ZDRAVIM!
CHCEM NAHODIT NA CANNONDALE SYNAPSE NOVU SADU. ROZHODUJEM SA MEDZI ULTEGRA DI2- SRAM RED. RAD BY SOM SI DAL PORADIT OD VAS , CI IST DO ELEKTRIKY ALEBO MECHANIKY.. DOTERAZ JAZDIM NA 105ke.CENU MAM ROVNAKU NA OBE SADY.. PRETO VAHAM..PORADTE.. DIK!
Ľudia poviem Vám to takto, kupujte tu eletroniku, čím viac užívateľov bude na svete tým viac sa jej bude vyrábať, tým viac toho bude na trhu a bude to tlačiť ceny dolu a zvyšovať sa vývojom kvalita a potom si to kúpim aj ja za štvrtinovú cenu oproti dnešnej.
Momentálne však uvažujem, že vymením po tejto sezóne svoju mechaniku Shimano Ultegru za mechaniku Campu Super Record.
No neviem co mam ja vseobecne skusenosti s elektronikou, tak zvykne veci pocase viac dodrbat a zvycajne je drahsia.
Jednoducho mi pride zvlatne kupovat nieco niekolko krat drahsie a aj tahsie ked to s teflonovymi lankami a cistymi bowdenmi ide tiez lahko a ked si to nastelujes tak uplne presne. Ja osobne som videl krasu bicykla aj v tom ze je to cisto mechanicke a ziadnu elektroniku tomu netreba.
tak rozhodol som sa ist do SRAM RED! akurat neviem aky je rozdiel v tych sadach-jedny maju napis cez cele packy a prehadzovacku -druhe-kratsi napis,podobne ako sram rival-apex..aky je rozdiel vo funkcnosti oboch sad? ci len v rocniku vyroby? alebo aj ine?..vie niekto poradit?? dik vsetkym!
buduci rok budem skladat novy bike a chcem uz ram so stredom bb30 a shimano nema take kluky tak asi dam aj sadu komplet sram. Len neviem ktora rada sa vyrovnava ultegre.
buduci rok budem skladat novy bike a chcem uz ram so stredom bb30 a shimano nema take kluky tak asi dam aj sadu komplet sram. Len neviem ktora rada sa vyrovnava ultegre.
ultegre je v hierarchii sramu podobny force..tiez mam strad BB30 a pasuju tam kluky so sramu..pri ostatnych tam musi ist nejaka doplnkova vec-misky alebo nieco take..preto aj ja idem do sramu..
ak niekto vie poradit co dat napr. pri campagnolo alebo shimano klukach..moze sa zapojit do diskusie..
prave tomu medzikusu sa chcem vyhnut z bb30. sa da urobit bsa vlozenim takej vlozky.len to uz nie je ono a pravdepodobne tam casom moze vzniknut vola a pukanie a z toho by som sa asi zblaznil. Este rotor ma take kluky aj specialized robi bb30. kedze viem ze to bude ram kuota tak dam asi aj kluky od nich.
Ja mám Bike Kuotu a mám ho osadení sadou Sh 105 a stred mám Bb30 a je to bezproblemové Klukymám od karbonové od Sramu ale ide to pod značkou kuoty a neni problém
Serus, mám menší problém...
Keďže mám taký boží dar všetko na bicykli zničiť - minulý rok som zohol veľký prevodník Ultegry 6600 - tak sa mi dnes v Hainburskom kopci podarilo ufajčiť aj jednu z piatich skrutiek - alebo ako to nazvať - čo držia kľuky a prevodníky dokopy.
Kadejako to rapoce a nedá sa s tým samozrejme dlhodobo jazdiť. Ak je strhnutý závit, čo - ak sa dobre pozerám - tak asi je, vraj treba nové kľuky (aj tak mi bolo povedané na tieto, že sú mäkké na mňa).
Tak som pozeral, a objavil som Sram Red GXP, tie staršie, v akcii (snáď tie ani neohnem, ani neodtrhnem...)
Dĺžka kľúk je ale 170mm - na moju postavu vo výške 189cm, ešte k tomu s dlhšími nohami, neviem či je to to najlepšie.
Ale hlavne - ako som tak počítal, tak prevod je logicky s kratšími kľukami ťažší. Menšia páka, t.j. pedál prejde menšiu vzdialenosť voči stredu na rovnakom prevode = ťažší prevod.
Viete mi niekto vyvrátiť/potvrdiť na to, čo sa pýtam? (hlavne vhodnosť dĺžky kľúk k mojim nohám)
1. ta skrutka ma z druhej strany "maticu" - staci to proste vymenit (stoji to par eur) a mas to opravene na samotnych klukach a prevodnikoch ziaden zavit nie je takze tam nie je co strhnut
2. nekupuj 170mm kluky za to ze su lacne, ty by si mal mat minimalne 175ky... moze ti to sposobit len problemy
ice29: to som si tiež myslel.. ale veď vieš, že ten prevod ak je ťažší bárs aj o pár stotín, tak mi to pomôže.
A v podstate nevidím jediný dôvod, prečo mi je výhodnejšie robiť väčší okruh nohou?
O to či nejaké alebo nie teraz nejde, pretože aj tak asi bude treba vymeniť stred aj s kľukami.
Prevod je stále rovnaký, nezáleží od dĺžky kľúk. Na dlhších kľukách je väčšia páka a väčšia páka potrebuje buď pri rovnakom prevode trochu menej výkonu, alebo pri rovnakom výkone utiahneš trochu ťažší prevod. Tí, čo si pamätajú trochu viac z fyziky, by ti mohli vyrátať, koľko to robí.
Pri dlhších kľukách musí noha otočiť trochu väčšiu kružnicu a preto nedosiahneš takú kadenciu pedálovania ako pri kratších kľukách. Na druhej strane, kratšie kľuky rýchlejšie roztočíš a utočíš väčšiu kadenciu (neviem, či to pochopiteľne píšem).
Ak chodíš na preteky a máš tendenciu vyhrávať v špurtoch (alebo sa aspoň do špurtov zapájaš), prípadne nečakane útočíš, tak sú vhodnejšie kratšie kľuky ako optimálne, lepšie sa s nimi zrýchľuje. Ak skôr jazdíš tempo, vyhovujú ti kopce, ktoré sa jazdia rovnomerne, jazdíš silovo - tak sú vhodnejšie dlhšie kľuky ako optimálne. Ak chodíš na kritériá a chceš sa na nich umiestňovať, tak potrebuješ čo najkratšie kľuky - skôr môžeš pedálovať v zákrutách ako s dlhšími a na slušnom kritériu treba nastupovať a zrýchľovať štyrikrát v každom okruhu.
Co sa tyka poctov - to je mi jasne, to som si vyratal (to mi ide, narozdiel od kopcov)
Tazsim prevodom som myslel mensiu kadenciu, samozrejme
Dakujem za to, co si mi napisal, v podstate by to pre mna znamenalo skoro same plusy.
Ked uz sme pri tom, ake su vyhody/nevyhody toho skleneho (ci z coho to je) stredoveho zlozenia od SRAMu? Stoji to skoro tolko ako Dura-Ace, tak neviem teda.
tiež sa mi podarilo stratiť tú spojovaciu skrutku, dokonca dve, jednoduchý a rýchly spôsob je použiť kvalitné sťahovacie pásky a poriadne to utiahnuť...aj keď som potom skrutky objednal, jazdil som z páskami skoro celú sezónu...stále som mal na výmenu čas a nakoniec som zistil, že už je zima
chcem sa spytat niekoho z vas,kto ma skusenost alebo vedomost.. ci sa da prisposobit elektronicka ultegra DI2 s VNUTORNYM vedenim kablov na VONKAJSIE vedenie -ako by to bolo mozne z hladiska funkcnosti aj estetiky.. bateria je u oboch prichytena pod kosik..
DAKUJEM!
Da sa to, len to vypada neesteticky, kedze tie vonkajsie kabliky budes musiet nejak prichytit k ramu aby ti neplandali (napr poprilepovat paskou).
Taktiez musis niekde na ram v oblasti stredu pripevnit Junction Di2 krabicku, kde sa ti stretaju 4 kabliky z presmyku, prehadzovacky, radenia a baterie.
Za mna externe vedenie Di2 ee
Kazdopadne by som navrhol najskor skusit nahodit na ram s aktualnym mechanickym setupom nejake kabliky o priemere 2-3mm (od prehadzovacky, presmyku, baterie a radenia), este pred kupou tej Di2, aby si vedel ako to bude vo finale vyzerat a aby si nebol zbytocne sklamany
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Momentálne však uvažujem, že vymením po tejto sezóne svoju mechaniku Shimano Ultegru za mechaniku Campu Super Record.
Jednoducho mi pride zvlatne kupovat nieco niekolko krat drahsie a aj tahsie ked to s teflonovymi lankami a cistymi bowdenmi ide tiez lahko a ked si to nastelujes tak uplne presne. Ja osobne som videl krasu bicykla aj v tom ze je to cisto mechanicke a ziadnu elektroniku tomu netreba.
Tak ale ty kup co chces to je len moj nazor.
pekne si to napisal
starsi model
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/radenie-sram-red-ergo-dynamics-2x10sp/4356
novy model
ostatne komponenty su dufam jasne ze ktore su starsie a ktore nove
ultegre je v hierarchii sramu podobny force..tiez mam strad BB30 a pasuju tam kluky so sramu..pri ostatnych tam musi ist nejaka doplnkova vec-misky alebo nieco take..preto aj ja idem do sramu..
ak niekto vie poradit co dat napr. pri campagnolo alebo shimano klukach..moze sa zapojit do diskusie..
Keďže mám taký boží dar všetko na bicykli zničiť - minulý rok som zohol veľký prevodník Ultegry 6600 - tak sa mi dnes v Hainburskom kopci podarilo ufajčiť aj jednu z piatich skrutiek - alebo ako to nazvať - čo držia kľuky a prevodníky dokopy.
Kadejako to rapoce a nedá sa s tým samozrejme dlhodobo jazdiť. Ak je strhnutý závit, čo - ak sa dobre pozerám - tak asi je, vraj treba nové kľuky (aj tak mi bolo povedané na tieto, že sú mäkké na mňa).
Tak som pozeral, a objavil som Sram Red GXP, tie staršie, v akcii (snáď tie ani neohnem, ani neodtrhnem...)
Dĺžka kľúk je ale 170mm - na moju postavu vo výške 189cm, ešte k tomu s dlhšími nohami, neviem či je to to najlepšie.
Ale hlavne - ako som tak počítal, tak prevod je logicky s kratšími kľukami ťažší. Menšia páka, t.j. pedál prejde menšiu vzdialenosť voči stredu na rovnakom prevode = ťažší prevod.
Viete mi niekto vyvrátiť/potvrdiť na to, čo sa pýtam? (hlavne vhodnosť dĺžky kľúk k mojim nohám)
Díky
2. nekupuj 170mm kluky za to ze su lacne, ty by si mal mat minimalne 175ky... moze ti to sposobit len problemy
A v podstate nevidím jediný dôvod, prečo mi je výhodnejšie robiť väčší okruh nohou?
O to či nejaké alebo nie teraz nejde, pretože aj tak asi bude treba vymeniť stred aj s kľukami.
Pri dlhších kľukách musí noha otočiť trochu väčšiu kružnicu a preto nedosiahneš takú kadenciu pedálovania ako pri kratších kľukách. Na druhej strane, kratšie kľuky rýchlejšie roztočíš a utočíš väčšiu kadenciu (neviem, či to pochopiteľne píšem).
Ak chodíš na preteky a máš tendenciu vyhrávať v špurtoch (alebo sa aspoň do špurtov zapájaš), prípadne nečakane útočíš, tak sú vhodnejšie kratšie kľuky ako optimálne, lepšie sa s nimi zrýchľuje. Ak skôr jazdíš tempo, vyhovujú ti kopce, ktoré sa jazdia rovnomerne, jazdíš silovo - tak sú vhodnejšie dlhšie kľuky ako optimálne. Ak chodíš na kritériá a chceš sa na nich umiestňovať, tak potrebuješ čo najkratšie kľuky - skôr môžeš pedálovať v zákrutách ako s dlhšími a na slušnom kritériu treba nastupovať a zrýchľovať štyrikrát v každom okruhu.
Tazsim prevodom som myslel mensiu kadenciu, samozrejme
Dakujem za to, co si mi napisal, v podstate by to pre mna znamenalo skoro same plusy.
Ked uz sme pri tom, ake su vyhody/nevyhody toho skleneho (ci z coho to je) stredoveho zlozenia od SRAMu? Stoji to skoro tolko ako Dura-Ace, tak neviem teda.
Dik
DAKUJEM!
Taktiez musis niekde na ram v oblasti stredu pripevnit Junction Di2 krabicku, kde sa ti stretaju 4 kabliky z presmyku, prehadzovacky, radenia a baterie.
Za mna externe vedenie Di2 ee
Kazdopadne by som navrhol najskor skusit nahodit na ram s aktualnym mechanickym setupom nejake kabliky o priemere 2-3mm (od prehadzovacky, presmyku, baterie a radenia), este pred kupou tej Di2, aby si vedel ako to bude vo finale vyzerat a aby si nebol zbytocne sklamany