....Som zvedavy kolky z vas...su dobrovolnymi darcami krvi....
Ja som zacal pred par rokmi,a lutujem len to ze som nezacal skor...
Moja krvna skupina je 0Rh-
piste vase postrehy,nazory,rady,co mate na srdci.....a v krvi
posledný komentár: 25. 7. 2017 o 15:46
Neviem co chces vediet konkretne, ale dostal som 4 vpichy injekcnou ihlou.
normalne dojdes k lekarke povis ze ces, kupis si serum a ona ti to pichne
...beriem to ako kompliment z tvojej strany,zatial my neukradli ziaden bike..a mam uz treti,finalny...?asi tak..este poklopat po dreve...a uvidime casom
Tak to veru,je ozaj rozumna vec co som zatial precital na tejto a predchadzajucej stranke.takze skusme sa zaclenit podla bydliska,a vytvorit skupinky,prijmam,rozumne navrhy.ja osobne teraz chodim do POPRADU,ale je este v hre SNV.
Tak to veru,je ozaj rozumna vec co som zatial precital na tejto a predchadzajucej stranke.takze skusme sa zaclenit podla bydliska,a vytvorit skupinky,prijmam,rozumne navrhy.ja osobne teraz chodim do POPRADU,ale je este v hre SNV.
enday,ja sa k tebe pridám,daj vedieť kedy a kde.Do LEVOČE ideš?
..vysledok netreba hladat,je medzi nami bikermi.Z pohladu darcov nemas zaco.Vidiet ze to neberies na lahku vahu,....co tak sa pokusit darovat krv(zalezi kedy si dostal transfuzku naposledy,asi rok po nemozes,mas cas na premyslenie)Ide o pohlad na vec,jedna vec je mysliet na to a hovorit a ta druha vstat rano a ist na Hematologiu na odber..asi tak
lebo u nas na Trencianskej uni byva pravidelny odber a chcel by som ist len neviem ci by tu moju krv rovno nevyliali
Takze po poriadku.Prehlad najdes presnejsie tu http://www.darujkrv.sk/Page.aspx?ID=11 Z osobneho hladiska staci ak sa vyhnes 24 hodin pred odberom mastnym jedlam,alkoholu,obmedzis fajcenie,v ziadnom pripade drogy(kavu neratam),a dostatocny prisun tekutin,pred odberom.Ja si beriem 1,5l flasu mineralky,a povacsine ju "ztrubim" celu..Je to dobre z hladiska,tvz.preriedenia krvi,a ciastocne vyrovnava krvny tlak.Ale najprv musis prejst odberom krvi do ampulky,ktora putuje na rozbor do labaku,a az po neg. vysledkoch ides na odber.Prvo darcovia najprv 0,3dc,az potom 0,5 litra...takze...
enday,ja sa k tebe pridám,daj vedieť kedy a kde.Do LEVOČE ideš?
kedze som bol darovat 10.4 najblizsie vychadza tyzden od 9-13 jula(medzi jednotlivymi odbermi je 12 tyzdnova pauza...regeneracia)Cize ak ti to vyhovuje...mozme..aj bud do POPRADU alebo LE.
klubuk dole,PANI tak z tejto slecny si berte priklad...Dufam ze vies aky si poklad,pre ostatnych.Mas moju uctu a obdiv.Hlavne nech ti zdravicko sluzi.J mam sice len 15 odberov,ale mam zo seba dobry pocit,ze mozno raz pomoze moja krv nejakemu bikerovi...
definuj preco,kvoli romom,cestam...alebo...kvoli comu,ved si zo SNV...
normalne dojdes k lekarke povis ze ces, kupis si serum a ona ti to pichne
oukej. kolko to kostuje? asi za nou zbehnem
lebo u nas na Trencianskej uni byva pravidelny odber a chcel by som ist len neviem ci by tu moju krv rovno nevyliali
staci ak nebudes zit ako prasa
Je mile,ze tu takto sirite osvetu...Tak sa teda na par veci skusim opytat:
Maval som alergiu,ked som bol mladsi...teraz posledne roky (klop,klop) uz ju prakticky nemam. Za posledne dva, ci tri roky som na jar jeden den chvilku kychal a to bolo cele.
...teoreticky - je alergia (aj ked minimalna) prekazka?
No a este jedna vec - vlastne vobec netusim aku mam krvnu skupinu.
O zistenie krvnej skupiny mam poziadat svoju lekarku...stoji to nieco?
Kyslu kapustu mam stale rad, tak neviem ako to dopadne.