Čaute potrebujem poradit ohladom stredu,ktory je spomenuty v nazve. Chcem objednat ram a tento stred tam pasuje. Co to je zac,zevraj lisovany a oska ma mat iba jeden rozmer a sucastou kľuk mi bolo napisane. Trosku tomu nechapem,prosim o vysvetlenie. Dakujem
je to v pohode system, mala som to aj na giante a to nebol karbon to s tym nesuvisi
hlavne si dobre pozri aky mas typ lebo su dva pre shimano kluky
Shimano Press Fit SM-BB91-42A a Shimano Press Fit SM-BB91-41
pre karbonove spesle ide ten 42A
caute, je mozne osadit kluky Sram X0 3x10 do stredu Shimano PressFit? alebo ten stred nie je kompatibilny so SRAM klukami?... ram je rocnik 2009 Cube Reaction hlinik, su tam lisovane loziska do stredovej osky.
ak to spravne chapem tak pressfit je typ montaze stredu do ramu.
to je jedna vec a druha vec je pre aky typ kluk je ten stred urceny, teda napr GXP, Hollowtech atp
preto mas kombinacie ako pressfit+GXP alebo pressfit+Hollowtech atd
ten kluc na misky urcite netreba, ked mas press fit.
z toho co viem, tak sa ten stred pri uplnom vyberani dost rozmlati, pouziva sa na to totiz hruby plochy srobovak a kladivo. ale mozno keby si to robil velmi opatrne... imbus a ten kluc na maticu pouzijes iba na vynatie lavej kluky a nasledne aj pravej s prevodnikmi. ale ci sa to nazvat udrzba, tazko povedat, pretoze do lozisk sa tak nedostanes. ale da sa to aspon zvonku vycistit a namazat vazelinou.
ano iste, ale stoji vela a na zriedkave pouzitie je to zbytocne kupovat. staci srobovak a kladivo, totiz ak je ten press fit uz taky zniceny ze ho chcete vybrat, tak uz je jedno ze ho tym znicite este viac. ram sa tym neposkodi.
ked uz sme pritom, tak netreba kupovat ani dalsi kluc na nalisovanie noveho zlozenia, ten je tiez drahy. sikovny mechanik to vie spravit aj bez neho, a bez problemov funguje.
Vybrať stred pressfit a použiť znovu sa dá. Ako som spomínal na začiatku tejto témy, mne to tak mechanici urobili. Menil som stredy pressfit medzi dvoma rámamy a podarilo sa to, bez problémov oba fungujú. Jeden z nich bol GXP Ceramic (keramické ložiská) to by som bol dosť nerád, ak by ho rozmlatili. Ked sa to robí opatrne, tak dá sa to.
Nema niekto skusenost s nalepnim pressfitu do ramu?.Mam starsi ram do ktoreho ide novy pressfit zatlacenim rukou do ramu a pri zalozeni kluk a ich dotiahnuti maju kluky mensi vakel myslim si ze je to prave tym ze pressfit ma v mufni mensiu volu.Uvazujem ze pri jeho opatovnom zasunuti dam trosku lepidla aby tam drzal a nemal ziadny vakel.Potom ak zalozim kluky by to malo byt pevne....ake lepidlo ?dik za info
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hlavne si dobre pozri aky mas typ lebo su dva pre shimano kluky
Shimano Press Fit SM-BB91-42A a Shimano Press Fit SM-BB91-41
pre karbonove spesle ide ten 42A
to je jedna vec a druha vec je pre aky typ kluk je ten stred urceny, teda napr GXP, Hollowtech atp
preto mas kombinacie ako pressfit+GXP alebo pressfit+Hollowtech atd
co som si vsimol tak bb70 http://www.kupkolo.cz/stredova-osa-shimano-sm-bb70_z131/ ma tie strieborne matice na bokoch, bb71 to nema, preco? ako sa demontuje bb71? netreba mi na to kluc na hollowtech2?
na udrzbu takeho stredu mi staci imbus a kluc na poistnu maticu?
po vybrati toho stredu je to uz nepouzitelny diel alebo sa da vratit naspat?
z toho co viem, tak sa ten stred pri uplnom vyberani dost rozmlati, pouziva sa na to totiz hruby plochy srobovak a kladivo. ale mozno keby si to robil velmi opatrne...
imbus a ten kluc na maticu pouzijes iba na vynatie lavej kluky a nasledne aj pravej s prevodnikmi. ale ci sa to nazvat udrzba, tazko povedat, pretoze do lozisk sa tak nedostanes. ale da sa to aspon zvonku vycistit a namazat vazelinou.
ked uz sme pritom, tak netreba kupovat ani dalsi kluc na nalisovanie noveho zlozenia, ten je tiez drahy. sikovny mechanik to vie spravit aj bez neho, a bez problemov funguje.