http://www.bratislavskymtbmaraton.sk
Propozície - KAKTUS BIKE Bratislavský MTB maratón 2013
sobota 25.5.2013
Štart:
Bratislava Karlova Ves - Líščie údolie, park SNP
09:00 „70-ka“ - dlhá trať
10:00 „40-ka“ - stredná trať
10:30 „20-ka“ - krátka trať
Cieľ:
Trasy:
„70-tka“ - dlhá trať 74 km prevýšenie 2595 m 4 x občerstvenie na trati
„40-tka“ - stredná trať 40 km prevýšenie 1368 m 2 x občerstvenie na trati
„20-tka“ - krátka trať 26 km prevýšenie 668 m 1 x občerstvenie na trati
Kategórie:
„70-tka“ - dlhá trať
MD Muži 19 - 39 rokov 1974 - 1994
SD Seniori 40 - 49 rokov 1964 - 1973
VD Veteráni 50 a viac rokov 1963 a skôr
ZD Ženy 19 a viac rokov 1994 a skôr
„40-tka“ - stredná trať
JrS Juniori 17 - 18 rokov 1995 - 1996
MS Muži 19 - 39 rokov 1974 - 1994
SS Seniori 40 - 49 rokov 1964 - 1973
VS Veteráni 50 - 59 rokov 1954 - 1963
V2S Veteráni 2 60 rokov a viac 1953 a skôr
ZS Ženy 19 - 39 rokov 1974 - 1994
DS Dámy 40 - 49 rokov 1964 - 1973
LS Lady 50 rokov a viac 1963 a skôr
„20-tka“ - krátka trať
KtK Kadeti 15 – 16 rokov 1997 – 1998
MK Muži 17 – 39 rokov 1974 – 1994
SK Seniori 40 rokov a viac 1973 a skôr
JkK Juniorky 15 - 18 rokov 1995 - 1998
ZK Ženy 19 - 39 rokov 1974 - 1999
DK Dámy 40 rokov a viac 1973 a skôr
Pretekári mladší ako 18 rokov môžu štartovať len s písomným súhlasom zákonného zástupcu!
Prihlásenie:
Internetom: na preteky sa môžete prihlásiť on-line do 22.5.2013 do 24:00 hod. na stránke http://www.bratislavskymtbmaraton.sk/prihlasovanie
Číslo účtu na úhradu štartovného je 4017415278/7500. Ako variabilný symbol uvádzať dátum narodenia pretekára v tvare DDMMYYYY, konštantný symbol 0308.
Treba si overiť, či systém zaregistroval vašu platbu a prihlásenie.
Poštou: na preteky sa môžete prihlásiť zaslaním čitateľne vyplnenej prihlášky na adresu Športový klub Devínska Kobyla, Saratovská 6/E, 841 02 Bratislava - Dúbravka, spolu s priloženou kópiou dokladu o zaplatení (ústrižok z poštovej poukážky, prevodný príkaz alebo vklad na účet), a to najneskôr do 20.5.2013. Platbu poštovou poukážkou budeme akceptovať len do 15.5.2013.
Treba si overiť, či systém zaregistroval vašu platbu a prihlásenie na webe.
UPOZORNENIE:
- prihláška bez kópie dokladu o zaplatení je neplatná
- ak platíte za viac osôb naraz, pošlite doklad(y) o zaplatení a všetky prihlášky spolu v jednej obálke
Za prihláseného ste považovaný až po prijatí štartovného a jeho správneho pridelenia k prihláške!
Prezentácia:
24.5.2013 od 16:00 do 20:00
25.5.2013 od 07:00 do 08:30 pre dlhú trať
od 08:00 do 09:30 pre strednú trať
od 08:00 do 10:00 pre krátku trať
Štartovné:
„20-tka“ - krátka trať kadeti a juniorky
€10 – kadeti a juniorky krátka trať pri úhrade do 20.5.2013 so suvenírom
€10 - kadeti a juniorky krátka trať pri úhrade do 22.5.2013 bez nároku na suvenír
€15 - kadeti a juniorky krátka trať pri úhrade od 23.5.2013 do štartu bez nároku na suvenír
„20-tka“ - krátka trať, „40-tka“ - stredná trať a „70-tka“ - dlhá trať
€13 - pri úhrade do 20.4.2013 so suvenírom
€15 - pri úhrade do 20.5.2013 so suvenírom
€15 - pri úhrade do 22.5.2013 bez nároku na suvenír
€20 - pri úhrade od 23.5.2013 do štartu do štartu bez nároku na suvenír
- v cene štartovného je: štartovné číslo, občerstvenie na trati, jedlo a nápoj v cieli, informačná SMS o čase a umiestnení, zabezpečená základná zdravotná pomoc, suveníry od sponzorov, účasť na tombole
Pretekári obdržia v rámci štartovného balíčka:
1ks energy gel MG FAST 15ml Sixtus
1ks energy bar 40g Penco
- doneste so sebou podpísanú prihlášku
- doklad o zaplatení si zoberte k prezentácii pre prípad reklamácie
- organizátor venuje 2€ zo štartovného na pomoc detskej onkológii - OZ Deťom pre život.
Suvenír:
Suvenír pre dopredu prihlásených:
- uterák od firmy Kaktus bike Ceny:
Vecné ceny obdržia prví traja v každej kategórii.
Tombola:
Každý účastník pretekov bude zaradený do tomboly. Žrebovanie sa uskutoční ihneď po vyhodnotení pretekov. Hlavnú cenu do tomboly venuje firma Kaktus bike.
Podmienky účasti:
- 100 % stav bicykla a zdravotný stav pretekára
- prilba na hlave počas celých pretekov
- štart na vlastné nebezpečenstvo
- usporiadateľ nezodpovedá za škody vzniknuté účastníkom ani nimi spôsobené
- všetci účastníci sa musia správať športovo a umožniť rýchlejším účastníkom, aby ich predbehli bez prekážania
- mimo vyznačené občerstvovacie stanice je zakázané vyhadzovať akýkoľvek odpad - prázdne tuby od gélov, bidóny a pod.
- ak účastník opustí trať z hocakých príčin, musí sa vrátiť na trať v tom istom bode, ako ju opustil, v opačnom prípade bude diskvalifikovaný (DSQ)
V cieli bude zabezpečené:
- umývanie bicyklov
- občerstvenie
- program
Preteky sa konajú za každého počasia.
V prípade neuskutočnenia sa závodu z dôvodu živelnej pohromy alebo epidémie, sa štartovné nevracia.
Vklady dopredu prihlásených pretekárov, ktorí sa nezúčastnia pretekov, nebudú vrátené.
Organizátor pretekov si vyhradzuje právo na zmenu programu.
posledný komentár: 22. 9. 2021 o 23:08
posledný komentár: 5. 5. 2017 o 21:48
neboli ste
Dvoj sečná zbraň. Nepovedal by som, že to bolo úplne zlé. Áno, boli chyby, neboli dobre poučený regulovčíci, tiež nie všade boli tabuľky, mohli byť aj na iných zákrutách. A hlavne chaos začal po tom prvom zlom odbočení na dlhej;
Predstavte si situáciu, že ste sami a idete dobre, tí pred vami idú zle, ale vy o tom neviete, v tom momente začnete zmätkovať a meníte smer naspäť - TOTO SA STALO.
Ďalší problém bol, že nebolo jasne povedané, že niektoré úseky sa pôjdu viac krát a ľudia v neistote, či idú dobre, začali váhať (úplne chápem z ich pohľadu, viem si to predstaviť)
Samozrejme nastala davová psychóza a už to šlo. Potom nevravím o tom úseku, kde úradoval týpek, nové info hovoria o tom, že boli dvaja, (jeden je určite chytený, druhý zatiaľ neviem) No a bol problém na svete.
Čo treba poriešiť do budúcna:
- nekomplikovať okruh, spraviť proste okruh a nie spletenec, tým sa ale skráti jedno kolo a pôjde sa viac okruhov
- lepšie poučiť regulovčíkov (keď vám poviem, že týto boli aj minulý rok, keď to robili česi, asi mi neuveríte)
- Ak bude viac okruhov, dať jednoznačné tabuľky o počte okruhov a kedy sa ide do cieľa.
Myslím si, že toto bol problém, trať bola zbytočne komplikovane spravená a pre bikerov neprehľadná, aj keby bolo vynikajúce značenie - proste ten pocit neistoty by tam bol.
Bohužiaľ, takto to bolo o to horšie.
Tiež som tam zaváhal, toto som vôbec nepoznal, ale logicky som videl, kde je to vykosené, nikdy predtým som tam nebol a poniže faborka bola
Hej no, trat dost zmatocna, stale sa muselo niekam odbocovat, vela moznosti a obcas si videl v dialke aj inu cast trate co posobilo neisto. Faboriek popri trati ale bolo dost, takze ak by som povedzme 0,5km ziadnu nevidel tak to hned otocim. Nastastie som vzdy v dalsej zakrute nejaku nasiel a nemusel sa tocit. Preto trocha nechapem ak si niekto nabehol az 10km, ale asi to bolo po inej casti trate s faborkami. Ako som uz ale spominal, videl som zavodnikov co prisli na jednu odbocku z opacnej strany a ti teda urcite nesli podla faboriek...
a ten koniec bol uplne najviac pomedzi panelaky, dost dobre
Takze este raz celkovo paradny maraton. Na rok opäť!
Kto potrebuje foto v plnom rozlíšení nech mi napíše mail,alebo správu s číslom fotky a pre istotu aj štartovým číselkom.
Zdá sa mi že bol broskyňový,chutil naozaj dobre.
Citróny boli tiež fajn.
foto bude : http://hviezda.faxcopy.sk/
môžete si dať spraviť aj iné pozornosti s fotografiou a logom podujatia .
dynatom Nebud trapny, tak vyborne znacenu trat, odbocky, kilometrovniky po 10km ako aj pefektna praca regulovcikov aka bola v Machulinciach len malokedy najdes...
inak 3.90 za fotku ? nic v zlom ale trochu vela sa mi zda.
Inak tá dodávka hned po štarte na prvej hline bola tiež celkom dobrý fór
To už človek nezvládne jednu jedinú vec za ktorú mu snáď aj zaplatili (alebo sa aspoň v cieli pekne nažere...)?
Ja tu nezvyknem vypisovať nejaké kritiky na maratóny lebo mi fakt stačí značenie a keď tak občerstvenie. Toto bol z môjho pohľadu druhý nezvládnutý maratón zo strany organizátora na ktorom som sa zúčastnil. (hneď po minuloročnom Stupavaku).
Za mna teda organizatorom velky dik a rad pridem aj nabuduce.
Dnes som sa aj dozvedel čo pred štartom hovoril organizátor vraj kde netreba odbočiť a kde by sa malo a nemalo ísť...tak neviem,v lese bol z toho dosť chaos.