nakresli si trouholník, kde poznáš rozvor, hlavový uhol a výšku vidlice. z toho zistíš dĺžku tretej strany. tú si zapíš nakresli druhý, kde bude rozvor, táto dĺžka, nová výška vidlice. sínus, kosínus, deskriptíva a máš hlavový uhol . ale zvykne to byť približne 1 stupeň pri 2 cm zmene dĺžky
alebo ako píše resurection. tak to robím aj ja, lebo som lenivý počítať
ja som si nakreslil bike a potom som ho otocil okolo osi zadneho kolesa, tak aby som ho po predlzeni vidlice dostal na rovinu:) aj tak som tam cosi domrvil a rozdiel 0,5st. oproti realite.
Inac moj remedy ma 66, z povodnych 68 jeden stupen dole vymenou 32 150mm na 36 160mm + 1 stupnovy works component hlavove. Znizovanie nemam a vyslapem hocico, v strmych stojkach sa trochu naklonis dopredu, resp. to co sa uz neda, lebo HA, tak to mi skor odide motor
vidíš pri tom mojom hypervýpočte som si neuvedomil, že rozvor sa mení s dĺžkou vidlice. tak by vypočítal aj tak *****
je to zlozitejsie ako sa na prvy pohlad zda. preto to treba kreslit. alebo to neriesit, dat vacsiu vidlicu a uzivat si zlepsenie dolekopcovych schopnosti:)
Dik. Len ma zaujmalo ze kolko to spravi stupnov ked dam 160mm namiesto 150. To je rozdiel cca 3cm vo vyske vidlice. Skusim nejako pospekulovat stymi trojuholnikmi este. V autocade som nikdy nerobil tak nwm.
Resurection tebe kolko trvalo to v autocade nakreslit ?
Edit: Tak uz xpat stihol pridal aj kalkulacku, nevsimol som si. Dik. Vyskusam.
Inac moj remedy ma 66, z povodnych 68 jeden stupen dole vymenou 32 150mm na 36 160mm + 1 stupnovy works component hlavove. Znizovanie nemam a vyslapem hocico, v strmych stojkach sa trochu naklonis dopredu, resp. to co sa uz neda, lebo HA, tak to mi skor odide motor
ktory mas model, 2010? tam sa tusim zblaznili a urobili strmsi uhol, potom sa zobudili, ale zas prisli s DRCV sialenstvom:) oni kazdy modelovy rok prijdu s niecim ujetym, napr. 2013 remedy 9 a zabkovo zelena.
1st. ti spravil centimeter na vidlici? mne to urobilo 0,3 stupna, co som meral s telefonom.
Dik. Len ma zaujmalo ze kolko to spravi stupnov ked dam 160mm namiesto 150. To je rozdiel cca 3cm vo vyske vidlice. Skusim nejako pospekulovat stymi trojuholnikmy este. V autocade som nikdy nerobil tak nwm.
relativne dlho, ale robil som to v pracovnom case, takze mi to az tak nevadilo:) kym pochopis ako to mas nacmarat, potrapis si hlavu. potom ho spravne natocit a mas to.
ktory mas model, 2010? tam sa tusim zblaznili a urobili strmsi uhol, potom sa zobudili, ale zas prisli s DRCV sialenstvom:) oni kazdy modelovy rok prijdu s niecim ujetym, napr. 2013 remedy 9 a zabkovo zelena.
1st. ti spravil centimeter na vidlici? mne to urobilo 0,3 stupna, co som meral s telefonom.
mam 2011, 1 cm na vidlici je v realite 2,5 cm (rozdiel vo vyske axle to crown)
nejako som to nemeral, 1 st je to podla tej kalkulacky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pozeram prave, ze aj Kellys Swag 50 2015 ma udajne 65. Hmm.
160mm vzadu, vpredu 150mm revelation a tych 65st. ozaj netusim, na co je urceny ten bike
nakresli si to v autocade:)
ja som si nakreslil bike a potom som ho otocil okolo osi zadneho kolesa, tak aby som ho po predlzeni vidlice dostal na rovinu:) aj tak som tam cosi domrvil a rozdiel 0,5st. oproti realite.
kalkulacka tu : http://bikegeo.muha.cc/
je to zlozitejsie ako sa na prvy pohlad zda. preto to treba kreslit. alebo to neriesit, dat vacsiu vidlicu a uzivat si zlepsenie dolekopcovych schopnosti:)
Edit: Tak uz xpat stihol pridal aj kalkulacku, nevsimol som si. Dik. Vyskusam.
relativne dlho, ale robil som to v pracovnom case, takze mi to az tak nevadilo:) kym pochopis ako to mas nacmarat, potrapis si hlavu. potom ho spravne natocit a mas to.
mam 2011, 1 cm na vidlici je v realite 2,5 cm (rozdiel vo vyske axle to crown)
nejako som to nemeral, 1 st je to podla tej kalkulacky
Hlavne kolesá úplne ladia...