Ahojte, ktoru z tychto 2 znaciek preferujete? Pytam sa preto lebo som nasiel compagnolo centaur 10sp dualy za 65€ a teraz rozmyslam ci ich mam zobrat alebo dalej hladat nejake shimana (105-ultegra) len ma pri campe zaujima ake mate skusenosti s radenim palcom. Mam soru cize palcom radim ale liši sa ta campa v ergonomike? Diki
Mell možno máš pravdu s tým 8 kolom. Viem iba o 9 kole, že je širšie. (Pre istotu som meral kazety, ktoré čakajú na použitie). Na cesťáku som však nikdy nekombinoval Shimano s Campou, nebol dôvod.
10z reťaz je užšia, teda aj zuby na prevodníku sú užšie, rovnako aj zuby na kazete, tam je dokonca aj menšia rozteč medzi pastorkami. A to je celý rozdiel medzi Compact 10 a Compact 9...
ja mam od campy radenie (centaur 2012 red/black), prehadzovacku, presmyk ale retaz kazetu a kluky od shimana, predtym som mal veloce a fungovalo to dokopi bez problemov a je to najlacnejsia varianta 10sp
Ešte je tu asi najlacnejšia možnosť: skúsiť iba výmenu shifterov, starých SORA ST-3400 za nové SORA ST-3500.
ST-3500 mám na žiletke, tá však tak ***** novotou, že nejaké bohaté skúsenosti z praxe ťažko môžem poskytnúť. Prvé dojmy sú zatiaľ len pozitívne: turistický design s bočnou páčkou na palec nahradený celočiernou, šprintérsky ladenou eleganciou, známou z vyšších rád.
ST-3500 (pre systémy 2x9) sa spolu so ST-3503 (pre systémy 3x9) objavili na trhu koncom roku 2012 ako nástupkyne pôvodnej ST-3400, ktorá bola univerzál (pre systémy 2x9 aj pre 3x9). A práve táto jej univerzálnosť na systémoch 2x9 neseká dobrotu. To môžem z praxe veľmi dobre potvrdiť, kedže ju mám na zimáku... Sám o takejto výmene veľmi silne uvažujem.
hm, preco ti ta "univerzalna" packa nefunguje? ja som mal taketo 105kove paky na 2placke, a fungovalo to v pohode, len to clovek musel nahodit presne naopak ako shimano odporuca (a teda mensiu placku nastavit na stredny stupen a vyssiu na treti, takze ked clovek podradil na ten najnizsi stupen tak sa prakticky nic nestalo len bolo lanko povolene)
Ale isteže, s ST-3400 sa dá fungovať aj na 2placke. Len sa to rozlaďuje častejšie, než je človeku príjemné. 105 je s kvalitou a presnosťou radenia úplne niekde inde. Verím, že pri nej si tento "handicap" prakticky nepociťoval.
jazdim komplet sadu campagnolo veloce 10 speed 2012 len kazeta je campagnolo centaur a s presnostou radenia zatial ziadny problem...radi to okamzite po preradeni... maximalna spokojnost... cena bola 350 eur plus 40 eur za kazetu...nechtiac mi totiz dosla centaur aj ked som objednaval veloce...
mam len jednu radu nekombinuj campagnolo so shimanom a sramom...
EDIT: a co sa tyka rozdielu medzi campou a shimanom...jedine co som postrehol ja je rozdiel v radeni..mne viac vyhovuje radenie od CAMPY...niekomu zase viac SHIMANO...
PLUS campagnolo je pre kratkoprstych bavil som sa uz s par seniormy co maju kratke prsty a vraveli ze prechod zo shimana na campu je super...ze ovela lepsie dociahnu prstami na brzdove paky ja mam sice dlhe prsty ale aj tak mi campa sedi viac ako shimano hlavne kvoli dvom packam jednou radis hore druhou dole...v tomto mi shimano totalne nesedi s tym ich radenim s jednou packou....
shimano ma jednu packu na radenie odkedy?
ja som zase presiel z ultegrovych pak na sram force a tiez si pochvalujem, tvar pak je ovela prijemnejsi (aj ked aj ultegry 6700 boli velmi prijemna zmena oproti hroznej 600kovej rade), sram-acke padnu do dlane ako uliate. Co sa tyka radenia tak mam pocit ze to je jedno, zvykol som si asi za 5 minut a nemam problem radit aj na shimane hocikedy
myslel som to tak ze na shimane sa radi samotnou packou jednym smerom a tou istou packou spolu s brzdovou pakou druhym smerom.....zatial co campagnolo ma pri brzdovej pake packu na radenie na vetsi pastorok/prevodnik a potom z boku ma taku malu packu na radenie smerom dole na mensi pastorok/prevodnik...
ked som videl campu u kolegu,tak som chytil psychicke dno kebyze to mam pouzivat ,mozno je to o prisposobeni,ale chytil som ultegru a zatial velka spokojnost...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a tento (bike ten isty len 10sp) http://www.bianchi.sk/katalog.php?kat=12&podkat=33&druh=37&produkt=268 ma tie iste kluky ako moj, iba je u nich napisane 10sp. Tak v com sa to lísi ked to ma aj rovnaky pocet zubov? Ak nebudete vediet odpoved, nevadi
opakujem sa
ST-3500 mám na žiletke, tá však tak ***** novotou, že nejaké bohaté skúsenosti z praxe ťažko môžem poskytnúť. Prvé dojmy sú zatiaľ len pozitívne: turistický design s bočnou páčkou na palec nahradený celočiernou, šprintérsky ladenou eleganciou, známou z vyšších rád.
http://www.youtube.com/watch?v=aBxvJ35qNas
ST-3500 (pre systémy 2x9) sa spolu so ST-3503 (pre systémy 3x9) objavili na trhu koncom roku 2012 ako nástupkyne pôvodnej ST-3400, ktorá bola univerzál (pre systémy 2x9 aj pre 3x9). A práve táto jej univerzálnosť na systémoch 2x9 neseká dobrotu. To môžem z praxe veľmi dobre potvrdiť, kedže ju mám na zimáku... Sám o takejto výmene veľmi silne uvažujem.
mam len jednu radu nekombinuj campagnolo so shimanom a sramom...
EDIT: a co sa tyka rozdielu medzi campou a shimanom...jedine co som postrehol ja je rozdiel v radeni..mne viac vyhovuje radenie od CAMPY...niekomu zase viac SHIMANO...
PLUS campagnolo je pre kratkoprstych
ja som zase presiel z ultegrovych pak na sram force a tiez si pochvalujem, tvar pak je ovela prijemnejsi (aj ked aj ultegry 6700 boli velmi prijemna zmena oproti hroznej 600kovej rade), sram-acke padnu do dlane ako uliate. Co sa tyka radenia tak mam pocit ze to je jedno, zvykol som si asi za 5 minut a nemam problem radit aj na shimane hocikedy