Kategórie
Bike-tech
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 049 €
-13%
MOC 1 539 €
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 699 €
MOC 869 €
Akcia -24% GHOST KATO Universal 29 bicykel, green pearl/azur blue metallic
od 669 €
-24%
MOC 889 €
Výpredaj savings GT Avalanche 27.5 microSHIFT bicykel, sport blue
579 €
savings
MOC 929 €
savings Schwalbe Rapid Rob 26x2.25" plášť, drôt, biely pás
14,69 €
savings
MOC 24,99 €
savings Continental Race King II Performance 26x2.0" plášť, drôt
14,29 €
savings
MOC 25,99 €
savings Schwalbe Smart Sam 26x2.25" Performance plášť, drôt
18,89 €
savings
MOC 28,99 €
-14% Schwalbe Hans Dampf 26x2.35" Evolution ADDIX Soft Super Gravity plášť, TLE, kevlar
70,99 €
-14%
MOC 83,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.25" Active K-Guard plášť, drôt
11,79 €
savings
MOC 24,99 €
savings Schwalbe Nobby Nic 26x2.25" Performance plášť, drôt
17,99 €
savings
MOC 31,99 €
savings Schwalbe Magic Mary 26x2.35 Addix BikePark E-25 plášť, drôt
21,99 €
savings
MOC 45,99 €
Celkovo čo som tak zbežne pozeral, ak bude výsledok záznamu taký (alebo ak ho do takej formy dostanem) že nebude možná identifikácia osôb, tak sa nebude ani jednať o "spracovanie osobných údajov" o ktorom sa hovorí napr. pri bežných bezpečnostných kamerách. Čiže možno to nakoniec skončí tak že s čistým svedomím to budem môcť nechať uložené na nejaké ďalšie účely aj dlhšiu dobu (na overenie, na iné spracovanie...).
Vo všeobecnosti by som doplnil, že kamery sú na každom kroku, ťažko sa dopátrať kde záznam končí a ako je spracovaný... Na verejnom priestranstve sa očakáva že naše správanie môže byť sledované a hodnotené.
Z etického aj právneho hľadiska to bude ošetrené, toho sa netreba nejako báť
no praveze nemozes
"Aká legislatíva u nás upravuje používanie kamerových systémov?
Otázka monitorovania priestorov je v tomto smere prakticky riešená v dvoch právnych normách:
a) v § 10 ods. 7 zákona č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 428/2002 Z. z.") a
b) v § 12 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka.
Zákon č. 428/2002 Z. z. v citovanom ustanovení hovorí o monitorovaní priestorov prístupných verejnosti, ktoré možno monitorovať na účely verejného poriadku a bezpečnosti, odhaľovania kriminality alebo narušenia bezpečnosti štátu.
Občiansky zákonník v § 12 ods. 1 ustanovuje, že obrazové snímky, obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením.
Monitorovaný priestor musí byť vždy označený upozornením, ktoré má byť umiestnené na viditeľnom mieste.
Záznam môže byť použitý políciou iba v prípade podozrenia z trestnej činnosti. Ak takýto záznam nie je využitý na účely trestného konania alebo konania o priestupkoch, ten kto vyhotovil je povinný ho zlikvidovať v lehote siedmich dní "
ved prave...
na druhej strane nie je to prvy absurdny zakon na nasej rodnej "hrudi" (ako uslo jednej moderatorke na markize v televiznych novinach)
asfaltky su vsetky celkom v pohode, az na par ladovych miest, ktore tam ale asi cez den nie su
ako teda vyzeral bk dnes?
kde to je? to je pod BK smer juh? tam so vcera bol, a este tam nebol.
mimochodom, byvate niekto pri Figare? paneboze ten smrad ma zabija, trpim jak kon vzdy ked idem okolo. a pritom ten smrad sa taha po blizkych uliciach takmer vzdy, vdaka vetru. aj dnes vecer som ho citil az takmer na trnavskom. veru nechcel by som mat blizko nehnutelnost, to je takmer nepredajne.