Zdravím, mám v pláne si kúpiť cyklistickú prilbu. Rozpočet cca 50-60€, aká značka (prípadne presný typ) je v tejto cenovej kategórii najlepšia ? Ďakujem za rady.
mno ja to vidim tak ze furt to je len kus polystyrenu a nejaka umela hmota co to drzi pokope + dake remienky na uchytenie o hlavu, kus polystyrenu urcite nema cenu 100e , tak ak remienok pevne drzi prilbu o hlavu a umela hmota drzi pevne o polystyren tak by som to dalej neriesil, je to ok. dalej je to uz len nahananie gramov a vetrania a aerodynamiky a ine pre bezpecnost dost nepodstatne veci
Riesit kolko je adekvatne vyrobcom pytat za jeho vyrobok je pre nezainteresovaneho uplne mimo. Pretoze nema ani tusenie kolko penazi a know-how bolo investovanych do vyvoja a ake materialy su pouzite. A taktiez sa plati za znacku. Elektronika a oblecenie su asi najlepsim prikladom tohto trendu. Je to o tom co sa zda kupujucemu adekvatne. Pre mna je vyhodnejsie kupit prilbu za 100€ ktorej napriklad realne vyrobne naklady su 20€ ako kupit prilbu za 25€ s relanymi vyrobnymi nakladmi 6€. Ale to tomu mozeme polemizovat o nesmrtelnosti chrusta. Je jasne ze cim ides cenou vyssie tak su kvalitativne skoky drahsie a drahsie.(napr postupnost ACERA-SLX-XTR). Takto to plati pri akomkolvek tovare. A je len na cloveku jeho psychickych zabranach a penazenke kde si povie ze toto je primerana cena ktoru ssom ochotny zaplatit..
Pre mna je vyhodnejsie kupit prilbu za 100€ ktorej napriklad realne vyrobne naklady su 20€ ako kupit prilbu za 25€ s relanymi vyrobnymi nakladmi 6€.
ked sa ta mozem spytat odkial vies s takou istotou ze prilba za 100€ nema tiez naklady na vyrobu 6€? ci zasa len tak behas prstekmi po klavesnici?
len taky OT priklad. v rakusku sa predava ten isty praci prasok co vyraba HENKEL o polovicu lacnejsie ako u nas. aj tam su rozdielne vyrobne naklady? pritom kvalita rakuskeho je neporovnatelna s tym co nas krmia u nas.
Pre mna je vyhodnejsie kupit prilbu za 100€ ktorej napriklad realne vyrobne naklady su 20€ ako kupit prilbu za 25€ s relanymi vyrobnymi nakladmi 6€.
Keby som vedel kolko su vyrobne naklady tak sa s tebou urcite podelim:-)
A to co pises o prasku to je o marzi, proste slovak kupi aj drahsie.A vseobecne stredna a vychodna europa v takomto segmente tovarov je sektorom kde sa sype odpad, aj tak to tam kupia. A preco mercedes po ceste do USA zlacnie a a Corvetta po ceste do EU zdrazie? hmm..
marek_K: S tým sa nedá, než súhlasiť, na to know-how a investície do vývoja sa často zabúda. Ešte by som pridal jednu vec - tým, že kúpim nejaký výrobok, priamo podporujem daného výrobcu a tým pádom zvyšujem pravdepodobnosť, že zostane na trhu a budem si môcť jeho výrobky kupovať aj v budúcnosti. Aj napriek tomu, že by som mohol "ušetriť" a kúpiť si nejakú lacnejšiu napodobeninu (lacnejšiu aj preto, že jej výrobca nemusel rozpustiť do ceny náklady na vývoj). Neviem, či je to aj tento prípad, ale osobne sa podľa toho riadim, cena je pre mňa síce dôležitá, ale určite nie najdôležitejšia.
Zdravim, potreboval by som poradiť z nejakým obchodom kde majú fakt že velký výber prilieb, najlepšie západné slovensko. Na internete je obchodov sice vela a vybrať by som si hneď vedel, no já si ju potrebujem skúsiť ako mi sedí a v nej vyzeram
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To bolo o tom, ze pokial sa nic nestane, väcsine staci cokolvek....
http://www.cyklistikakrnov.com/Bezpecnost/bezpecne-na-silnicich.htm
Ja by som si ju nekupil ani ked je "In-Mold"....
http://ekonomika.idnes.cz/pozor-na-nebezpecne-prilby-ddg-/test.aspx?c=A050513_105649_test_maf
Jedna sa sice o detske prilby, ale u "dospelych" to myslim nebude moc ine.....
ked sa ta mozem spytat odkial vies s takou istotou ze prilba za 100€ nema tiez naklady na vyrobu 6€? ci zasa len tak behas prstekmi po klavesnici?
len taky OT priklad. v rakusku sa predava ten isty praci prasok co vyraba HENKEL o polovicu lacnejsie ako u nas. aj tam su rozdielne vyrobne naklady? pritom kvalita rakuskeho je neporovnatelna s tym co nas krmia u nas.
Keby som vedel kolko su vyrobne naklady tak sa s tebou urcite podelim:-)
A to co pises o prasku to je o marzi, proste slovak kupi aj drahsie.A vseobecne stredna a vychodna europa v takomto segmente tovarov je sektorom kde sa sype odpad, aj tak to tam kupia. A preco mercedes po ceste do USA zlacnie a a Corvetta po ceste do EU zdrazie? hmm..
http://www.bike-discount.de/shop/k2001/9733helmet-special-9733.html?
http://www.bike-discount.de/shop/k313/a53197/rocket-white-silver-rubber-finish.html
Specialized Propero
http://www.mtbiker.sk/bazar/prislusenstvo-prilby/169321/nova-specialized-propero-black.html
GIRO Savant
http://www.kolokram.cz/obleceni/prilby/prilba-giro-savant-1-1.html
Máte niekto s nejakou skúsenosti ? Ktorá vyzerá na makovici lepšie ?