Vitajte. Dojde mi novy bajk 29tka radon a rozmyslam, ci ma zmysel zhodit Magury MT2 a dat tam vychvalovane shimana deore, SLX. Mate niekto skusenosti s magurami, su dobre, ucinnost, servis, spolahlivost, alebo ich vymenit?
Dik moc.
ja som magury menil po roku, nebola to uplna tragedia ale prechod na slx si tiez pochvalujem. Myslim ze ich lahsie predas ako uplne nove a vela ludom spravia dobru sluzbu.
nno... mam 120kg, kupil som rocny bajk s MT2... hned na prvej jazde som ich uvaril... packa zadnej brzdy si robi co chce, ako sa zobudi...aj napriek x-nasobnemu odvzdusnovaniu... raz je makka, raz je tvrda, proste nevyspytatelne... ked som ich uvaril druhy krat, ako keby sa snad odparil komplet olej v hadicke, lebo packa uuuplne zmakla, nasledne naplnenie olejom ukazalo, ze olej sa kamsi podel...aaale netecie ani z prasiatka ani z packy....
Dal som im este sancu, povodne /zrejme akesi semi metallic/ platnicky som vymenil za BBB syntre, brzdi to so mnou o dost lepsie, ale este som im nedal zabrat tak ako predtym.
Nic to nemeni na tom, ze packy maju dlhy chod, su bud makke, alebo tvrde, alebo gumenne, len nie take ako by som chcel.. okrem toho, ze mam male dlane a prsty, packa je prilis daleko od gripov, ledva na nu dociahnem... sice sa da nastavovat, ale kedze si zmakkne kedy sa jej zachce, nemozem ju priblizit ku gripu, lebo potom ju stlacam az na grip...
Co dodat... rozhodujem sa .. SLX, XT, alebo Sainty...
Mimochodom, kdesi tu bolo porovnanie brzdneho ucinku SLX a XT a je totozny. SLX je teda ekonomickejsia varianta.. rozdiel oproti XT je len v tej skrutke resp. zavlacke na prasiatku a nejakej nastavovacej skrutke na packe...skumal som to v nedelu, nejake extra zmeny sa tou skrutkou dosiahnut nedaju. Packy su oproti MT2 kratsie, chod je citlivejsi, ovladatelne v pohode jednym prstom... a nadherne na ne dociahnem aj s mojimi kratkymi prstami...
no vcera som chcel napisat o Badyho pribehu ale predbehol ma ..... pisali sme si pred casom ohladne toho lebo mame identicke bajky akurat ja som na mojom hned v predajni dal vymenit Magury MT2 za XT-cka..... bolo mi to poradene tu na fore a tak som teraz rad ze som posluchol..... navyse som tie Magury predal ako fungel nove za 60 evry takze ma nakoniec tie XT-cka vysli na o tolko menej.... akurat som vtedy nereisil kotuc a mam tam Shimano RT66 a zacal mi cinkotat takze coskoro tam pojdu RT 86 ICE......
inak s brzdami XT velka spokojnost...maju cca 1200km a vsetko je jak ma byt
bady007 ako pises, rozdiel je v tom srobiku ale jeho funkcia je jasne viditlena ked s nim krutis ....a podla mna tiez absoutne jasne zbytocna. Totiz dosiahnes s nim to ze packa sa kusok oddiali a cela draha o ktoru sa oddiali nerobi potom vobec nic(mrtvy chod), brzdit zacne az v tom mieste kde pred tym. Takze SLX staci. Este je rozdiel v samotnej packe XT ma odliatok, SLX je ohybana z plechu ale to je detail. Strmen je rovnaky, odliatok aj keramicke piesty. Skor by ma zaujmalo aky je rozdiel medzi aktualnymi XT MY2012 vs uplne nove XT MY2016. Kedze sa zmenil aj strmen aj cela paka. Ale skor to bude len evolucia ako tak pozeram, revolucia bol MY2012.
cawte...ja mam magury a zatial su ok....beham po karpatoch kade tade a este som ich neuvaril......a taka otazocka pre zihadlo= co je u teba jeden dlhsi zjazd?ked si tu spomenul ze po jednom si ich uvaril....dik
Nevravím, že v Karpatoch nie sú určite pekné single a aj zjazdy, no je to nižšie pohorie, skús ísť napr niekde do Fatry, alebo napr. aj Vtáčnik vie dobre otestovať komponenty, povedzme medzi (najmä PD) bajkermi dobre známi zjazd po náučnom chodniku na Končitú a ak ti to brzdy zvládnu na jednu šupu bez zastavenia v pohode, tak sú určite kvalitné sorry viem, že to nebolo určené mne, tak som zvedavý čo naiše žihadlo
cawte...ja mam magury a zatial su ok....beham po karpatoch kade tade a este som ich neuvaril......a taka otazocka pre zihadlo= co je u teba jeden dlhsi zjazd?ked si tu spomenul ze po jednom si ich uvaril....dik
zajzdovka na kubínskej holi stačila spodná polovica a brzdy boli ako žuvačka, bez učinku a cele fialove, zjazd z V.choča, či zjazd smrekovica-ružmerok, u nas niecu male kopce
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.kupkolo.cz/sroub-zavlacka-na-brzdove-desticky_z93021/
velmi rýchlo sa prehriali a uvaril som kvapalinu po jednom dlhšom zjazde
Dal som im este sancu, povodne /zrejme akesi semi metallic/ platnicky som vymenil za BBB syntre, brzdi to so mnou o dost lepsie, ale este som im nedal zabrat tak ako predtym.
Nic to nemeni na tom, ze packy maju dlhy chod, su bud makke, alebo tvrde, alebo gumenne, len nie take ako by som chcel.. okrem toho, ze mam male dlane a prsty, packa je prilis daleko od gripov, ledva na nu dociahnem... sice sa da nastavovat, ale kedze si zmakkne kedy sa jej zachce, nemozem ju priblizit ku gripu, lebo potom ju stlacam az na grip...
Co dodat... rozhodujem sa .. SLX, XT, alebo Sainty...
Mimochodom, kdesi tu bolo porovnanie brzdneho ucinku SLX a XT a je totozny. SLX je teda ekonomickejsia varianta.. rozdiel oproti XT je len v tej skrutke resp. zavlacke na prasiatku a nejakej nastavovacej skrutke na packe...skumal som to v nedelu, nejake extra zmeny sa tou skrutkou dosiahnut nedaju. Packy su oproti MT2 kratsie, chod je citlivejsi, ovladatelne v pohode jednym prstom... a nadherne na ne dociahnem aj s mojimi kratkymi prstami...
inak s brzdami XT velka spokojnost...maju cca 1200km a vsetko je jak ma byt
ahoj, das tip kde sa da zohnat?
Odtialto: bicikli.de
Za 1,77€ kus.
Inac by to mal teoreticky vediet kazdy rozumny servis s kontaktom na shimano.
zajzdovka na kubínskej holi stačila spodná polovica a brzdy boli ako žuvačka, bez učinku a cele fialove, zjazd z V.choča, či zjazd smrekovica-ružmerok, u nas niecu male kopce
tak zahod organicke platničky...to je zlo