Ako Ti tu už niektorí ľudia spomenuli, vôbec by som sa nebál krosového bicykla. Ono, väčšina cyklistov berie tento typ ako niečo neplnohodnotné, a v podstate z časti sa nečudujem, zohnať kvalitného krosa je celkom pekný problém (výrobcovia sa proste zameriavajú na iné oblasti, kros sa berie ako low-end pre masy), ale pokiaľ chceš univerzála, vôbec by som sa toho nebál. Akurát tá dostupnosť je troška "horšia", ja som to vyriešil individuálnou stavbou "na mieru", zadal požiadavky, čo a kde budem jazdiť, rozpočet a "staviteľ" navrhol optimálne riešenie, doladili sa detaily a teraz si chrochtám blahom

V prípade tvojho rozpočtu by nebol problém dostať sa v takomto prípade pod 10 kíl (s pevnou karbonovou vidlicou), predsa len ja som mal troška aj finančné obmedzenie

Čo sa týka fitness-u, neviem, touto cestou by som nešiel, predsa len sú to v podstate väčšinou cestné
rámy s rovnými riadidlami - a tu je problém s geometriou takéhoto bicykla (neviem, či niektorý výrobcovia majú aj rámy priamo na fitness-a).