Kategórie
Bike-techA zase raz "kamoši" poľovníci... # horský bicykel # plášte # oprava # cyklotrasy # skúsenosti # diskusia # jazda v teréne # defekt
Kedze nejaky pri.ebany polovnik - typujem podnikatel, ktory si kupil polovny listok, drahu pusku a OFF ROAD (normalny, riadny lesnik by to nespravil) ohrozil moj zivot odkazujem im tam, ze ked niekedy niekoho prichytim pri tom, ako tam dava taketo "pasce" strcim mu jeho vlastnu pusku cez anal az do krku a stlacim spust!
savings Schwalbe ROCKET RON 26x2,25" Performance Addix E-25, plášť, TLR, kevlar
22,99 €
savings
MOC 44,99 €
Schwalbe Jumbo Jim 26x4.00" Performance Addix plášť pre fatbike, kevlar
51,99 €
MOC 71,99 €
Akcia -21% Continental Cross King 26x2.2" ProTection plášť, TLR, kevlar
44,99 €
-21%
MOC 74,99 €
savings Schwalbe Rapid Rob 26x2.25" plášť, drôt, biely pás
15,69 €
savings
MOC 24,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.25" Active K-Guard plášť, drôt
11,79 €
savings
MOC 24,99 €
-20% Schwalbe Billy Bonkers 26x2.10" K-Guard plášť, drôt, bronze
15,90 €
-20%
MOC 23,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.35" Active K-Guard plášť, drôt
16,29 €
savings
MOC 24,99 €
savings Continental Double Fighter III 26x1.90" plášť, drôt
15,49 €
savings
MOC 31,90 €
savings Schwalbe Nobby Nic 26x2.25" Performance plášť, drôt
17,99 €
savings
MOC 31,99 €
Akcia -25% Schwalbe MAGIC MARY 26x2.35" Ultra Soft plášť, TLE, kevlar
51,99 €
-25%
MOC 80,99 €
savings Schwalbe MARATHON PLUS 26x1.50" Performance SmartGuard Reflex plášť, drôt
29,99 €
savings
MOC 48,99 €
savings Continental Race King II Performance 26x2.0" plášť, drôt
16,79 €
savings
MOC 25,99 €
-11% Maxxis WELTER WEIGHT 20 x 1.5-2.5" duša, galuskový ventil 48 mm
4,90 €
-11%
MOC 5,50 €
savings Schwalbe 20x1,50-2,40" duša, galuskový ventil 40 mm
5,39 €
savings
MOC 9,99 €
savings Schwalbe 24"x 1.50-2.35" duša, galuskový ventil 40mm
4,89 €
savings
MOC 9,99 €
sám som bol raz tak na výjazde a cez cestu nám skrížila svorka asi 4 veľkých čiernych psov... a zrovna som asi pol kilometra nižšie videl, že je tam poľovník, tak som to stočil a šiel mu to oznámiť, pokrčil plecami a to bolo celé.. teda ešte povedal že si našli niečo roztrhané v revíri.
pocuj a kde este si videl tu nebezpecnu svorku psov, ktora stvala zver v lese?!
a co sa tyka zakona, tak ten je len a len pre polovnikov, ktory z nich robi panov bohov lesa, ktori mozu absolutne vsetko...
zver maximalne co urobi je, ze odbehne do najblizsich kriakov, alebo za kopec a tam sa zastavi. ziadny maratonsky beh sa nekona. a ak uhynie, tak to bol prirodzeny vyber, pretoze to bol slaby jedinec.
na jar mladata ti vadia, ale zabijanie zvierat v jeseni pocas ruje ti nevadi. alebo velke spolocne polovacky s honom, to ti tiez nevadi. alebo postrelene nenajdene zviera, to ti tiez nevadi (a aj to len za ucelom ukojenia uchyliek polovnika).
primitivovia z lesnickych rodin ti v lese na 4-kolkach nevadia. oni vobec neplasia zver. ale moj pes, ktory castokrat si tu zver ani nevsimne, ju plasi...
na silvestra som sa bol prejst na branisku. v kazdej doline bolo odparkovanych niekolko terennych aut. oni tu zver vobec neboli plasit, oni ju boli zabijat.
mozno sa teraz zasmejes, ale pes v podstate "trenuje" zver na prezitie, pretoze aj ked ju nahana, tak ju nelovi, kdezto napr. taki vlci ju nahanaju za ucelom lovu.
a co sa tyka respektovania, v momentalnom stave zakona, pristupu polovnikov a celkovom stave polovnictva tu nie je co respekovat. cely zakon je len o tom, aby uchylni ludia mohli zabijat zvierata len a len pre radost. ziadny iny vyznam polovnictvo nema. nie, ani regulovat zver netreba, regulovala by sama, len by sa jej to muselo umoznit. tak ako sa reguluju vsetky ostatne zivocichy.
najvacsia skodna v lese je polovnik...
"Včera večer som bol nad Peknou cestou (bratislavsky lesopark), zlákal ma tam kolega kvôli hlasovým prejavom Stryx aluco.
Cestou do lesa som zachytil auto ako predpokladám poľovník vyvážal krmivo do lesa. A aj som našiel krmivo len tak vysypané na zem. Bola už tma tak som veľmi nerozhliadal.
Pritom od 1.1.2014 platí nové ustanovenia legislatíve SR ktoré usmerňuje poľovných hospodárov pri starostlivosti o zver.
Ministerstvo pôdohospodárstvo a rozvoja vidieka SR v snahe znížiť škody spôsobované zverou na poľnohospodárskych kultúrach svojou vyhláškou č. 489 zo 16. decembra 2013, ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky č. 344/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o poľovníctve v znení neskorších predpisov ustanovilo v § 35 (Postup a zásady plánovania starostlivosti o zver) v odseku
(2) Prikrmovanie raticovej zveri v poľovnom revíri, okrem zvernice, „možno len v čase núdze“; pritom sa nevzťahuje sa na prikrmovanie na zabránenie škodám. Na mape poľovného revíru sú poľovné združenia povinné vyznačiť miesta, na ktorých sa zver prikrmuje. Pritom § 35 ustanovuje aj postup a zásady plánovania starostlivosti o zver. V
odseku (1) na zabezpečenie starostlivosti o zver sa v poľovnom revíri zriaďujú tieto poľovnícke zariadenia: a) na každých aj začatých 15 ks raticovej zveri okrem diviačej jedno krmovisko, ktoré je vybavené jedným kŕmidlom na objemové krmivo a zastrešeným válovom na jadrové krmivo.
Tak isto aj vnadenie diviačej zveri podľa § 37 písmeno (1) v poľovnom revíri možno zriadiť len mimo času núdze, a to najviac jedno vnadisko na aj začatých 300 ha poľovnej plochy. A podľa zákona NR SR č. 274/2009 § 61 vnadisko na lov diviačej zveri musí byť zriadené tak, aby ostatná raticová zver mala k návnade sťažený prístup.
Zákon NR SR č. 274 z 16. júna 2009 (o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov) v § 2 vymedzuje čas núdze ako obdobie, ktoré je určené okresným úradom v sídle kraja (Bratislava). V § 19 ustanovuje že zabezpečenie starostlivosti v čase núdze je povinný poľovnícky hospodár. Zdravotne nezávadným krmivom.
Neviem o tom že by pri súčasný priebeh počasia zadával orgánom právo vyhlásiť stav núdze. Poľovníci pochopiteľné toto ignorujú, skús túto informáciu rozšíriť v BA. A upozorniť poľovníkov že nezákonne zasahujú do prirodzenej rovnováhy v lesoch. "
V zime keď je hlboký sneh tak má zver sťažený pohyb v lese a ak ju niečo vyplaší napríklad voľne pustený pes alebo nejaký predátor, tak začne reagovať pudovo - začne utekať, lenže pohyb vo vysokom snehu má sťažený a pud sebazáchovy ju ženie vpred, tak beží pričom sa dosť natrápi, kým odbehne do najbližších kriakov alebo hoci len 100 výškových metrov za najbližší kopec. To že uhynie najslabší jedinec môže aj nemusí byť pravda, pretože mláďatá z posledného roku ešte fyzický nevládzu tak sa môžu uštvať, ale ako posledné najčastejšie bežia samice, pretože máju prirodzený inštinkt, že potomstvo musí prežiť, tak ho chránia. Samci bežia ako prví.
To som nikde nenapísal, že mi to nevadí, tak neviem odkiaľ si si to vycucal? Samozrejme, že mi to vadí a nesúhlasím s tým, ale môžme o tom diskutovať, polemizovať, špekulovať ... a to je asi tak všetko čo momentálne môžme, tak skoro sa to nezmeni, ak vôbec niekedy.
Takmer polovica lesov na Slovensku sú neštátne lesy, ktoré vlastnia buď jednotlivci alebo organizácie, ktoré ich spravujú a obhospodarujú. No a čo ty vieš, možno si boli zajazdiť vo svojom vlastnom lese. Inač štvorkolky, crossky, terénne autá a LKT ktoré približujú drevo sú spolu s holorubmi to najhoršie pre lesný ekosystém, ale na druhej strane sa zakazuje jazdiť na bicykli po lese - toto naozaj niekomu pomôže?
Boli na spoločnej poľovačke, na jednej z mnohých spoločných polovičiek, ktorých sa ročne koná na Slovensku niekoľko tisíc. Okrem toho ešte poľujú buď individuálne alebo sa pozývajú navzájom na výmenu do svojich revírov. Majú to pestré.
Nezasmial som sa a nesúhlasím s tým, pes nemá čo trénovať zver v lese.
Zákon o poľovníctve nie je dobrý, ale jeho podstata sa tak skoro meniť nebude, pretože tým, ktorí by ho mohli zmeniť súčasný stav vyhovuje. Mnohí papaláši sú poľovníci.
Akí ľudia sa stavajú v súčasnosti poľovníkmi a prečo? A bolo to tak stále, že poľovníctvo je pánska roztopaš - rozhodovanie o živote a smrti. V minulosti panstvo poľovalo, hoci neumieralo od hladu a chudobina, keď umierala od hladu išla si zapytliačiť, aby prežili. Dnes kto nič nemá dostane sociálnu dávku, z ktorej aj tak nevyžije no a panstvo poľuje ďalej. Nesúhlasím s tým, nepáči sa mi to, ale viem, že poľovníctvo nikdy nezanikne.
A nieco na odhlahcenie http://www.teraz.sk/regiony/muz-z-tornale-chcel-doma-vychovat-srnca-/116371-clanok.html
To aby iron.hide alebo silva nemali nutkanie domov doniest maleho diviacika
skúste si zagoogliť http://lmgtfy.com/?q=P%C5%99emno%C5%BEen%C3%AD+divo%C4%8D%C3%A1ci
Je to na grc. Za premnoženie diviakov môžu žalude, kukurica, úrady, nedostatok poľovníkov
Fakt je, že daný stav každému vyhovuje. Poľovníci nestíhajú strieľať a dostávajú dotácie, poľnohospodári dostávajú dotácie, sprostí ľudia sa boja ísť do lesov a fandia poľovníkom nech viac strieľajú... A mne sa už ani grcať nechce.
Důvodem přemnožení divočáků ovšem není jen jednorázová nadúroda jejich pochoutek. Problém leží především ve struktuře české krajiny a skutečnosti, že na polích roste převážně řepka a kukuřice.
Ze stejného důvodu nemusí veřejnost přemnožené divočáky téměř po celý rok vůbec zaznamenat. Prasata jsou schována v polích a s člověkem do kontaktu nepřicházejí.
Mam dost .. dalej necitam. To su take blaboly, ze sa mi ani nechce verit.
http://videoarchiv.markiza.sk/video/prve-televizne-noviny/25541_prve-televizne-noviny
Hunting Prank (Rémi Gaillard)Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
skúste si zagoogliť http://lmgtfy.com/?q=P%C5%99emno%C5%BEen%C3%AD+divo%C4%8D%C3%A1ci
Je to na grc. Za premnoženie diviakov môžu žalude, kukurica, úrady, nedostatok poľovníkov
Fakt je, že daný stav každému vyhovuje. Poľovníci nestíhajú strieľať a dostávajú dotácie, poľnohospodári dostávajú dotácie, sprostí ľudia sa boja ísť do lesov a fandia poľovníkom nech viac strieľajú... A mne sa už ani grcať nechce.
Tu sa zasa boja o zver, par dni po clanku o premnozeni
http://praha.idnes.cz/do-stredoceskeho-kraje-se-vratili-vlci-dhw-/praha-zpravy.aspx?c=A150129_150319_praha-zpravy_prp
logika nepusti
http://pontu.eenet.ee/player/siga.html
a tuto zas chodia jelene
http://pontu.eenet.ee/player/hirv.html