To je nekonecna diskusia - mnohe zjazdaky su 1 capy ktore pod brdzou riadne vytuhnu. Naopak strasne vela XC bikov su hojdacky, kde to riesia zamykanim tlmica. Su ludia co neznasaju pohupovanie, ini neznasaju tahanie retaze. A ini neriesia vobec. A bike sa este musi pacit. ) Dnesne XCO okruhy maju pasaze brutalnejsie ako niektore "DH" trate z pred x rokov.
Presne, to čo tam davaju tí jazdci na XC bajkoch, to by vacsina fora nedala , ani na tom najvydumanejsom endure
V konecnom dosledku sa zhodneme na tom, nech si kazdy jazdi na tom, co mu vyhovuje(aj ked nie kazdy si vie vybrat to najvhodnejsie). Tie veci okolo systemov je dobre vediet vopred, ak si vyberam bike a viem, co od neho ocakavam.
spomínate tu vytuhnutie pod brzdou a ťahanie reťaze. Môžete mi prosím vysvetliť čo to znamená? Pred pár týždňami som prešiel z HTčka na full a zatiaľ veľká spokojnosť Zatiaľ žiadne negatívne vlastnosti nevnímam. Trošku pohupovanie, keď mám tlmič nastavený na D-čku (CTD). dík (-;
Znamená to, že niektorí ľudia, moc čítaju a mudrujú a potom si všímajú veci, ktoré by ich inač netrapili, takže sa teš a užívaj bike
Presne, to čo tam davaju tí jazdci na XC bajkoch, to by vacsina fora nedala , ani na tom najvydumanejsom endure
ale tam je aj iny faktor - ten bajk nie je ich, a ked ho rozflakaju, dostanu hned novy.
ja som si sam na sebe vsimol, ze ked som jazdil teraz mesiac tazku kovadlinu, tak mi na nej vobec nezalezalo a pustil som to rychlejsie nez predtym na e*****. teraz po opatovnej vymene asi zase budem ako slimak je to vsetko v hlave.
ale tam je aj iny faktor - ten bajk nie je ich, a ked ho rozflakaju, dostanu hned novy.
ja som si sam na sebe vsimol, ze ked som jazdil teraz mesiac tazku kovadlinu, tak mi na nej vobec nezalezalo a pustil som to rychlejsie nez predtym na e*****. teraz po opatovnej vymene asi zase budem ako slimak je to vsetko v hlave.
Pokial ma niekto hlbsie do vrecka, tak si dobre rozmysli, ci bude riskovat zniecenie drahych komponentov koli rychlejsiemu prejazdu, tam to nemusi byt ani o pade, staci, ze rozseka plaste a rafiky na srot, a je o 150-200€ lahsi.
silvi - ale ty si na inom leveli, co sa tyka skokov a jazdy dole kopcom ja som zatial este v takom leveli, kde mi nehrozi nejake narazenie do stromu v plnej rychlosti.
Co uz moze byt lepsia story v krcme, ako sa tesit z toho, ze helma sice pukla, no hlava ostala cela?!
Aj vysnivany bicykel treba jazdit a nicit, sak tajwanci musia z dacoho zit!
Mňa by skôr zaujímalo či niekto tie rôzne menšie tuhnutia pod brzdou, anti-squaty a podobné hovadiny reálne pozná alebo sú to len krivky v grafe (teda ak sa nebavíme o totálnych extrémoch, kde sú tie biky navrhnuté úplne zle). Za seba, hovno to rozoznám . Poznám či mi sedí alebo nie geo, ale odlišné priebehy zadnej stavby teda vôbec
..triezvy pohlad volodaj! podpisujem sa!
aj po 26rokoch co sypem dukaty, cas a energiu do tohto sportu ma debaty na tuto temu stale fascinuju. pokial viem je rok 2015 a ak odratam vystrely do tmy z minulosti, 20 rokov je dostatocne dlha doba na to aby kazdy jeden vyrobca pochopil ako veci funguju a dokazal navrhnut dobre fungujuci system.. doba ked fungovali len "znackove veci" je davno za nami! dalsiu vec co vyrobcovia pochopili je sila marketingu. mudre grafy len podporuju nikam neveduce debaty tohto razenia.. ci je rozdiel citit? ano je., po x bikoch citim rozdiel, ale je to dolezite? skor nie. uprimne, z vlastnej skusenosti, jedine co sa ***** neda je skill a kondicka..
Nemam rad ako vyzera ale strasne obdivujem Mondraker za to ako si razia svoju filozofiu. Big + za FloatX2. Riadna palka henten XR za 9k :- )
Vsetci sem davate sucasne bicycle ale ja som extremne spokojny s tym co mam ( a co je viac nez sucasne), a trocha sa obhliadam spet po tom co bolo.
Kebyze mam v obyvacke este dake miesto (uz je tu tych bicyklov privela...) tak som dnes narazil na 13' Uzzi + 09' 66tka na ebayi, obe moje asi najoblubenejsie kusy, dizajnovo podla mna neprekonane. Asi zostane navzdy len pipe-dream podobne ako vlastnit muscle-car zo '68-72. Tazky boj sentimentu a racia...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Znamená to, že niektorí ľudia, moc čítaju a mudrujú a potom si všímajú veci, ktoré by ich inač netrapili, takže sa teš a užívaj bike
ja som si sam na sebe vsimol, ze ked som jazdil teraz mesiac tazku kovadlinu, tak mi na nej vobec nezalezalo a pustil som to rychlejsie nez predtym na e*****. teraz po opatovnej vymene asi zase budem ako slimak
ja som si sam na sebe vsimol, ze ked som jazdil teraz mesiac tazku kovadlinu, tak mi na nej vobec nezalezalo a pustil som to rychlejsie nez predtym na e*****. teraz po opatovnej vymene asi zase budem ako slimak
zaujimave , ja skor rozmyslam ze co sa stane mne
Aj vysnivany bicykel treba jazdit a nicit, sak tajwanci musia z dacoho zit!
..triezvy pohlad volodaj! podpisujem sa!
aj po 26rokoch co sypem dukaty, cas a energiu do tohto sportu ma debaty na tuto temu stale fascinuju. pokial viem je rok 2015 a ak odratam vystrely do tmy z minulosti, 20 rokov je dostatocne dlha doba na to aby kazdy jeden vyrobca pochopil ako veci funguju a dokazal navrhnut dobre fungujuci system.. doba ked fungovali len "znackove veci" je davno za nami! dalsiu vec co vyrobcovia pochopili je sila marketingu. mudre grafy len podporuju nikam neveduce debaty tohto razenia.. ci je rozdiel citit? ano je., po x bikoch citim rozdiel, ale je to dolezite? skor nie. uprimne, z vlastnej skusenosti, jedine co sa ***** neda je skill a kondicka..
Vsetci sem davate sucasne bicycle ale ja som extremne spokojny s tym co mam ( a co je viac nez sucasne), a trocha sa obhliadam spet po tom co bolo.
Kebyze mam v obyvacke este dake miesto (uz je tu tych bicyklov privela...) tak som dnes narazil na 13' Uzzi + 09' 66tka na ebayi, obe moje asi najoblubenejsie kusy, dizajnovo podla mna neprekonane. Asi zostane navzdy len pipe-dream podobne ako vlastnit muscle-car zo '68-72. Tazky boj sentimentu a racia...