Zdravim vsetkych, hladame pre manzelku vhodny bicykel. Zapacil sa jej Scott Contessa Scale 920, cena 799,-EUR. co poviete, je to v tejto cenovej kategorii dobra volba? Najazdime rocne velmi malo km avsak chcem kupit nieco lepsie aj do buducna. Damsky model je podmienka. Aku velkost vybrat? Ma ca.166cm, cize podla tabuliek S, je to spravne?
Dakujem za kazdu dobru radu.
Ahoj.
Tak na nejaké výlety do prírody to veľmi nebude. Tie komponenty nič moc, tak na výjazd po hrádzi (po asfalte). Skús pozrieť radšej nejakú jazdenku, ak máš obmedzený rozpočet.
Hlavne záleží na tom, kam s tým bude ženská jazdiť. Keď do práce a domov, tak to veľmi riešiť nemusíš.
no meria 161 takze nejaku 16-17 ram, potom sa tazko vybera... Este tak nieco z ctm ked tak. To vazne sa s tym nebude dat struhnut trosku terenu?
Uvitam rady, ale viete ake su zeny , design tiez zohrava ulohu. Vidlu by som uz moc neriesil, je mi jastne ze to nebude pruzit ako ma, len nech sa to niekde nerospadne a nech sa s tym da spolahlivo chodit nielen po asfaltke (samozrejme nebude s tym jazdit nejaky Light DH ako tu byva velakrat spomenute )
Na 161 cm nepočítaj viac ako 15", jedine, že by mala veľmi dlhé nohy. Treba však pozrieť aj konkrétnu geometriu daného modelu, s tým ti dobre poradí aj PatrikL. No tak po poľnej ceste samozrejme prejde, ale vidlica nebude asi vykonávať to, na čo je určená, tak to nebude nejako pohodlné zvezenie. Ale na ťažší terén tie komponenty nie sú stavané.
Však spoľahlivosť bude na vysokej úrovni, ten bicykel prežije všetko, len zároveň to bude utrpenie na tom jazdiť
Ten haibike bude po zľave asi nejaký ultra lacný, nie?
Naco by jej bola umyvacka, vsak ma ruky
Ale nie, klud.. Ved ja jej prispejem, ona uz frfle pri cene 400 zvysok dokladam ja , ale som student a moje rozpocty su velmi biedne. Ako sa tak na to divam ramov v tej velkosti moc nieje, + dizajn ktory chce = Bude to tazke...
No s tým výberom pre baby viem svoje. Som sa toho či onoho napočúval . Predstava je taká, že čo môže stáť na bicykli tak veľa a ešte aby ako tak sedel dizajn. No výber je dosť obmedzený, keď chýbajú peniaze, s tým človek nič nenarobí.
Zdravím.. tiež potrebujem bike pre ženu (nie manželku).. už som ju prehovoril na Radon, ale všetky malé veľkosti v rozumnej cene majú vypredané. Má totiž 156cm/56kg, čiže jej treba nejaké XS/S/15".
Máte nejaký tip na niečo v cene.. max do 1000€? (ideálne už aj s príslušentvom ako fľaša, košík, taštička, základné náradie, tachometer)
Čo tak niečo takéto? http://www.ghost-bikes.sk/34347-miss-5000-2012
Ale RST First 32 Air.. ehm.. keď čítam RST, furt si predstavím Gilu.. First 32 Air je na tom lepšie? Aj na Authory dávajú tieto RSTčka... tak neviem.
Zároveň otázka.. v jednom obchode ju šli prehovárať na 29" bike.. má to význam pre 156cm vysoké dievča? Veď na neho ani poriadne nevedela vysadnúť, obratnosť v teréne asi klesne, či?
Ešte pohľadám neskôr nejaké iné možnosti, jednoducho treba pozerať výpredajové modely alebo nejaké značky na ktoré dokážeš získať nejakú pomerne vysokú zľavu.
Nový favorit.. http://www.cube.eu/en/wls/access-wls-pro/ za 799€
Suntour Raidon Air .. neviem, či o veľa lepšie ako RST First.. heh! Majú ešte posledný kus na sklade, do týždňa by ho mala doma. Akurát, bike za 800€ a kľuky Acera.. ehm.. zaujímavé kombinácie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Akú má výšku a hmotnosť?
S vidlicou suntour xcr je okolo tej ceny dosť modelov dostupných, najmä v S veľkostiach...
Tak na nejaké výlety do prírody to veľmi nebude. Tie komponenty nič moc, tak na výjazd po hrádzi (po asfalte). Skús pozrieť radšej nejakú jazdenku, ak máš obmedzený rozpočet.
Hlavne záleží na tom, kam s tým bude ženská jazdiť. Keď do práce a domov, tak to veľmi riešiť nemusíš.
Uvitam rady, ale viete ake su zeny , design tiez zohrava ulohu. Vidlu by som uz moc neriesil, je mi jastne ze to nebude pruzit ako ma, len nech sa to niekde nerospadne a nech sa s tym da spolahlivo chodit nielen po asfaltke (samozrejme nebude s tym jazdit nejaky Light DH
Ten haibike bude po zľave asi nejaký ultra lacný, nie?
A to jej nekupujem ja, to si ona kupuje
Este niektoru z tych chariziem - 3jkovu , alebo minulo 2jkovu ? http://www.ctm.sk/model/lady/charisma-3-0-lady/?id_model=146
Ale nie, klud.. Ved ja jej prispejem, ona uz frfle pri cene 400 zvysok dokladam ja , ale som student a moje rozpocty su velmi biedne. Ako sa tak na to divam ramov v tej velkosti moc nieje, + dizajn ktory chce = Bude to tazke...
Máte nejaký tip na niečo v cene.. max do 1000€? (ideálne už aj s príslušentvom ako fľaša, košík, taštička, základné náradie, tachometer)
Čo tak niečo takéto? http://www.ghost-bikes.sk/34347-miss-5000-2012
Ale RST First 32 Air.. ehm.. keď čítam RST, furt si predstavím Gilu.. First 32 Air je na tom lepšie? Aj na Authory dávajú tieto RSTčka... tak neviem.
Zároveň otázka.. v jednom obchode ju šli prehovárať na 29" bike.. má to význam pre 156cm vysoké dievča? Veď na neho ani poriadne nevedela vysadnúť, obratnosť v teréne asi klesne, či?
RST First je samozrejme o dosť lepšia ako Gila, ale sú ešte lepšie možnosti.
Toto by sa po nejakej zľave dostalo do prijateľnej cenovej hladiny http://www.kellysbike.com/sk/bicykle-2013/damske-klc/joyce
Alebo aj poskladať by sa dalo...
Ešte pohľadám neskôr nejaké iné možnosti, jednoducho treba pozerať výpredajové modely alebo nejaké značky na ktoré dokážeš získať nejakú pomerne vysokú zľavu.
Suntour Raidon Air .. neviem, či o veľa lepšie ako RST First.. heh! Majú ešte posledný kus na sklade, do týždňa by ho mala doma. Akurát, bike za 800€ a kľuky Acera.. ehm.. zaujímavé kombinácie.
Tie kľuky to je minimum, tým sa neoplatí sa zaoberať. Dôležitá je geometria, celková hmotnosť a funkčnosť.