kupujem novy bike... tak potrebujem pedale. tretry nechcem. predstavu mam nieco lahke, na com sa nebude smykat noha obuta v beznej sportovej obuvy. poradi niekto nieco? bike nebol najlacnejsi tak hladam nieco lepsie...
Kufre sa pri chôdzi môžu opotrebiť spravidla z ich vonkajšej strany. Kufre sa do pedálov zacvakávajú ich vnútornou stranou. (strana od podrážky)
Kufre sú však nepríjemné pri šlapaní po skalách. Ľahko sa noha ušmykne.
Pedále môžu byť kombinované s SPD jednostranne (na každej strane je platforma aj SPD) alebo obojstranne. (na jednej strane je platforma a na druhej SPD)
Pet55, ak použiješ tretry s SPD pri jednostranných, zacvaknú sa na oboch stranách. U obojstranných sa zacvaknú len z tej strany, ktorá je na to určená.
Pedále môžu byť kombinované s SPD jednostranne (na každej strane je platforma aj SPD) alebo obojstranne. (na jednej strane je platforma a na druhej SPD) Pet55, ak použiješ tretry s SPD pri jednostranných, zacvaknú sa na oboch stranách. U obojstranných sa zacvaknú len z tej strany, ktorá je na to určená.
čítam všetko ,tak v tom prípade som ja trošku mimo keď je niečo jednostranné tak je to iba na jednej strane tj. jedna strana platforma jedna strana SPD , ale možno som ja mimo takže jazdím obojstranné pedále na ktorých mám na jednej strane SPD a druhej platformu ? http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-shimano-m324/86
ak chceš skúšat tak sstačí keď si kúpiš pedále spd shimano a k tomu si kúpiš tieto adapéry. tým pádom máš pokryté oba spôsoby. po čase možno prídeš na to že to spd je super systém a odcvakneš adaptér. myslím že je to lepšie ako kupovať pedál pol spd pol platforma
Tie adaptery su nudzovka, na normalne jazdenie to nie je. A co sa tyka pedalov z jednej strany platforma, z druhej SPD, toto riesenie kombinuje nevyhody oboch systemov a podla mna je na skusanie absolutne nevhodne. Na skusanie treba kupit bazarove tretry a pedale M520. Mozes tak otestovat plnohodnotne SPD bez problemov s vyberom, na ktorej strane nacvaknes. Ak ti to nesadne, posles do sveta a vyskusas ine. Ale ak nechces pinove platformy, tak potom mozes ostat rovno pri obycajnych pedaloch.
PS ked budes testovat SPD, daj tomu nejaky cas a nedaj sa odradit obcasnym padom v nulovej rychlosti. Keby si urobil prieskum kto nepadol kvoli SPD, zistil by si, ze kazdy.
je to vsetko o zvyku, ja som padol na krizovatke a pred reatauraciou a od vtedy mam pokoj. jazdim uz 8 rokov a nemenil by som. hlavny dovod nie je ani, ze mas lepsiu stabilitu dole kopcom, ale ked slapes hore su na nezaplatenie. ked mas tenisky, tak do pedalov len tlacis, ale v spd-ckach mas zaber 360 stupnov.
uzitocne rady. Zacal som nad SPD viac uvazovat. Ale stale nemam jasno v niektorych veciach. Teraz mam tretry Shimano kompatibilne s SPD a klasicke pedale platformy bez pinov na ktorych sa mi ale obcas (najma ked je vlhko, mokro) dost smyka a to mi vadi. Bike pouzivam takto: Cez tyzden na nom chodim 4km do prace a spat. Obcas na nom vybehnem na nakup, do mesta. Cez vikendy chodim na vyjazdy, ale tam musim obcas tlacit, alebo si peso odbehnem na miesta, ktore su bajkom nepristupne a to niekedy aj po kamenoch. Tak neviem, mam obavu, ci by som takto neznicil kufre, alebo sa nesmykal, alebo aj ked by sa kufre len zaniesli, ci by to potom nebolo na ostaru. A ak SPD, tak rozmyslam, ze asi take, ktore maju aj platformu, lebo ked potrebujem niekedy ist do nakupneho centra, tak neviem ci by to s kuframi islo. Dilema.
Mám Shimano MT-42 a nie je problém chodiť po skalách, niesť bike na pleci keď treba. Šmýkať sa v nich moc nešmýka. Nie sú síce vzorom tuhosti, ale na takéto používanie super.
pokiaľ máš niekoho kto jazdí SPD a má kufre naviac,prípadne odmontuje z tretry. skús si ich nahodiť ty a uvidíš, či ti bude klopkať alebo nie, prípadne ako sa ti bude chodiť. a nejako by som ničenie kufrov toľko neriešil. je to spotrebný materiál. a vždy sa dajú kúpiť nové..ja chodím v kufroch po skalácj a pohoda..vyzerajú zničene ale stále pekne cvakajú,ako sa hovorí. nesúď kufre podľa vonkajšieho vzhľadu
Tiž používam turistické tretry od shimana ,klopkanie sa nekoná skoro žiadne ,dokonca v nich existujem celý deň v práci a je to lepšie ako hocijaké tenisky lebo sú vzdušnejšie tie pedále z jednej strany spd a z druhej klasika mám hlavne kôli tomu že mám problém s členkom a nie je istota pri vypínaní v technických úsekoch , Mám aj spd 520 a tie som nakrútil na favorita a tam ich používam bez problémov ,chce to naozaj iba trochu cviku a nezabudneš pri zastavovaní čo máš na nohách . Vyskúšať tie SPD nie je až tak drahé .
Hehe tak ja nejaká lobby nie som. Reigna som kúpil v zime, nahodil kvôli ľadu platformy odjazdil 2 sezóny, lebo sa mi nechcelo meniť . Na túto možno dám zase SPD. Mne to je v podstate jedno, každé ma v niečom svoje výhody aj slabšie stránky. A na bežné XC jazdenie sú SPD podľa mňa oveľa lepšie.
tretry mam Shimano M087. Nemate skusenost, ci na takychto tretrach kufre prilis nevycnievaju, neprekazaju pri chodzi? A dilema ciste SPD a SPD aj s klasikou. Da sa dobre slapat s kuframi na tej klasickej strane? Alebo alternativa ciste SPD a podla potreby nasadzovat plastovy adapter?
P.S.: laco tvoje postrehy vzdy osviezia kazdu diskusiu
Da sa dobre slapat s kuframi na tej klasickej strane?
jazdim jednostranne spd pedale Shimano M324 a slapat na strane bez zamku je aj nebezpecne. netvrdim ze sa neda ale kufor na podrazke ma tendenciu sa zosmyknut po hlinikovom povrchu pedala a dalsia vec je ze tu stranu mam dost znicenu od zelezneho kufra. nudzovo sa da cosi preslapat ale slapat na tej strane v tretrach je blbost. pri chodzi mi kufre neprekazaju akurat zaskripe nejaky ten kamienok pod nimi. chodza relativne v pohode.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kufre sú však nepríjemné pri šlapaní po skalách. Ľahko sa noha ušmykne.
Pedále môžu byť kombinované s SPD jednostranne (na každej strane je platforma aj SPD) alebo obojstranne. (na jednej strane je platforma a na druhej SPD)
Pet55, ak použiješ tretry s SPD pri jednostranných, zacvaknú sa na oboch stranách. U obojstranných sa zacvaknú len z tej strany, ktorá je na to určená.
Nie náhodou opačne ?
savings Shimano M324 SPD jednostranné nášľapné pedále + zarážky SM-SH56, strieborná
44,99 € savings
MOC 85,99 €PS ked budes testovat SPD, daj tomu nejaky cas a nedaj sa odradit obcasnym padom v nulovej rychlosti.
Takto vyzerajú odspodu.
Veru tak. Aj v ošúchanom kufri môže byť milión dolárov v malých bankovkách.
Hehe tak ja nejaká lobby nie som. Reigna som kúpil v zime, nahodil kvôli ľadu platformy odjazdil 2 sezóny, lebo sa mi nechcelo meniť
P.S.: laco tvoje postrehy vzdy osviezia kazdu diskusiu
EDIT: inac uz sme aj mimo nazvu temy, ale ked som sa na to pytal v inej teme, tak mi nikto neodpovedal, nie ako tu
jazdim jednostranne spd pedale Shimano M324 a slapat na strane bez zamku je aj nebezpecne. netvrdim ze sa neda ale kufor na podrazke ma tendenciu sa zosmyknut po hlinikovom povrchu pedala a dalsia vec je ze tu stranu mam dost znicenu od zelezneho kufra. nudzovo sa da cosi preslapat ale slapat na tej strane v tretrach je blbost. pri chodzi mi kufre neprekazaju akurat zaskripe nejaky ten kamienok pod nimi. chodza relativne v pohode.