nakoľko zvažujem kúpu nového bike-u, už pár dní čítam toto fórum. Čím viac čítam, tým viac som z toho jeleň...
Bývam pod malými Karpatami a chcel by som nejaký bike do tohto terénu. Kedysi som mal HT Kellys, no teraz som rozhodnutý pre FULL. Cena tak plus mínus 1.500€.
Ale prioritná otázka je, či mám ísť do XCčka alebo AMka. Jazdím okružné jazdy po lese, cca. 20-30km, občas nejaká túra do 100km. Je to skôr rekreačné vozenie než nejaké preteky, baví ma vyšlapať nejaký kopec a následne si užiť zjazd lesom. Takže nejaké drobné skoky cez kamene, korene,...
Čo bude vhodnejšie na tento typ zábavy?
Bike zvažujem:
XC: Radon Stage 7.0
XC: Canyon Nerve XC 7.0
AM: Radon Slide AM 7.0
AM: Canyon Nerve AM 7.0
alebo toľko tu spomínaný Haibike Heet SL 2011 karbon
Dáte radu amatérovi?
posledný komentár: 2. 1. 2025 o 19:29
ked ,ako pises ,nechces pretekat ,tak by som pozeral skor nejaky slapavy AM
http://www.kaktusbike.sk/camber-pro-1063
Veľké DIK!
a naco su tam take mega kotuce ved to neni zjazdak
este by ma zaujmalo co su tam za kolesa.. vecinou tam daju deore:D
tak,tak ,len to predposledne slovo - kompromis, plati aj tam, aj tam,pripomina mi to kross bike na ceste nie uplne ono a v terene tiez...v tomto podobne, na chrtenie s ambiciami uz "moc", na plne uzitie v horach trochu "malo" -univerzal nie je zly,ale...
maratonik sa da odslapat na vselicom aj na Heete aj na zakladnom ctm s "pevnou" vidlicou-mravac by vedel rozpravat
Som zaciatocnik a nehcel som zakladat novu temu.
Rad by som jazdil full prevazne 80% v lese po lesnych cestach/necestach,
posledny rok som pregaucoval a neviem si vybrat bajk, rozpocet mam +-1500.
Vyska 188+ vaha 100 Kg
Zapacila sa mi znacka Cube a vyhliadol som si bohuzial len dva bajky od nich a neviem sa rozhodnut ktory z nich:
Cube XMS (1270€ - dostupny na predajni posledny 20" kus)
Cube AMS 130 (1660€ - trocha cez rozpocet ale paci sa mi viac, ci je dostupny neviem)
pozeral som aj po Meridach ale akosi mi nepadli do oka, necham si poradit aj nieco uplne ine vyzorovo podobne predoslim dvom.
to IronEddie
Prepac ze som to napisal prave do tvojej temy.
Ale ram bude uz asi maly.
Nasiel som v Cyklo ABC toto: http://www.cykloabc.sk/index.php?lid=2673
A co vravite na tento je trocha lacnejsi ale mozno ho budu mat v mojej velkosti, len sa obavam toho zadneho pruzenia ze sa to zlomy aj so sedlovou tycov (dufam ze som to napisal spravne ak nie tak sorac xD) :
http://www.kubicasport.eu/produkt/2612/Haibike-Q-FS-RC-2011--SUPER-CENA!/
Tak uz ho mam doma Q FS RC.
idem i len o to ze so 100mm som zatial vpohode vsetko aj narozne presiel cize 120mm by to malo spohodlnit a na to SR jazdenie staci si myslim hmm
idem i len o to ze so 100mm som zatial vpohode vsetko aj narozne presiel cize 120mm by to malo spohodlnit a na to SR jazdenie staci si myslim hmm
Oooooooooo kua hlavne uvažuj o 29"
moja velkost ze bude az v marci alebo aprili a to je bike teda ram kde staci vymenit rockring teda vahadlo ktore ponukaju za 65€ a da sa zmenit zo 120 na 140mm zdvih ako to je super ale az pol roka a tak preto neviem co teraz spravit ci cakat alebo zobrat 120mm jasne len ja chcem taky univerzal ze ked aj vybehnem na niake hory uz poriadne nech zjazdim ale to nebude kazdy vikend určite a myslim ze na sr a okolie mi bude stacit tych 120mm mozno sa mylim
Je veľa možností.
+ len taká poznámka: bicykel za viac ako 2200€ by už mohol mať aj pevnú os vzadu