Prosim vas chcel by som si vyrobit tie pneu s hrotmi podla navodu co je tu http://www.mtbiker.sk/?modul=clanky&id=1137675490
Ma stym prosim vas niekdo skusenosti? Kolko vam trval jeden plast? narocne to sice nevyzera ale ma to ucinok? cize teda da sa to porovnavat s kupenymi plastami s hrotmi...
Prestante teraz cez túto jar riešiť hroty Ja som ich bral keď bolo +10°C niekedy v decembri/januári do Martina a doteraz mi v izbe zavadzajú... Túto "zimu" ešte ani raz nenahodené
Píšem do tejto témy, nech nezakladám novú. Chcel by som v zime sem-tam vybehnúť na bike a skúsiť plášte s hrotmi. Chcel som kúpiť nejaké jazdené, ale nenašiel som žiadne na 27,5" kolesá a nové sú pre mňa na moje jazdenie zbytočne drahé.
Moja otázka pre skúsenejších znie, ako veľmi by mi ovplyvnilo geometriu, jazdenie atď. keby som na zimu na 27,5" bike nahodil kolesa 26". Sú v tom nejaké úskalia alebo záludnosti? Musím niečo riešiť, či len prehodím kolesa a idem . 26" zimné plášte sú oveľa dostupnejšie, tak ma napadlo, že si ich hodím na kolesá z bicykla mojej ženy a podľa potreby len prehodím na môj .
V podstate nic to neovplyvni, nastane akurat par milimetrovy posun stredu k zemi a budes mat viac miesta okolo mostika vidlice a zadnej stavby, co sa v snehu moze hodit. Celkovo je 27,5" len marketing, takze ci budes taky bajk jazdit na 26" alebo 27,5" kolesach je v principe jedno.
A kde chces s nimi jazdit? Ak po horach a hlavne v strmych zjazdoch ci po lade a snehu ( v lese ) tak si radsej sprav vlastne. Hroty na original plastoch su dobre tak do mesta na poladovicu.
Ak to využiješ 2-3 krát do roka, bude dobre. Za tie prachy to veru nestojí. Je to určené na zľadovatelé povrchy. (na asfalte katastrofa, v snehu nič-moc)
To je skôr taká kombinácia. Ja hlavne vzhľadom na svoje proporcie (100 kg) a na moju techniku (zdrbem sa aj cez obrubník) potrebujem mať pocit istoty najmä na prednom kolese . Robia mi problém najmä presuny z domu do hory, čo môže byť aj pol hoďka po asfaltke, kde býva sem-tam namrznuté a uletí mi predné koleso a tak podobne. Keď sa dostanem do hory, kde je sneh, je mi jasné že hroty nebudú mať žiadnu funkciu. Chcem vyskúšať ten pocit, keď sa vraciam z bikovačky úplne vyšťavený (to som vždy) a budem na asfalte držať ako priklincovaný, bez ohľadu na to, či tam bude zmrznutá kaluž
Presne to nemám rád, skrytý ľad pod snehom a preto by som mal rád obuté drapáky, ale na vyrábanie vlastných som lenivý. Takže skúsim tento rok niečo z klasik Schwalbe Ice Spiker, Conti spike claw, či Kenda Klondike zohnať za dobrú cenu, nech ma to láka do prírody
1) Scenar - skor sucha zima, trochu snehu, obcas lad, mrzne a potrebujem ist 15km rano do prace po asfalte, vecer bud zase asfalt alebo asfalt a les. Kvoli bezpeciu na tom obcasnom lade. Na opotrebenie asi az tak nehladim ak by bezpecnost bola vyssia.
- Ako velmi to realne huci na asfalte ? Takto https://www.youtube.com/watch?v=1O8BSKOpGfk&t=113 ??
- Ako to drzi na asfalte ? Co napr. macacie hlavy ?
2) Scenar - mokra zima, len tesne okolo alebo nad 0C
- Je to dobre aj do blata, mokre korene, listie atd ? Aj normalne alebo len nudzovo ?
- Dezen vyzera byt dost velky, ale bude sa to samocistit ked to asi primarne nebolo navrhovane do blata ?
3) Na ostatne typy zimy mi to pride ako velmi uzitocne
Nechce sa mi fakt prezuvat kazdy den, vlastne nikdy sa mi nechce.
Dakujem.
Sice mam 26" ale to je asi jedno.
1) huci to viac ako sa javi na videu. Na asfalte a macacich hlavach ziadny problem, drzi to ako bezny plast, na rozdiel od vselijakych doma vyrobenych experimentov. Mam to otestovane do cca 60km/h.
2) v blate bez problemov, samocistenie v pohode.
Opotrebovania sa nemusis bat, moje maju za sebou 3 sezony (suchy/mokry les, asfalt, lad a sneh) a stale su ostre. Vytrol sa iba jeden hrot. Ale neviem si predstavit na tom nejake celozimne jazdenie ako na aute. Ten hluk na asfalte je dost hlasny a po case by mi asi zacal liezt na nervy.
brudy, dakujem pekne za odpoved, idem do toho. Este otazka, prosim ta, mal si tuto Liteskin variantu ? Chapem to tak ze je lahsia, menej odolna proti defektu.
Mam Icespiker Pro Evo TLR. LiteSkin zacali oznacovat modely 2015 - myslim, ze je to to iste. Nemam ani SnakeSkin, ani DoubleDefence, ani nijak inak zosilnenu veziu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Moja otázka pre skúsenejších znie, ako veľmi by mi ovplyvnilo geometriu, jazdenie atď. keby som na zimu na 27,5" bike nahodil kolesa 26". Sú v tom nejaké úskalia alebo záludnosti? Musím niečo riešiť, či len prehodím kolesa a idem
stacilo otvorit oci
1) Scenar - skor sucha zima, trochu snehu, obcas lad, mrzne a potrebujem ist 15km rano do prace po asfalte, vecer bud zase asfalt alebo asfalt a les. Kvoli bezpeciu na tom obcasnom lade. Na opotrebenie asi az tak nehladim ak by bezpecnost bola vyssia.
- Ako velmi to realne huci na asfalte ? Takto https://www.youtube.com/watch?v=1O8BSKOpGfk&t=113 ??
- Ako to drzi na asfalte ? Co napr. macacie hlavy ?
2) Scenar - mokra zima, len tesne okolo alebo nad 0C
- Je to dobre aj do blata, mokre korene, listie atd ? Aj normalne alebo len nudzovo ?
- Dezen vyzera byt dost velky, ale bude sa to samocistit ked to asi primarne nebolo navrhovane do blata ?
3) Na ostatne typy zimy mi to pride ako velmi uzitocne
Nechce sa mi fakt prezuvat kazdy den, vlastne nikdy sa mi nechce.
Dakujem.
1) huci to viac ako sa javi na videu. Na asfalte a macacich hlavach ziadny problem, drzi to ako bezny plast, na rozdiel od vselijakych doma vyrobenych experimentov. Mam to otestovane do cca 60km/h.
2) v blate bez problemov, samocistenie v pohode.
Opotrebovania sa nemusis bat, moje maju za sebou 3 sezony (suchy/mokry les, asfalt, lad a sneh) a stale su ostre. Vytrol sa iba jeden hrot. Ale neviem si predstavit na tom nejake celozimne jazdenie ako na aute. Ten hluk na asfalte je dost hlasny a po case by mi asi zacal liezt na nervy.