Mám problém s brzdou. Piest, ktorý vytláča brzdovú doštičku na brzdový kotúč mi nefunguje (ani sa nepohne). Ale iba jednostranne, ľavý piest tlačí na kotúč, ale pravý sa ani nepohne. Tým pádom ľavý piest tlačí platničku na kotúč a kotúč sa posunie do prava, takže brzdný efekt je minimálny.
Dokážem to vyriešiť doma a ako?
Ďakujem.
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
posledný komentár: 28. 6. 2023 o 18:36
Na to zaistenie piestu proti pohybu sa dajú využiť stolárske svorky - existujú aj také malé, ktoré sa tam zmestia.
edit: ja piesty cistim a olej nanasam vatovymi tycinkami.
Áno, brzda je: TEKTRO AURIGA HDM 290.
A to je práve ten problém, že mne vylezie len jeden piest, druhý sa ani nepohne.
Tento víkend ma na bike chytila prietrž mračien a spolu so mnou výdatne zmokol aj bike. Včera keď som naň nasadol, na moje prekvapenie brzdy (aj predná aj zadná) fungujú tak cca na tretinu, možno ani to nie. Jedná sa o brzdový systém SHIMANO BR MT-200. Ešte včera som ako prvú pomoc nastriekal na kotúče (neboli odmontované z kolies) dirt wash brake cleaner. Nepomohlo. Dnes som vytiahol brzdové doštičky, vyčistil ich s dirt wash-om, prebrúsil brúsnym papierom. Ale brzdí to cca stále rovnako zle.
Čo sa mohlo stať že bike zrazu nebrzdí? Myslel som že kotúčové brzdy a voda nie je nejaký problém.
Diky za radu.
Tak to ich môžem dať skúsiť na šporák vyvariť na ohni, lebo dlhý zjazd riskovať nebudem, keď je to pevnak bike.
Brzda kúše, pomohlo. Doporučujem každému kto má podobný problém.
Vedel by mi niekto poradit s vibrovanim prednej brzdy. Este som o tom nic nezistoval tak prve co sa radsej popytam skusenejsich😁