Ahojte, ktoru z tychto 2 znaciek preferujete? Pytam sa preto lebo som nasiel compagnolo centaur 10sp dualy za 65€ a teraz rozmyslam ci ich mam zobrat alebo dalej hladat nejake shimana (105-ultegra) len ma pri campe zaujima ake mate skusenosti s radenim palcom. Mam soru cize palcom radim ale liši sa ta campa v ergonomike? Diki
To mi je jasné ... aj to že je lepšia ako Sora, ale čakal som trošku obšírnejšiu odpoveď ... a nevieš náhodou či nejaké slovenský e-shop ponúka 105kovú sadu lebo to stále neviem nájsť
Rozdiel je hlavne v páčkach, síce ani ST-5700 nie sú vrchol ponuky, ale Veloce páčky mi pripadajú také hračkárske, "rozhrkané" atď.
Proste Shimano páčky sú viac masívne. Na druhú stranu preraďovanie prevodov je presnejšie; aj keď trochu hlasnejšie.
Radšej ako Veloce by som zobral ten Apex, alebo ešte radšej 105ku.
velco je porovnatelne so 105-tkou! s veloce packami sa 100x lepsie brzdi nez so 105 a su o dost lahsie a prakticky aj cela sa sada je lahsia , retaz vydrzi neporovnatelne dlhsie nez ta smiesna od 105 , podla mna su nove packy od shimana hrackarske, ked uz shimano tak dura ace!
cajikk ultegru si drzal niekedy?lebo mne ten rozdiel medzi durou a ultegrou prisiel rovnaky,rozdiel je len v hmotnosti,creva su rovnake,za tie prachy to nestoji,radi to uplne rovnako
v comje to preradovanie presnejsie? alebo lepsie? bo ak mam dobre lanka a bowdeny tak je uplne jedno ci mam 105 abo sora abo deeore abo acera abo co, vsetko radi bez problemov. jedine ak dake preradovanie v zabere, ale take nerobim
no sak sa divim bo ak mam dobre lanka a bowdeny tak sa mi nestalo ze by mi radenie akokolvek haluzilo, ak su uz stare abo zahrdzavene abo co tak to blbne ale to je pochopitelne
Ta... som za 20 rokov čo sa venujem cestnej cyklistike jazdil už hocičo. Suverénne najhoršie radili lacné sady od Campy (Xenon a Mirage) To dakedy som mal chuť dať na rám staré favoriťácke páčky bezpolohové. To dakedy som preradil o 2 a nič . To starý Exage radil lepšie Staré 8 kolové Shimano nebolo úplne dokonalé,ale vydržalo aj 60 tisíc Km. V polovici 90 tych rokov prišli s 9 kolečkom a tam už bolo cítiť že menšie medzery medzi pastorkami znamenajú výrazné zlepšenie radenia.Ale Shimano dlho zápasilo s problémom slabej životnosti. Dokonca aj ultegra dakedy začínala odchádzať po 12 či 15 tisíc Kilometroch. Potom som mal Sram Rival.10 kolo je super. Ale ja osobne som tam neevidoval žiadny rozdiel či som mal tréningové kolesá s kazetou 105 alebo závedné s Redom. Radilo to proste perfektne a aj ten systém double top bol vtedy revolučný a páky mi výborne sedeli v ruke. po 4 sezónach to začalo javiť známky únavy,ale tak zase niet sa čomu čudovať ,-)
V súčastnosti myslím že tie rozdiely medzi 105 a ultegrou spozná len človek čo má veľa odjazdené a bežný uživateľ nebude mať problém ani s Tiagrou,Shimano sa vrátilo späť k tradičným hodnotám. Obzvlášť vyzdvyhujem tie ich "stranové reťaze" ,tie sú super aj z hľadiska životnosti aj funkčnosti.
Čo by som bežným uživateľom určite neodporúčal je Campa,kôli absolútnej nedostupnosti náhradných dielov na Slovensku a z môjho pohľadu majú dosť uletené ceny.
Teraz mám elektronickú ultegru a to sú úplné orgie. Odporúčam všetkým ktorí na to majú. Pre náročných jazdcov je to zmysluplná investícia
no 1stranova retaz az take terno nebolo kedze tusim uz od nej shimano pri 11spd upustilo (a co som sledoval tak prva generacia tych x700 retazi sa lubila priam rozpadat), ale inak suhlasim, ak je sada spravne nastavena a komponenty nie su uz rozslahane tak je tazko rozpoznat rozdiely od 105 hore...
To môže byť s tými prvými generáciami.Veď Shimano malo v minulosti celkovo obrovské problémy s reťazami . Napr keď chalani chodili s bicyklami na Deorečku po 400-500 km na servis a kaliber na reťazi prepadol pomaly do pivnice
Ja teraz mám Stranovú Dura Ace ,najazdené na nej cca 8500 Km a kaliber indikuje stav novej reťaze,ta čumím na to jak puk,lebo so shimanom som niečo také nikdy nezažil. Uvidíme koľko Km nakoniec dá. Najviac mi vydržal pred 18 timi rokmi starý Sachs Sedis 13 tisíc Km . to boli časy
tak ja som bezny uzivatel a este k tomu aj zacinajuci, na cestaku jazdim tak dve sezony, mam tiagru a radi mi to bezproblemovo... ked to porovnam s MTB, tam sa to serka omnoho viac a castejsie to riadenie... teda aspon pri mne, bo ja to tam rubem jedna radost a cestak to zatial drzi, len klasicky retaze, kazety menim a odjazdene to ma nieco cez 15kkm...ale chcel by som si to vyskusat a porovnat s nejakou tou vyssou radou, ze aky je to rozdiel, bo si to moc ani neviem predstavit to ako pomyslim, ze chcem preradit a preradi? srandujem... raz, ked vyrastiem sa snad poobzeram po niecom "lepsom", len na nasich cyklokrosovych cestach neviem ci to bude mat uplatnenie... a ja na to nervy
Mam Ultegru s asi 4,5t km , kazdorocne servis. Zda sa mi to, alebo ked bola fungel, tak paka radila rychlejsie ?
Teraz sa mi zda, ze pakou musim spravit na preradenie strasne dlhy pohyb. Ze za nova to bolo len CVAK-CVAK
Alebo servis nespravil to co mal ?
SRAM X-5 na druhom este nebol v servise ani raz a radi rychlejsie a presnejsie ako tato Ultegra
Mam Ultegru s asi 4,5t km , kazdorocne servis. Zda sa mi to, alebo ked bola fungel, tak paka radila rychlejsie ?
Teraz sa mi zda, ze pakou musim spravit na preradenie strasne dlhy pohyb. Ze za nova to bolo len CVAK-CVAK
SRAM X-5 na druhom este nebol v servise ani raz a radi rychlejsie a presnejsie ako tato Ultegra
premazat creva,ked nepomoze,tak si pozri ozubeny prevod mi museli vymenit po 2 mesiacoch,kedze bol od vyroby vadny...otazka 1 dna,poslali do Oslian? alebo tam niekde do diery a na druhy den som mal novy dual.....presne toto mi zacalo robit,dlhe radenie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Proste Shimano páčky sú viac masívne. Na druhú stranu preraďovanie prevodov je presnejšie; aj keď trochu hlasnejšie.
Radšej ako Veloce by som zobral ten Apex, alebo ešte radšej 105ku.
http://kompletni-sady.heureka.cz/shimano-105-5700/
Celkom pekná cena.
Resp. tu ešte krajšia...
http://www.bike-discount.de/shop/k408/a51776/105-5750-groupset-compact-2x10-speed-black.html
vyssie sady to maju robene trosku preciznejsie
V súčastnosti myslím že tie rozdiely medzi 105 a ultegrou spozná len človek čo má veľa odjazdené a bežný uživateľ nebude mať problém ani s Tiagrou,Shimano sa vrátilo späť k tradičným hodnotám. Obzvlášť vyzdvyhujem tie ich "stranové reťaze" ,tie sú super aj z hľadiska životnosti aj funkčnosti.
Čo by som bežným uživateľom určite neodporúčal je Campa,kôli absolútnej nedostupnosti náhradných dielov na Slovensku a z môjho pohľadu majú dosť uletené ceny.
Teraz mám elektronickú ultegru a to sú úplné orgie.
Ja teraz mám Stranovú Dura Ace ,najazdené na nej cca 8500 Km a kaliber indikuje stav novej reťaze,ta čumím na to jak puk,lebo so shimanom som niečo také nikdy nezažil. Uvidíme koľko Km nakoniec dá. Najviac mi vydržal pred 18 timi rokmi starý Sachs Sedis 13 tisíc Km . to boli časy