Ja týchto psov vôbec nemusím. Proste, pes má byť pes a nie nejaký prešlachtený trpaslík. Najhoršie je, že ich majitelia nevedia vychovať a potom je taký pes strašne drzý.
Asi som ešte nevidel takého trpaslíka, čo by vedel základné povely, sadni lahni, packu, miesto.
Áno, v byte si budem chovať dogu alebo NO, nech to vyzerá ako poriadny pes. Nevraviac o tom, že keď niekto nevie vychovať prešľachteného trpaslíka, tak dupľom nezvládne väčšie plemeno, ktoré potom pri drzosti môže byť oveľa nepríjemnejšie. Často vidím majiteľov veľkých plemien, ktorých za sebou ťahajú a o nejakej poslušnosti sa nedá ani hovoriť.
Mám Yorkshire a Jack Russel a oba poslúchajú základy. Sadni, ľahni, k nohe, miesto, fuj nie je problém. Jack Russel aj ďalšie povely (kotúľanie, točenie sa na mieste, výskoky, štekanie a tak). Skôr je blbé, že pri módnosti týchto plemien sa dostanú do rúk kadekomu, čo o základnom výcviku nemá šajnu.
Určite nepatrí, v žiadnom prípade! Treba všetkých yorkov, maltezov civavy, bisonov, westikov, chocholacov, nahacov a im podobné malé plemená vyhnať na dvory rodinných domov do psích bud. Hlavne psov bez podsady, tie to majú najradšej...
tak našťastie tu máme tú tzv. demokraciu a možnosť voľby, a zároveň si každý sa tie rozhodnutia zodpovedá...
Máme doma (v byte) jorkieho, u rodičov na dome 1x jorkie v dome, 2x NO vonku, u svokry 1x labrador vonku, celkom pestrá zostava, aj čo sa pováh týka. Kľúčové je, či človek, ktorý má alebo chce mať psa, má na neho aj čas a chce sa mu venovať..
aj nas jack russel fake ( ako ho volame) sa trase ako osika a ked prsi, ani bohovi von
co sa tyka poslusnosti tak za polroka som ho naucila: klasika-sadni, lahni, k nohe, ku mne-zaklad
aj ked teda chodza pri nohe na vychadzke je pre neho trest lebo vkuse bezi popredu aj ked vie kde ma byt a vkuse chce tahat na voditku
potom sme sa naucili: valat sudy, cuvat, robit mrtvolu na vystrel akoze z pistole, rozne otocky, packy na striedacku vykladat striedavo na moju lavu a pravu nohu, slalom pri chodzi pomedzi moje nohy, osmicka pomezdi moje nohy, a vrchol mojho cviciaceho programu- upratuje hracky do krabice na povel
len ta chodza na voditku a pri nohe a odbiehanie za inymi psami, ja uz neviem ci ho mam bit ako zito alebo co s nim
raz ho sunda nejaky pitbull alebo auto, ked pobezi za inym psom
fúúú tak to upratovanie začnem asi cvičiť aj ja. večne sa o niečo potkýnam, hlavne v noci keď idem na záchod . na vodítku a pri nohe tiež moc nechce chodiť a najradšej lieta hore-dolu
len ta chodza na voditku a pri nohe a odbiehanie za inymi psami, ja uz neviem ci ho mam bit ako zito alebo co s nim
"ku mne" nič? toto by mal vedieť každý pes lepšie ako sadni.. takže stopovačku a poriadne docvičiť, nech si nemyslí že môže čo sa mu zachce
"ku mne" funguje za normalnych podmienok dobre, akonahle zbada psa, tak to viacmenej ignoruje a rozbehne sa smerom k psovi, niekedy ale naozaj iba niekedy sa mi ho podari uz takmer vrieskanim povelu zastavit
toto sa blbo trenuje lebo so stopvackou musis chodit niekde kde chodia ine psy
ked sme zozaciatku chodili so stopovackou tak to robil, ked zistil ze ju nema, zasa si robil svoje
a ku me nefunguje pri bazantoch a zajacoch, to ani neskusam
nastudovala som si uz vsetko mozne, aplikujem na nom co sa da, ale ten pud utekat za psom, mackou, inym zvieratom
Predtým som si myslel, že niektoré rasy sú "nevychovateľné", ale potom som si pozrel pár videí z tohto kanálu https://www.youtube.com/user/CesarMillan a možno by som to nebral úplne ako písmo sväté, ale momentálne tí naši jorkšíri už pobehujú na voľno, ak ich pustím, ale vedia ísť aj pri nohe a na povel "Za mnou!" sa držia krok za mnou. Niektoré ťahy som sa naučil a predviedol som ich kamarátom, čo boli presvedčení, že ich pes je nevycvičiteľný a väčšinou žasli, ako rýchlo pes reaguje a mení správanie. A upozorňujem, že pes potrebuje veľa pohybu, pred výcvikom je ideálne psa vyšťaviť a ísť si s ním zabehať.
Naši majú to šťastie, že s nami prejdú stovky kilometrov na turistike, vrátane spania v stane, priam to milujú.
Predtým som si myslel, že niektoré rasy sú "nevychovateľné", ale potom som si pozrel pár videí z tohto kanálu https://www.youtube.com/user/CesarMillan a možno by som to nebral úplne ako písmo sväté, ale momentálne tí naši jorkšíri už pobehujú na voľno, ak ich pustím, ale vedia ísť aj pri nohe a na povel "Za mnou!" sa držia krok za mnou. Niektoré ťahy som sa naučil a predviedol som ich kamarátom, čo boli presvedčení, že ich pes je nevycvičiteľný a väčšinou žasli, ako rýchlo pes reaguje a mení správanie. A upozorňujem, že pes potrebuje veľa pohybu, pred výcvikom je ideálne psa vyšťaviť a ísť si s ním zabehať.
Naši majú to šťastie, že s nami prejdú stovky kilometrov na turistike, vrátane spania v stane, priam to milujú.
caesara mam spredu zozadu pozreteho
malo pohybu ? to nehovoris asi o nasom psovi / 3 vychadzky denne/ no ja neviem davame bezne 6 km peso na jednej vychadzke kde sa skoro celly cas hadze lopticka za chodu,alebo 10-19 km za bikom
ano potom je unaveny poslucha lepsie povedzme, ale ked vyjdeme na druhy den z domu tak sme zasa tam kde sme boli
myslim ze jack russel teriery su tazka kategoria, pokial viem ani Caesar ten pripad parsonov nevyriesil
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi som ešte nevidel takého trpaslíka, čo by vedel základné povely, sadni lahni, packu, miesto.
Mám Yorkshire a Jack Russel a oba poslúchajú základy. Sadni, ľahni, k nohe, miesto, fuj nie je problém. Jack Russel aj ďalšie povely (kotúľanie, točenie sa na mieste, výskoky, štekanie a tak). Skôr je blbé, že pri módnosti týchto plemien sa dostanú do rúk kadekomu, čo o základnom výcviku nemá šajnu.
Máme doma (v byte) jorkieho, u rodičov na dome 1x jorkie v dome, 2x NO vonku, u svokry 1x labrador vonku, celkom pestrá zostava, aj čo sa pováh týka. Kľúčové je, či človek, ktorý má alebo chce mať psa, má na neho aj čas a chce sa mu venovať..
co sa tyka poslusnosti tak za polroka som ho naucila: klasika-sadni, lahni, k nohe, ku mne-zaklad
aj ked teda chodza pri nohe na vychadzke je pre neho trest lebo vkuse bezi popredu aj ked vie kde ma byt a vkuse chce tahat na voditku
potom sme sa naucili: valat sudy, cuvat, robit mrtvolu na vystrel akoze z pistole, rozne otocky, packy na striedacku vykladat striedavo na moju lavu a pravu nohu, slalom pri chodzi pomedzi moje nohy, osmicka pomezdi moje nohy, a vrchol mojho cviciaceho programu- upratuje hracky do krabice na povel
"ku mne" nič? toto by mal vedieť každý pes lepšie ako sadni.. takže stopovačku a poriadne docvičiť, nech si nemyslí že môže čo sa mu zachce
toto sa blbo trenuje lebo so stopvackou musis chodit niekde kde chodia ine psy
ked sme zozaciatku chodili so stopovackou tak to robil, ked zistil ze ju nema, zasa si robil svoje
a ku me nefunguje pri bazantoch a zajacoch, to ani neskusam
nastudovala som si uz vsetko mozne, aplikujem na nom co sa da, ale ten pud utekat za psom, mackou, inym zvieratom
na to je dobrý PROSTENAL
ale nie psíkovi
caesara mam spredu zozadu pozreteho
malo pohybu ? to nehovoris asi o nasom psovi / 3 vychadzky denne/
ano potom je unaveny poslucha lepsie povedzme, ale ked vyjdeme na druhy den z domu tak sme zasa tam kde sme boli
myslim ze jack russel teriery su tazka kategoria, pokial viem ani Caesar ten pripad parsonov nevyriesil