Čaute ludia ako ste natom s prilbami? Je niaký zásadný rozdiel v druhoch a tvare? Alebo keď mi sedí tak je dobre?!
Inak máte niaké skúsenosti s policajtmi - keďže prilba má byť zo zákona povinná!
A používate ŠILT alebo OKULIARE???????
Ta prilba je vazne nutnost. Sice, ked som ju mal prvy krat na hlave, tak sa mi zdalo , ze som vsetkym na smiech. Je pravda aj to, ze skor sa vam stane nieco stane niekde kde ste isli uz milionkrat a poznate tam kazdy meter. Vzdy som si myslel, ze prilba sa mi zide vtedy ked niekde tresknem vo vysokej rychlosti. Ale raz si tak kludne slapem a ani neviem kedy som prehlidol to auto, ktore do mna narazilo. Bol z toho vdaka bohu iba slaby otras mozgu a neake odreniny. Ked som potom videl prasknutu prilbu pochopil som co sa mohlo stat.
Treba si hlavne vybrat prilbu, dobre padnucu s nastavitelnym obvodom hlavy, co ma uz dnes kazda kvalitnejsia. Osobne som mal Mango endurance, ktora aj dobre vetrala, ak ked mala iba 13 otvorov, ale boli zato dost velke. Stitok je celkom dobra vec,hlavne v terene a naviac sa mi paci aj imidzovo, ale osobne som ho dal dole pretoze sa mi zlomil v upinani na prilbu.
ja patrim medzi mladsich bikerov a trosku ma stve ze moji rovesnici na mna divne pozeraju ked si po zjazde zabudnem dat dole prilbu, ale zase ju mat radsej na hlave ako mat mozog dakde na strome alebo na chodniku.myslim, ze prilba by mala byt na kazdej hlave tak, ako napr. cyklisticke rukavice na rukach.ked si ju vezmem so sebou tak sa ju snazim nosit na hlave aj keby ma to malo stat daky ten vysmech alebo uskrn od okoloiducich.
Vzdy sa da, ked clovek chce, aspon kyvnut hlavou alebo nieco zahucat.
Mam celkom dobre skusenosti, v karpatach, dalej v lese (tam kam uz ti najtvrdsi bajkeri bez helmy nechodia) sa zdravi o sto sest... predsalen sme na jednej lodi vsetci xc-ckari, freeridery, alebo zjazdari, ci uz mame bike za 10 alebo 100 tisic, no a ten kto to nepochopil tak neviem co je to za cloveka.
Ale nikdy mi este neodzdravil ziaden ziletkar, to ani bohovi. MTB je pre nich asi triedny nepriatel alebo co ale zas ja moc po ich cestach nechodim, takze mam len malo skusenosti, asi taki niesu vsetci, tak ich nebudem hadzat do jedneho vreca.
K tomu zdraveniu. Niekedy sa mi zda, ze sme ako neviditelni. Ja sa snazim pozdravit kazdeho cyklistu bez rozdielu ci ja biku alebo cestaku. Je vsak pravda, ze bikeri odzdravia skoro vsetci, ale cestaci len maloktori, aj to niekedy vyzera akoby sa museli premahat.
cestaci su asi podla bio-predpovede alebo co. jeden den sa mi stalo ze som stretol 4 a vsetci styria ma zdravili prvy a uz z dialky. inokedy zas nic... budem sa opakovat, ale furt ide len a len o ludi.
Ani mna moc cestaci nemaju radi- ale ani neviem ci ma zdravia ked ich predbieham:)
ale nie su vazne rôzne druhy ludi. a k tym prilbam. Viem ze ma kazdy asi odsudi ale s prilbou som jazdil asi 2x. Po dost skaredom pade, po ktorom kamos rozbil hlavu a zvysok tela vsak Jezisko asi nejaku prinesie. tak asi tolko...
my tiez na vyjazdoch tiez pekne pozdravime geriatriu na vylete po Slanskych vrchoch .A aj zdravit sme sa stihali,len ma z toho zdravenia na konci radu bolela huba:).A ked sme si vyrazili na cestakoch tak sa nam cestari vzdy pozdravili a zdvihli ruku.Na MTB sa mi odzrdravi asi kazdy druhy a aj to musim zdravit prvy...myslim ze ide len a len o ludi jak tu bolo spomenute, ale istu rolu asi zohrava aj styl jazdy...
jj, ludom sa oplati podakovat - uhnu sa aj nabuduce... mna ale skor potesi ked si majitelia chytia svojich psickov za obojok. potom som spokojny aj ja a aj oni. ja nemusim zoskrabovat "nieco" z pneumatik a oni nemusia doma vysvetlovat ze preco sa vratili sami
no s tymi psickami.... ja som zatial take stastie nemal som flekoval este aj ocami zakazdym pred nejakym psom (a jeho genialnym majitelom). stava sa mi to vzdy pri zjazde.
uz si hovorim ze to budem zrazat (ale iba tie kusky co sa vojdu do zdvihu vidlice), mozno sa ludia uvedomia potom.
netreba zabudat ze ti genialny majitelia idu do toho lesa zrovno preto aby sa psik prebehol bez voditka atd a chlapi nie sme tu sami aj turisti tu su. ja si radsej vzdy pribrzdim a za uvolnenie vzdy pekne podakujem vsak sme ludia.
Tolerancia. Je dobre si na nu obcas vzpomenut. Na rozdiel od tych vetracov psikov my nemame problem dostat sa o par km dalej a tam je to uz len nase. Teda pokial nenarazime na motocyklistov alebo dive svine.
Samozrejme, ze su blbi psi castejsie blbi majitelia. Slo mi len o to aby sme nerobili hysteriu z kazdeho psa, ktoreho stretneme. Obvykle koncia kilometer od najblizsieho parkoviska.
no ja mam jednu zlu skusenost so psami...si predstavte krasnu rovnu luku a jej stredom krasny vyjazdeny chodnik idealny tak na 40-50km/h, no ale to by nebol strycko nahoda keby rovno na tom chodniku nestal obrovsky pes, ktory sa ocividne bikerov neboji...a kedze jeho majitel stojaci par metrov opodial si nejak neuvedomuje, ze pripadne vybocenie rozbehnuteho bikera mimo chodnik by ho mohol stat zdravie, tak mily biker musi kricat a nadavat a brzdit a smykovat atd...a isli sme asi piati v riadnych rozostupoch a ten pes aj jeho majitel tam stale stali ....no ale sam som psickar, takze poznam aj pohlad z druhej strany, ale ako biker vzdy psa volam k sebe a chytim si ho...aj ovca je cela aj vlk je syty...
Je to kazdopadne o majiteloch. Ja mam tiez psa (mimochodom extremne utocnu fenku... taky maly atomovy reaktor pritom to nieje ziadne bojove plemeno) no a ked ju vezmem do lesa tak ju nespustam z dohladu aby som nesposobil niekomu take problemy, ako mne sa uz X krat stalo, alebo ako citam tak aj ostatnym.
Ja si uz nejak s tym cudzim psom, ktoreho majitel ho ma salame "vsak nech si pobeha", poradim, ale trebars sestra, tak ta to psychicky nezvladne (ked uvidi jak sa na nasho psa a na nu ruti nejaky 2x vacsi a je na to sama...), spanikari a to potom nedopadne dobre
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Treba si hlavne vybrat prilbu, dobre padnucu s nastavitelnym obvodom hlavy, co ma uz dnes kazda kvalitnejsia. Osobne som mal Mango endurance, ktora aj dobre vetrala, ak ked mala iba 13 otvorov, ale boli zato dost velke. Stitok je celkom dobra vec,hlavne v terene a naviac sa mi paci aj imidzovo, ale osobne som ho dal dole pretoze sa mi zlomil v upinani na prilbu.
Vzdy sa da, ked clovek chce, aspon kyvnut hlavou alebo nieco zahucat.
Mam celkom dobre skusenosti, v karpatach, dalej v lese (tam kam uz ti najtvrdsi bajkeri bez helmy nechodia) sa zdravi o sto sest... predsalen sme na jednej lodi
Ale nikdy mi este neodzdravil ziaden ziletkar, to ani bohovi. MTB je pre nich asi triedny nepriatel alebo co
ale nie su vazne rôzne druhy ludi. a k tym prilbam. Viem ze ma kazdy asi odsudi ale s prilbou som jazdil asi 2x. Po dost skaredom pade, po ktorom kamos rozbil hlavu a zvysok tela vsak Jezisko asi nejaku prinesie. tak asi tolko...
uz si hovorim ze to budem zrazat (ale iba tie kusky co sa vojdu do zdvihu vidlice
no ale neviem nakolko je pripustne aby si ti hafani len tak pobehovali po chodnikoch resp cestach. v ramci bezpecnosti to predsalen nieje bohvieco.
Ja si uz nejak s tym cudzim psom, ktoreho majitel ho ma salame "vsak nech si pobeha", poradim, ale trebars sestra, tak ta to psychicky nezvladne (ked uvidi jak sa na nasho psa a na nu ruti nejaky 2x vacsi a je na to sama...), spanikari a to potom nedopadne dobre