Na kamienky su kvoli gripu vhodne plaste, ktore nemaju uplne hladky behun. Aspon sa mi zda, ze menej odstreluju / lepsie drzia. UltraSport na kamienkoch teda velmi nedrzi mam pocit. Fajn je Vittoria Rubino a robi sa az do sirky 28 mm: http://www.wiggle.co.uk/vittoria-rubino-wire-bead-clincher-tyre/
ci so vzorkou alebo hladke, je podla mojich skusenosti uplne jedno (dokonca aj na mokrom podklade drzia hladke rovnako). na zimu stacia hocijake, lacne plaste, sirka 25-28 a nenabombovat ich na maximum. osobne nevidim ziadny zmysel vrazat do zimnych plastov, viac penazi. (v zime sa nenahanam a idem pohodove tempo do 30km/h)
Mne sa moc nejednalo o to ci plaste maju dobru prilnavost ale skor mam problem s tym ze mam takmer kadzu chvilku defekt. A dovolim si tvrdit ze je lacne plaste nemaju co hladat na bicykli ani v lete a nie to este v zime kde neponukaju takmer ziadnu ochranu pred defektom
Na zimnom cestaku mam nahodene michelin Pro4 endurance, trochu drahsie a tazssie (23mm - 225g) ale nemozem na ne povedat zleho slova, ochrana proti defektom perfektna, pohodlie obstojne (jazdim ich so schwalbe ultralight 65g dusami). Akurat by som ich nabuduce kupil v 25mm sirke, pohodlie by bolo este kusok lepsie.
Ja mam na ceste kopec kamienkov aj počas leta a nie ešte v zime keď cesty posypujú. Ak je dobrá cesta tak kľudne aj na lacných ale mne sa nechce stale lepit defekty tak radsej investujem a mat pocas celej sezony cca 10000 - 14000 prejazdenych kilometroch 3-4 defekty tak to neni zle
Drhaie plaste su vasinou lhsie a tensie...kup tie atradius sport od panaraceru mam na nich 7000km jazdene celorocne a bez defektu( to ze som bannyhopom preskakoval jamu a sekol tu ktora bola za tou co som preskakoval neratm)
Na zimáku jazdím už štvrtú zimu tieto plášte Continental GP 4-Season iba 23 mm, 25 mm mi pod blatníky nevojdú. Som s nimi nadmieru spokojný. Každú zimu na nich odjazdím 5 až 6tisíc km a to som mal za tie 4 zimy jediný defekt. Samozrejme, keď sú zjazdené tak ich vymením.
Práve dnes som si na zimák kúpil Rubenu Syrinx 25mm za 5,70E
Na jednom kole ju už mám odjazdil som na tom celú minulú zimu bez jediného defektu.
A keď ho aj rozsekám tak za tie ečka ho s kľudným svedomím zahodím.
aby autor pochopil, ze kandidat do hlodov fora nie je on, ale jeho prispevok a nemusel pisat dalsiu sukromnu spravu
napisat, ze " lacne plaste nemaju co hladat na bicykli ani v lete a nie to este v zime kde neponukaju takmer ziadnu ochranu pred defektom" je pi..vina ako brno (pardon za vugarizmus, ale inak sa to napisat ani neda). vyssia cena vobec neznamena vyssia kvalita. viem, o com pisem priamo in medias res, lebo tvorim ceny vsetko zavisi do vyrobnej ceny a od toho, ako je vyrobca/predajca "nenazrany".
cez zimu som jazdil 3roky Continental GP 4 Season, 4 roky Vittoria Rubino a uz stvrtu zimu obycajne Rubeny Syrinx 25 za 8,50 s dusami tiez Rubena za 3€. Mam druhy par, prvy vydrzal dve zimy 9600km, tento druhy drzi tiez druhu zimu zatial cez 7000km. prezuvam podla pocasia po babom lete asi v polovici oktobra az zaciatku novembra a naspat cca v marci. Su tazsie a s drotenou patkou, ale za 8,50 su vzhladom na vydrz fantasticke a nechytaju sa na ne ovela drahsie plaste. minulu zimu nebol ani jeden defekt, tuto zatial tiez nie (klop-klop). jazdim asfalt na styl Pariz-Roubaix, kedy to je niekedy az na cyklokrosku (iba kusky asfaltu, obcas sotolina, hruby asfalt atd). takze asi tak
Tak prave Rubena Syrinx je jediny plast, ktory to na mojom bajku nevydrzal. Max. tlak ma len okolo 6 barov ak si dobre spominam a nornalne sa mi rozliezol kord postupne ako schytal par dier (2 kusy po sebe, takze nie nahoda). S inymi plastami som podobne problemy nezazil. A podotykam, ze nevazim 80+.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Plášť Conti Touring Plus 28 700x28C 28-622 ale možno ma ktosi presvedči na niečo lepšie čo má možno odskúšané
tu su nejake info, snad budu uzitocne
http://www.bikeradar.com/road/gear/article/the-best-winter-tyres-for-road-cycling-38889/
hmm, a na co su teda lacne plaste urcene?
Samozrejme na bicyklovanie ale nie na bike na ktorom tocis denne 100km
Na jednom kole ju už mám odjazdil som na tom celú minulú zimu bez jediného defektu.
A keď ho aj rozsekám tak za tie ečka ho s kľudným svedomím zahodím.
napisat, ze " lacne plaste nemaju co hladat na bicykli ani v lete a nie to este v zime kde neponukaju takmer ziadnu ochranu pred defektom" je pi..vina ako brno (pardon za vugarizmus, ale inak sa to napisat ani neda). vyssia cena vobec neznamena vyssia kvalita. viem, o com pisem priamo in medias res, lebo tvorim ceny
cez zimu som jazdil 3roky Continental GP 4 Season, 4 roky Vittoria Rubino a uz stvrtu zimu obycajne Rubeny Syrinx 25 za 8,50 s dusami tiez Rubena za 3€. Mam druhy par, prvy vydrzal dve zimy 9600km, tento druhy drzi tiez druhu zimu zatial cez 7000km. prezuvam podla pocasia po babom lete asi v polovici oktobra az zaciatku novembra a naspat cca v marci. Su tazsie a s drotenou patkou, ale za 8,50 su vzhladom na vydrz fantasticke a nechytaju sa na ne ovela drahsie plaste. minulu zimu nebol ani jeden defekt, tuto zatial tiez nie (klop-klop). jazdim asfalt na styl Pariz-Roubaix, kedy to je niekedy az na cyklokrosku (iba kusky asfaltu, obcas sotolina, hruby asfalt atd). takze asi tak