čo si tak všímam am/en bajky v poslednej dobe, tak máloktorý má vpp, čím to je dané? ako tie rôzne systémy pracujú ako tak viem, len som zvedavý aké to má opodstatnenie a tak
V tejto kategorii sa ide dost aj na progresivitu pruzenia. Clovek to chce mat makke ale zaroven aby nedaval dorazy na dropoch. Menej prepakovane systemy ako je ten nukeproof alebo ako mam ja podla mna splnaju tieto poziadavky. Snad sa nemylim.
zeby licencie a patenty? kazda firma pouziva zvycajne jeden system, bud svoj alebo licencovany
VPP patenty konkretne vlastni santa cruz a licencovane to ma Intense
Tak málo ako málo. Originál VPP len Intense a SC. Jeho variácie napr. Ibis, Yeti, Giant, Iron Horse, Banshee a určite aj ďalší, čo ma nenapadajú.
Trosku to este upresnim /z wiki/, nech to nevyzera, ze SC je nadupana firma .. system sa vola short link four-bar, VPP je len jeden z nich, rovnako ako Yeti, Maestro, Dw-Link , VPP patent vyvinula firma Outland, SC si len kupila patent do vlastnictva. Potom je tu este horst-link, Trek system a six-bar linkage od Feltu .. a potom su este nejake dalsie zverstva. A teraz mozme zacat flejm, ktory system je najlepsi
zihadlo - ok beriem ta za slovo, lebo fakt to chcem vyskusat vsetko co si napisal viem. co teda treba na servis vzduchovej vidlice? len kupit novy olej?
Az na zopar vynimiek budes potrebovat gola kluc+paku, niekedy o 2 rozmeroch, imbus, gumenne kladivo, niekedy segerkove klieste, nadobku na spinavy olej, handru a niekedy supravu na malovanie izby.
tak ja len tak rozmyslam zatial..ze by som sa vratil k MTB ale uz len na take vozenie sa...cize jednoznacne AM bajk...cca. 140-150mm zdvihy...a proste skor na blaznenie dole kopcom.. vzdy ma zjazdy bavili viac ale ked uz nieco vyskladat tak nieco poriadne....len tu narazam na ten problem s financiami takze to bude asi skor taky plan do vzdialenejsej buducnosti
pri vpp mi ešte napadla merida, majú celkom slušné endurko, ale za tú cenu(cca 2000€) by som ja osobne durolux nechcel
pri tom ako si obzerám tie bajky a postupne zisťujem pre mňa nové veci, tak sa stále nejako vrátim k specialized enduro
momentalne asi trosku OT...ale tak ciastocne sa to vysnivaneho bajku tyka tak hadam nebude vadit odpovedajte kludne aj mne do sprav nech to tu nezasierame ....
je to plan skor do buducna ( rozumej na par rokov...) ale chcel by som si vyskladat opät raz horak lenze uz nie pretekarskeho chrta..ale skor nieco na com sa da vysantit 140...max 160 mm .....proste nieco na com sa nejako vytrepem smerom hore...a bude to zabava smerom dole..
potreboval by som ale poradit nazvy znaciek co robia ramy s takymito znackami..kedze v tejto oblasti niesom zrovna scitany
chcem si totiz aspon ako tak vyratat...co ma to bude stat....aby som si vedel nejako naplanovat setrenie penazi
tak ja len tak rozmyslam zatial..ze by som sa vratil k MTB ale uz len na take vozenie sa...cize jednoznacne AM bajk...cca. 140-150mm zdvihy...a proste skor na blaznenie dole kopcom.. vzdy ma zjazdy bavili viac ale ked uz nieco vyskladat tak nieco poriadne....len tu narazam na ten problem s financiami takze to bude asi skor taky plan do vzdialenejsej buducnosti
Naco su ti take zdvihy, ked davas rohatku na cestaku?
Lebo chcem nieco pohodlne takeho zeuta nerovnosti..s ktorym sa da sem tam aj v bikeparku vyblaznit a 29er nechcem bud 26" alebo 27,5" a presne ako dano hovoris...hladam ram len nepoznam zrovna vela takych znaciek.... Preto som sa pytal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://bikemarkt.mtb-news.de/article/421652-nukeproof-mega-am-275-modell-2014-rahmenkits-hot-offer-www-komking-de
Trosku to este upresnim /z wiki/, nech to nevyzera, ze SC je nadupana firma
Az na zopar vynimiek budes potrebovat gola kluc+paku, niekedy o 2 rozmeroch, imbus, gumenne kladivo, niekedy segerkove klieste, nadobku na spinavy olej, handru a niekedy supravu na malovanie izby.
pri tom ako si obzerám tie bajky a postupne zisťujem pre mňa nové veci, tak sa stále nejako vrátim k specialized enduro
je to plan skor do buducna ( rozumej na par rokov...) ale chcel by som si vyskladat opät raz horak
potreboval by som ale poradit nazvy znaciek co robia ramy s takymito znackami..kedze v tejto oblasti niesom zrovna scitany
chcem si totiz aspon ako tak vyratat...co ma to bude stat....aby som si vedel nejako naplanovat setrenie penazi
dakujem
http://www.mtbiker.sk/bazar/ramy-celoodpruzene/206867/ram-cube-ams-120-21quot-29er.html
alebo:
http://www.mtbiker.sk/bazar/ramy-celoodpruzene/207712/cube-fritzz-sl-2012.html
treba denne sledovať bazár,občas sa tam nájde niečo slušné-nebál by som sa ani 29-er,pri tvojej výške by som do klasiky 26" asi nešiel-jedine že by si chcel vymetať miestne traily ...
Naco su ti take zdvihy, ked davas rohatku na cestaku?
Uz ju dal? Uz ju dal ?