Dobrý deň prajem, zaujal ma jeden cestný bicykel Kellys, má carbonovú vidlicu a taktiež tie tyčky na obrázku.(neviem presný názov a obrázok je len ilustračný) Chcel by som sa opýtať čo hovoríte na kombináciu týchto dvoch materialov. Predavač mi povedal že je to dobre,že ram lepšie pohlcuje nárazy. Dakujem
Povedal pravdu. Karbón je pružný, čiže na tieto miesta vhodný. Rozhodne bude jazda príjemnejšia ako čistý hliník. Jediný a hlavný problém je krehkosť karbónu, nerobia mu dobre ani nárazy ani moc utiahnuté objímky (tu s tým problém nie je).
Jazdil som rám Merida (FLX) a po výmene za súčasný celohliníkový ghost by som sa tým opisovaným komfortom karbonovej zadnej stavby moc neoháňal. Oveľa viac poznať prácu karbónovej sedlovky.
ivo: a vedel by si mi poradiť nejaku ? Dakujem
a whitemamut: no aj som si myslel, ale kedže sa jedná o prvý môj cesťák tak som sa chcel opýtať, lebo carbon sam o sebe je fajn, tak isto aj hliník tak reku ked sa to skombinuje či nevznikne z toho pohroma každopádne zatial dakujem chlapi
sedlovku mám PZ cr 2.2 a určite sa tu nájdu ľudia, čo majú nejakú osobnú skúsenosť s inými značkami a modelmi. Ináč obavy zo spojov hliníka a karbónu na tom ráme by som sa rozhodne nebál. Osobne si ale myslím, že doba týchto karbónových vlepencov už prešla.
Mohol by si mi prosím ťa poslať link na tu sedlovku? Určite si ju časom kúpim. a celkom s tebou súhlasim , že tieto vkladané karbonove časti asi nie su moc v mode , lebo je to snad prvy takyto bicykel čo som videl. Ale z môjho rozpočtu mi vychádza najlepšie čo sa týka výbavy atd.a taktiež že to mám pod nosom-výhoda pri servisovaní.pýtal som sa hlavne preto či nie sú nejaké velmi zlé skúsenosti s týmto typom rámu.
No ako tak pozerám na foto vyzerá dobre, ultegra je veľke plus. No ťažko povedať podla veku koľko vydrží taký bike, treba sa opýtať koľko má najazdené-resp v akom je stave. Ale každopádne by som nad ním uvažoval
Tak isto ako tomu Jugošovi praskla FLX najprv kamarátovi a do mesiaca po ňom aj mne...karbón držal, ale praskla, vlastne sa zlomila hliníková koncovka na pravej strane.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a whitemamut: no aj som si myslel, ale kedže sa jedná o prvý môj cesťák tak som sa chcel opýtať, lebo carbon sam o sebe je fajn, tak isto aj hliník tak reku ked sa to skombinuje či nevznikne z toho pohroma
Tie tyčky sa volajú vzpery zadnej vidly.
V rannej karbónovej ére to bolo bežné riešenie - predná vidla a vzpery karbónové, zvyšok dural.
http://www.bicikel.com/forum/45097/pocena_zadnja_karbonska_vilica_merida_flx_906.html
post857690.html#p857690