Čaute ludia ako ste natom s prilbami? Je niaký zásadný rozdiel v druhoch a tvare? Alebo keď mi sedí tak je dobre?!
Inak máte niaké skúsenosti s policajtmi - keďže prilba má byť zo zákona povinná!
A používate ŠILT alebo OKULIARE???????
no ano su zasadne rozdiely medzi prilbami aj ked ti vsetky prijdu rovnake... a sice vacsinou v moznostiach uchytenia a nastavenia, je dobre ak si vies nastavit tu plastovu obruc okolo hlavy presne na mieru, potom ani nemusis mat zapnuty remienok no aaaa,
ja prilbu berem aj ked idem len o ulicu vedla. niekomu to pripada chore, ale je nevycislitelne co moze prilba zachranit. viem z vlastnej skusenosti. ovsem nerobi zazraky, to je jasne.
ja som si vybral tu co mi najlepsie sedela, lebo predsalen v nej travim dost casu, ani po upnuti okolo obvodu hlavy a pod bradou mi nevadi a nebrani v pohybe, co je tiez podstane.
dobra vec su vynimatelne a polohovatelne vnutorne "vankusiky", aby sa dali oprat a tak. a odvetravanie nech je poriadne. na starej prilbe som mal dokonca aj protihmyzove sietky spredu, ale moc sa mi to na ten ucel neosvedcilo
silt jednoznacne odporucam, okrem toho ze tieni ociam, tak pripadne haluze odvadza od tvare a od oci...
no jasne! tu sietku proti (asi) hmyzu som mal aj ja! hovadsky dobre to fungovalo! ale len pri hmyze velkosti slona lebo tie diery... ja som s prilbou zacal jazdit furt odkedy som nazivo videl jedneho kamosa, ktory napalil do nejakeho stromu, ktory sa mimochodom nasledne zlomil . keby nemal tu prilbu taq ma celo prehlbene do polky hlavy...
furt jazdim s okuliarmi aj so siltom. je to dobra vecicka... jednak na haluze ale do lesa si skoro vzdy bravam cire okuliare aby som viac videl, taq vtedy je ten silt sobry na slnko.
prilba musí byť.(aj na sídlisku videl som, ako dve autá sejmli chlapa na biku) niekedy to obtažuje si ju zobrať. šilt som sundal, lebo s toho bolí krk. keď idem cez konáre v kritickom momente na zlomok sek. zohnem hlavu a nastavím prilbu. šilt by mi aj tak urvalo a hlavu by som preistotu sklonil aj zo šiltom. jazdím s brílami ale jedny som stratil a asi 3 mesiace som jazdil bez aj na dvoch maratónoch a je to riadna hlúposť.
Svojho času, pred dvomi rokm,i manželku prilba zachranila pred minimálne otrasom mozgu. Ohrozilo ju auto, musela prudko zabrzdiť, spadla, tukla hlavou (naštastie ju mala v prilbe), o zem. Ked sme potom prilbu prezerali bola puknutá a bol do nej vrazený asi 1 cm kameň.
Ja som som sa citil nesvoj, ked som vyšiel prvý krát s prilbou. Malé decko kričalo na mamku - "taky veĺký ujo a hra sa na pretekára".
Zvykol som si a bez prilby ani meter.
Jaska treba nosiť prilbu. A tý čo hovoria že je to blbosť a je to smiešne by nemali ani sedieť na bajku, alebo sú to také týpky čo v živote neprešli ani poriadnu trasu a trepú tri na dve. Treba prilbu a ak niekto jazdí troška v tvrdších terénoch tak aj integrál sa zíde
no ja to poznam z obidvoch stran.. rozbil som na hlave dve prilby a to nie som nijaky zjazdar ani nic tak.. proste v obidvoch pripadoch neovplyvnitelne okolnosti. mimochodom najviac vaznych urazov sa nestane ked robis "nieco vacsie" pretoze vtedy si "nabudeny" a viac davas pozor, ale prave vtedy ked robis "nieco mensie" napriklad ides "kupit rozky" lebo vtedy podcenujes situaciu. takze asi tak
a z druhej strany: videl som uz niekolko ludi, ktori bez prilby skoncili na zemi a jedneho ktory sa preto uz v zivote nepostavi na nohy...
No ja som tiez za nosenie prilby.tiez som si ju kupoval az ked som spravil kotrmelec a pristal som lebkou v aute.tiez sa mi okolie vysmievalo ,ale postupom casu som ich predsa len presvedcil.teraz nosi helmu hadam kazdy koho poznam.myslim si ,ze helma sa stala akymsi ukazovatelom vyspelosti kazdeho cyklistu.jednoducho ,ked niekoho vidim bez nej ,pomyslim si o nom ze je to len
obycajny rakosnik,ani mu nezdvihnem ruku na pozdrav.) inak s tym zdravenim ,dakedy mam dojem ,ze som sa asi pozdravil nejakemu teliatku.len hladi ako pako:-)
O čom to tu je? Bez prilby ani na krok. Robím tak už niekoľko rokov a to som ju ešte ani raz pri páde nepotreboval. Dúfam, že ani nebudem. 250 gramov na hlave je určite menej ako navždy vegetiť pod 2500 kg hliny.
no, tych 2500 kg hliny je trochu, ale mas pravdu a vsetci sme ta pochopili. inu, s tam zdravenim, ono niekedy sa aj nestiha. ako napriklad ja niekedy nastiham, keby som mal niekoho pozdravit taq sa aj vytrem. ono niektory "ti bez prilby" su nejaky ubohy. prave dnes som jednemu oprotiiducemu na takom singletraily uhol trochu do kopca do hustiny a ten ani bu ani be. ani sa na mna ten chudak nepozrel ze by pokyval hlavou alebo co! proste niektory ludia to beru ako samozrejmost. co uz...
inak ja neviem ci je to len tu v Blave (som zo Ziliny, v BA studujem), ale tu ked stretnem nejakeho bikera hore v Karpatoch, tak akonahle ma nad 30rokov a bike nad 30patykov tak ani nezmurkne...skratka namysleny curak co si kupil prvy bike aby sa mohol vozit po lesoparku ked ma zena kramy a nezazil dobu ked jazdil na biku za 5litrov a nikto mu neodzdravil, lebo nebol povazovany za bikera .... skor pozdravia typci ktorych stretnem v lese ako ti co stretnem na asfalte....a to s tym nestihanim je volovina...som si to minule supal z Pajstuna a stihal som zdravit aj na tych korenoch a tie su teda dobre divoke...
a k to*****: prilba je nutnost, nemusis z biku ani spadnut, aby sa ti zisla, mi raz pri jednom zjazde smyklo predne, potom som hned plecom zavadil o strom a uz som zastavil az hlavou o dalsi aj ked som v podstate este stal na biku .... som spravil chybu a kupil som ju dost narychlo pred jednym viacdnovym vyjazdom a nie to to prave, tak cakam ci sa ju podari kdesi rozbit, ale to nepredpokladam alebo skratka kupim druhu, ked budu prachy navyse...
to :speedo
sak nemuss hned dvihat ruku ,ked potrebujes mat ruky na gripoch.staci aj zahulakat:-)musim sa priznat,ze dakedy ,hlavne na ceste sa mi stane ze som zamysleny a ani nezaregistrujem oproticyklistu.v lese je to ine,dakedy stretnut cloveka je priam zazrak a ked prejde okolo ako mumak....
to bulf: jj, co uz. a preboha ziveho VIKEND, nie vykend! a mozno aj trapni nie?
to bobo: niekto je sikovnejsi viac niekto menej inu, podla mna je to jedno ci je to asfalt alebo nie, furt ide o ludi...
to roman 01: ja som nepovedal za ani okom necuknem. proste pozdravim, i ked mi asi niekedy prt rozumiet ale aspon ostatni vedie ze som aspon cosi zamrmlal...
Spolujazdec sa mi vytrieskal a urobil slusnu dieru do prilby. Predstava, ze by nemal prilbu a ta diera by bola v hlave a ako by som mu mohol pomoct, mi pripomenula ako raz niekto na ceskom fore vyhlasil, ze neberu zo sebou bikera bez prilby, pretoze moze byt zdrojom vaznych problemov. Mozno by stalo za uvahu uviest to do zivota aj tu.
to speedo: nevravim, ze som sikovnejsi, len vravim, ze periferne sa da vzdy nejaky ten biker zahliadnut a zahulakat pozdrav sa da aj bez odtrhnutia oci z trate
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zo zakona prilba povinna este u nas nie je...
a mam na prilbe aj silt aj okuliare...obe su uzitocne ...
ja síce nemám prilbu na tú plastovú obrič.
Ale si si istý že pri páde ti neskĺzne z hlavy?
ja som si vybral tu co mi najlepsie sedela, lebo predsalen v nej travim dost casu, ani po upnuti okolo obvodu hlavy a pod bradou mi nevadi a nebrani v pohybe, co je tiez podstane.
dobra vec su vynimatelne a polohovatelne vnutorne "vankusiky", aby sa dali oprat a tak. a odvetravanie nech je poriadne. na starej prilbe som mal dokonca aj protihmyzove sietky spredu, ale moc sa mi to na ten ucel neosvedcilo
silt jednoznacne odporucam, okrem toho ze tieni ociam, tak pripadne haluze odvadza od tvare a od oci...
okuliare detto.
furt jazdim s okuliarmi aj so siltom. je to dobra vecicka... jednak na haluze ale do lesa si skoro vzdy bravam cire okuliare aby som viac videl, taq vtedy je ten silt sobry na slnko.
Ja som som sa citil nesvoj, ked som vyšiel prvý krát s prilbou. Malé decko kričalo na mamku - "taky veĺký ujo a hra sa na pretekára".
Zvykol som si a bez prilby ani meter.
a z druhej strany: videl som uz niekolko ludi, ktori bez prilby skoncili na zemi a jedneho ktory sa preto uz v zivote nepostavi na nohy...
obycajny rakosnik,ani mu nezdvihnem ruku na pozdrav.
a k to*****: prilba je nutnost, nemusis z biku ani spadnut, aby sa ti zisla, mi raz pri jednom zjazde smyklo predne, potom som hned plecom zavadil o strom a uz som zastavil az hlavou o dalsi aj ked som v podstate este stal na biku
sak nemuss hned dvihat ruku ,ked potrebujes mat ruky na gripoch.staci aj zahulakat:-)musim sa priznat,ze dakedy ,hlavne na ceste sa mi stane ze som zamysleny a ani nezaregistrujem oproticyklistu.v lese je to ine,dakedy stretnut cloveka je priam zazrak a ked prejde okolo ako mumak....
to bobo: niekto je sikovnejsi viac niekto menej
to roman 01: ja som nepovedal za ani okom necuknem. proste pozdravim, i ked mi asi niekedy prt rozumiet ale aspon ostatni vedie ze som aspon cosi zamrmlal...