tela), ci to ma zmysel aspon zo zaciatku. Dk
ale zase, ktora je prijemna
zlomeniny nie su pre nich az taky akutny pripad aby sa museli trapit s okamzitou operaciou
čo sa týka Kramárov okrem toho, že mi tam sku*vili ruku keď som si prvýkrát vykĺbil lakeť tak keď som ho druhýkrát roztrieštil (otvorená trieštivá zlomenina) sedel som na príjme a keď sa na mňa konečne prišiel pozrieť doktor povedal sestričke aby mi preboha niečo dala proti bolesti ako som sa tam zvíjal. operovali mi až podvečer keď si zasadlo konzílium či ako sa tomu hovorí, dali kávičku a zistili, že titánovú dlahu vlastne majú v nemocnici k dispozícii a nemusia na ňu čakať do ďalšieho dňa. dovtedy som si krvácal na izbe, bál som sa čo i len pohnúť od bolesti a sedel som vo vlastnej kaluži krvi za čo ma sestrička ešte z*ebala. takže úraz sa mi stal ráno cestou do práce cca o 6,45 a na sál som sa dostal až večer. keď ma pustili domov mal som jediné šťastie, že moja drahá je zdravotná sestra. nechali mi kanylu tak mi mohla púšťať tramal a podujala sa aj na preväzy, na ktoré mi doniesla Inadin-ové náplaste. nepovedala mi to hneď ale až asi po týždni - keď mi prvýkrát odviazala ruku skoro odpadla - rana bola zelená, hnisavá a zapálená. mne totiž na Kramároch pri každom preväze len strhli starý obväz aj so zasušenou krvou čiže zakaždým otvorili ranu a *ebli na to znovu len suchý obväz a stále dookola. počas kontrol na ambulancii tam bol zakaždým iný doktor napriek tomu, že si objednával každý svojich pacientov. keď som po pol roku prišiel vybrať železo z ruky dostal ma na stôl opäť iný doktor, taký čo ma videl prvýkrát v živote, jediné čo o mne vedel bol riadok v zozname na stene, niečo v zmysle "vyber železo z Ľ lakťa", ešte si ma medzi dvomi operačkami prehadzovali, brali to tam ako na bežiacom páse. česť príjemným sestričkám - jednu si veľmi matne a nesúvislo pamätám keď prišla hne´d po operácii za mnou na izbu a začala mi cvičiť s rukou a naťahovať ju do maxima ako to išlo. bola naozaj príjemná, bez irónie, škoda, že sa viackrát neukázala...a možno to bol len sen. a tiež záchranári čo prišli po mňa so sanitkou boli veľmi milí, hlavne dievčina, tá sa ešte pohádala so sestrou na príjme kvôli mne lebo tá na mňa srala. následná starostlivosť u nášho traumatológa už bola o inom, škoda, že som sa nenechal odviezť hneď tam, ktovie ako by to dopadlo... nateraz ale musím aj tak poďakovať lekárom na operačke, že mi z tej kaše čo som im doniesol poskladali lakeť, ostatná starostlivosť okolo už bola
z neznámej príčiny mi noha prepadla z pedálu ponej aj druhá a pádu sa tak už nedalo zabrániť
a to mala byť testovacia jazda po opravenom defekte
aké sú vaše pády?