Chcel by som sa opýtať, mám garmin 810 a bol by som rád aby mi meralo aj výkon vo wattoch, ale zatial som našiel len garmin vector a to je až moc drahá položka. Nie je niečo lacnejšie?
Ďakujem za nejakú odpoveď
ospravedlnujem sa za predoslu reakciu, nemalo k nej vobec prist.
nevedel som, ze komunikujem s 5-rocnym dietatom, ktore nevie citat, zato vsak vie vyplazovat jazyk na cudzich ludi.
prenecham priestor radsej inym, ktori su ochotni mrhat svoj cas a energiu
...
Laco : cisto na cestak je podla mna navigacia somarina
Jedného krásneho dňa sa ocitneš napríklad v Taliansku, máš na mape naplánovanú trasu, dáš si pauzu na dobré ristreto a keď vyjdeš z mestečka, zistíš, že sa fest zatiahlo a v dialke pred tebou je riadna búrka... No a do hotela sa dá dostať aj skratkou, ale nevieš v spleti dediniek a cestičiek, kadiaľ. Pomohla nám navigácia do auta, ktorú mal náhodou kamarát so sebou vo vrecku... Krásne nás doviedla do hotela po tých cestičkách, ešte pred lejakom. Odvtedy verím navigácii a keď som mal možnosť, tak som si kúpil Garmin 800.
A aj ten Garmin nám raz pomohol, pre zmenu pri výjazde k Dunaju pod Passau - nechcelo sa nám jazdiť popri Dunaji, zatočili sme do brdkov kúsok od Dunaja a nejako sme sa zamotali... Furt sme nevedeli nájsť nejakú hlavnú cestu, resp. znamy cieľ na smerovníkoch. Stačilo zapnúť navigáciu, ako cieľ zadať návrat na štart a o chvíľu sme už frčali na večeru.
V Chorvátsku je to podobne, človek sa na cestičkách medzi malými dedinkami zamotá ani nevie ako a smerovníky zásadne neukazujú ako cieľ nejaké známe mestečko, len obdobné dedinky . Navigácia už niekoľkokrát nesklamala.
Samozrejme, v Bratislave alebo blízkom Rakúsku navigáciu nepotrebujem...
toho jedneho krasneho dna v taliansku zistis ze GPS na bicygli to je presne na tie situacie co si popisal na nic lebo ti ukazuje len naplanovanu trasu a ze aj ked ti ukaze ze start/ciel je 20km na juh tak cesta ide na vychod a na zapad
toho jedneho krasneho dna v taliansku zistis ze GPS na bicygli to je presne na tie situacie co si popisal na nic lebo ti ukazuje len naplanovanu trasu a ze aj ked ti ukaze ze start/ciel je 20km na juh tak cesta ide na vychod a na zapad
..preto treba smartfon, v nom nejaky Sygic, Navigon alebo nieco podobne, pred odchodom na dovolenku stiahnut mapy a nemas absolutne ziadny problem.. a pouzitelny smartfon stoji dnes 150 eur, takze vyhovorka ze nie kazdy ma smartfon neobstoji
napisat, ze navigacia na cestaku je somarina moze iba clovek, co v zivote nesiel na cestaku po neznamej trase alebo ma v hlave mapu toho ktoreho statu
praveze somarina to nie je. nemyslim teraz GPS na Garmin 510, Sigma Rox 10.0 a pod., kde najskor treba vlozit trasu a ide sa iba podla nej. ale normalnu navigaciu s mapami.
mam rad nezname trasy, maju svoje nezamenitelne caro a adrenalin. navigacia je poistka. v zahranici neocenitelna, ale stalo sa mi, ze na Slovensku tiez. rozne zakutia vychodneho Slovenska, na severe tiez, kde auto prejde v lepsom pripade raz za hodinu a mobilny signal je nedostatkovy tovar. PhilJ obstoji, pretoze naozaj nie kazdy ma smartfon. osobne by som za telefon 150€ nedal, divim sa, kto da viac alebo si ho neodpise z dani. telefon mam na telefonovanie, ked sa mi vybije v telefone baterka (co nie je problem pri spotrebe navigacie a aktualnej technologii baterii), pomoc si mozem zavolat akurat tak hlasnym kricanim z kopca
preto energiu a pristroje diverzifikujem. kazdy plni iba svoj ucel a ma vlastnu stavu
Tie Garminy stoja casto mnohonasobne viac ako 150 eur, a ked sa to tak vezme, su to len "hlupe" obmedzene zariadenia ktore okrem zobrazovania mapy a navigovania nic ine nedokazu. Z financneho hladiska sa uz viac oplati nosit so sebou druhy, zalozny telefon za 13 eur (Samsung Keystone 2) ktory posluzi len na pripadne telefonovanie, ak by sa na smartfone vybila baterka - co v dnesnej dobe telefony zvladnu celodenny vyjazd s permanentnym podsvietenim displeja bez problemov.
Nemyslíš vážne s tým ze nedokážu nič iné ako zobrazovať mapu a navigovať . Mobil ako tachac na bicykel je uplna sprostosť podľa mna. Akurat uvažujem nad kupou garmina 510 alebo 1000 a prikláňam sa zatial k 1000 práve preto, ze ma aj mapy a budem vedieť jazdiť napríklad aj v chorvstsku bez toho aby som každý deň pred večer cumel hodinu do mapy a plánoval si jazdu a memoroval mena dediniek
tie garminy su nahodou super vec, meria to vsetko mozne, fix gps super, displej fasa, vydrz fasa, prides autom do neznamych lesov, fixnes auto v garmine, tulas sa hore dole je ti jedno kam, nemusis si nic pamatat, jednym tlacitkom ti vypocita trasu naspat k autu... kto nevyskusal bude stale ospevovat mobil, ja som tiez ospevoval, ze vsak locus mam zadara, strava je zadara...ale toto je premakanejsie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak napriklad:
http://www.power2max.de/europe/Produkt/leistungsmesser/power2max-leistungsmesser-ohne-kurbel-rennrad-2/
len samotny alebo aj s klukami za trochu vyssiu cenu.
nevedel som, ze komunikujem s 5-rocnym dietatom, ktore nevie citat, zato vsak vie vyplazovat jazyk na cudzich ludi.
prenecham priestor radsej inym, ktori su ochotni mrhat svoj cas a energiu
Jedného krásneho dňa sa ocitneš napríklad v Taliansku, máš na mape naplánovanú trasu, dáš si pauzu na dobré ristreto a keď vyjdeš z mestečka, zistíš, že sa fest zatiahlo a v dialke pred tebou je riadna búrka... No a do hotela sa dá dostať aj skratkou, ale nevieš v spleti dediniek a cestičiek, kadiaľ. Pomohla nám navigácia do auta, ktorú mal náhodou kamarát so sebou vo vrecku... Krásne nás doviedla do hotela po tých cestičkách, ešte pred lejakom. Odvtedy verím navigácii a keď som mal možnosť, tak som si kúpil Garmin 800.
A aj ten Garmin nám raz pomohol, pre zmenu pri výjazde k Dunaju pod Passau - nechcelo sa nám jazdiť popri Dunaji, zatočili sme do brdkov kúsok od Dunaja a nejako sme sa zamotali... Furt sme nevedeli nájsť nejakú hlavnú cestu, resp. znamy cieľ na smerovníkoch. Stačilo zapnúť navigáciu, ako cieľ zadať návrat na štart a o chvíľu sme už frčali na večeru.
V Chorvátsku je to podobne, človek sa na cestičkách medzi malými dedinkami zamotá ani nevie ako a smerovníky zásadne neukazujú ako cieľ nejaké známe mestečko, len obdobné dedinky . Navigácia už niekoľkokrát nesklamala.
Samozrejme, v Bratislave alebo blízkom Rakúsku navigáciu nepotrebujem...
..preto treba smartfon, v nom nejaky Sygic, Navigon alebo nieco podobne, pred odchodom na dovolenku stiahnut mapy a nemas absolutne ziadny problem.. a pouzitelny smartfon stoji dnes 150 eur, takze vyhovorka ze nie kazdy ma smartfon neobstoji
praveze somarina to nie je. nemyslim teraz GPS na Garmin 510, Sigma Rox 10.0 a pod., kde najskor treba vlozit trasu a ide sa iba podla nej. ale normalnu navigaciu s mapami.
mam rad nezname trasy, maju svoje nezamenitelne caro a adrenalin. navigacia je poistka. v zahranici neocenitelna, ale stalo sa mi, ze na Slovensku tiez. rozne zakutia vychodneho Slovenska, na severe tiez, kde auto prejde v lepsom pripade raz za hodinu a mobilny signal je nedostatkovy tovar.
PhilJ obstoji, pretoze naozaj nie kazdy ma smartfon. osobne by som za telefon 150€ nedal, divim sa, kto da viac alebo si ho neodpise z dani. telefon mam na telefonovanie, ked sa mi vybije v telefone baterka (co nie je problem pri spotrebe navigacie a aktualnej technologii baterii), pomoc si mozem zavolat akurat tak hlasnym kricanim z kopca
preto energiu a pristroje diverzifikujem. kazdy plni iba svoj ucel a ma vlastnu stavu