Caute mate niekto skúsenosti s kúpou cez e-shop zo zahranicia? Lebo chcem kupiť camelbak stoaway a ako tak pozerám sak su tam dosť lacnejsie ceny. Tak poradte ze ci sa to vobec da a kolko za postovne a tak diki
Chcel by som sa poradiť. Chcem si zakúpiť tovar cez internetový obchod z USA. Po odkliknutí potrebných údajov sa ma pýta bna spôsob platby a v ponuke sú 3 možnosti:
1. credit card (kde odo mňa pýta : typ karty, číslo karty a dátum platnosti karty)
2. PayPall
3. Money order
viete mi poradiť ktorý spôsob ako funguje a ktorý mi doporučujete?
Prvý spôsob s ami zdá nedôverihodný, keď mám niuekomu cez internet zveriť svoje číslo karty, typ karty a pod.
Ako je to s nákupom vecí z českého bazaru a následného poslatie tovaru na dobierku z čiech sem ku mne na slovensko.....a ako je to z cenou, ja tu zaplatím normálne v € a predávajúci v čechách už dostane hotovosť v Kč ?? A koľko je poštovné z čiech na slovensko ??
Verím že viacerí z vás majú skúsenosti s kupovaním vecí z čiech, tak mi to prosím vysvetlite .
ak predavajuci v Cechach robi predaj na dobierku aj Sk, tak vacsinou on ti stanovuje kurz na prepocet Eur/Czk,sa s nim dohodnes pred potvrdenim nakupu a detto postovne ti povie predavajuci kolko to stoji...velmi si nespecifikoval tvoj problem, lebo ja tam ziadny nevidim, to ako sa dohodnes, tak to bude...
Chcel by som sa poradiť. Chcem si zakúpiť tovar cez internetový obchod z USA. Po odkliknutí potrebných údajov sa ma pýta bna spôsob platby a v ponuke sú 3 možnosti:
1. credit card (kde odo mňa pýta : typ karty, číslo karty a dátum platnosti karty)
2. PayPall
3. Money order
Prvý spôsob s ami zdá nedôverihodný, keď mám niuekomu cez internet zveriť svoje číslo karty, typ karty a pod.
ak sa jedna o nejaky obchod, ktory uz funguje dlhsie, tak ani prvy sposob nie je nebezpecny, nemusis si otvarat paypal account,respektive mat niekoho, kto ho ma, ale ako pisal patooo, paypal sa uvadza ako najbezpecnejsi (ale rozhodne nie najlacnejsi-tie ich kurzy su omnoho horsie ako v beznej komercnej banke pri platbe kartou-pri malej sume to je ale nepodstatne)
Ako je to s nákupom vecí z českého bazaru a následného poslatie tovaru na dobierku z čiech sem ku mne na slovensko.....a ako je to z cenou, ja tu zaplatím normálne v € a predávajúci v čechách už dostane hotovosť v Kč ?? A koľko je poštovné z čiech na slovensko ??
Ako pises, predpokladam, ze kupujes z bazara od sukromnej osoby, ktora nema ucet v SK banke. Dalej nepredpokladam, ze Ty chces zaplatit za tovar skor, ako ho dostanes a predavajuci zase chce mat istotu, ze dostane peniaze. Takze z toho vyplyva zrejme zaslanie kurierom na dobierku. Tu sa cena pohybuje podla hmotnosti a rozmerov. Viac Ti napvoie napriklad kalkulacka na http://www.intimekuryr.cz/?cat=cenik, kde zadas hmotnost, rozmery a cenu a vypocita Ti to postovne. Konkretne u toho In Time sa mi to zda dost... V kazdom pripade to zacine niekde na 250 Kč. Dalej je tam poplatok za dobierku. Prepocet Kc na EUR sa robi aktualnym kurzom.
Pri bankovom prevode zo SK do CZ, nakolko to nie je SEPA prevod, napriklad u banky, za ktorou idu najlepsi je poplatok min 10 EUR pri platbe cez IB, 25 EUR pri platbe na pobocke. Kua!!! Mozno o kusok lepsie je to u CSOB, ak tam mas ucet...
Osobne som to pri malej zasielke vzdal, nakolko poplatky su neumerne vysoke. Riesil som to tak, ze mi to doniesol kolega pocas sluzobnej cesty...
OK, vďaka za odpovede . Myslel som klasickú poštovú dobierku, napr. mal by som záujem o rám povedzme za 6000kč, chlapík na čechách by mi ho zabalil a klasicky poslal na dobierku. Ja by som si o pár dní našiel upozornenie že mám na pošte dobierku z čiech, vyplatil by som ju a hotovo.
Už som to ale riešil aj na inom fóre a tam mi dali radu ísť klasicky cez Českú poštu, kde sa dá pekne vypočítať podľa veľkosti ,hmotnosti a cieľa , koľko by ma to asi stálo. Taký klasický balík by ma vyšiel na cca 207kč.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
2. PayPall
3. Money order
http://www.paypalcz.cz/jak-system-funguje
Verím že viacerí z vás majú skúsenosti s kupovaním vecí z čiech, tak mi to prosím vysvetlite
ak predavajuci v Cechach robi predaj na dobierku aj Sk, tak vacsinou on ti stanovuje kurz na prepocet Eur/Czk,sa s nim dohodnes pred potvrdenim nakupu a detto postovne ti povie predavajuci kolko to stoji...velmi si nespecifikoval tvoj problem, lebo ja tam ziadny nevidim, to ako sa dohodnes, tak to bude...
2. PayPall
3. Money order
ak sa jedna o nejaky obchod, ktory uz funguje dlhsie, tak ani prvy sposob nie je nebezpecny, nemusis si otvarat paypal account,respektive mat niekoho, kto ho ma, ale ako pisal patooo, paypal sa uvadza ako najbezpecnejsi (ale rozhodne nie najlacnejsi-tie ich kurzy su omnoho horsie ako v beznej komercnej banke pri platbe kartou-pri malej sume to je ale nepodstatne)
Ako pises, predpokladam, ze kupujes z bazara od sukromnej osoby, ktora nema ucet v SK banke. Dalej nepredpokladam, ze Ty chces zaplatit za tovar skor, ako ho dostanes a predavajuci zase chce mat istotu, ze dostane peniaze. Takze z toho vyplyva zrejme zaslanie kurierom na dobierku. Tu sa cena pohybuje podla hmotnosti a rozmerov. Viac Ti napvoie napriklad kalkulacka na http://www.intimekuryr.cz/?cat=cenik, kde zadas hmotnost, rozmery a cenu a vypocita Ti to postovne. Konkretne u toho In Time sa mi to zda dost... V kazdom pripade to zacine niekde na 250 Kč. Dalej je tam poplatok za dobierku. Prepocet Kc na EUR sa robi aktualnym kurzom.
Pri bankovom prevode zo SK do CZ, nakolko to nie je SEPA prevod, napriklad u banky, za ktorou idu najlepsi
Osobne som to pri malej zasielke vzdal, nakolko poplatky su neumerne vysoke. Riesil som to tak, ze mi to doniesol kolega pocas sluzobnej cesty...
Už som to ale riešil aj na inom fóre a tam mi dali radu ísť klasicky cez Českú poštu, kde sa dá pekne vypočítať podľa veľkosti ,hmotnosti a cieľa , koľko by ma to asi stálo. Taký klasický balík by ma vyšiel na cca 207kč.
http://kzas.ceskaposta.cz/CleanForm.action