napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
to tulenik co radis na retaz jazdenie crossom viac suche,prasne cesty ziaden extrem.Pozeram rozne pripravky ide mi o to aby sa na to nechytal prach hlavne piesok,drobne kamienky,a nemusel zakazdym cistit retaz.Neviem ci vsetky produkty FINISH LINE zacierna retaz nemam odskusane.
FINISH LINE TEFLON PLUS
FINISH LINE CROSS COUNT
FINISH LINE KRYTECH
FINISH LINE 1-STEP
No od kedy bicyklujem som pouzival najprv WD 40 dalej olej na sijacie stroje, chain star,lubrichain , motorovy olej D;D;D;D , potom od repsol olej na retaze motorky a vyhralo mazivo od firmy shimano sprej brutalne dobre radi vyschne a ostane film je to najlepsie co som malll vola sa to ze mazaci sprej na lanka retaze a bowdeny
neodporucam Finish line teflon plus, pokial jazdite viac nez 20 km, uz po 10 - 15 km jazdy je retaz sucha. ale zato velmi cista
vratil som sa spat k oleju na sijacie stroje, radsej budem castejsie cistit ako chodit nenamazany
mafo na ten Yarroline Lubrichain Racing Wax sa bordel chytá úplne minimálne, chce to len po namazaní a zavädnutí (najlepšie cez noc) prebytok zotrieť. A vydrží na prekvapenie a na rozdiel od iných voskov veľa, odhadom 250-400 km podľa podmienok. (V mokre a blate ide dole všetko, v suchu a prachu sa zasa všetko zapráši.)
To 1-step mazadlo je pre tých čo sú pohodlní a nevadí im častejšie mazanie, ale na dlhý výjazd by som ho nedával. Inak tuná: http://www.finishlineusa.com/products/
máte presné špecifikácie jednotlivých mazadiel od Finish Line, takže maturovať nad testovaním veľmi nemusíte - sedí to. Pokiaľ z nich chcete nejaký univerzál tak niektorý z tých "wet" mazív, ale opäť platí, že po zavädnutí UTRIEŤ. Žiaľ ich mazivá na suché podmienky naozaj nedržia na reťazi zrovna najdlhšie...
Motorex Wet Lube je obdoba alebo rovnake FINISH LINE CROSS COUNT.
Radsej miesto Finish line teflon plus teda FINISH LINE CROSS COUNT.Je lepsie radsej mat spinavu retaz namazanu ako cistu a suchu.Ako spomina treefinger.
paradoxne ja pouzivam na horaka Finish line Pro Road. Je to nieco medzi CC a Wet Lube. Zatial sa nestazujem. Retaz to menej svini, maze dobre, vydrz ok.
to martin55 ja som kupil FINISH LINE CROSS COUNT mensie balenie este som nedaval na retaz.Poradil mi to predajca ze najlepsie oproty s teflonom.Treba chvilu pockat po aplikovany a potom utriet zvysok dole.
Yarroline Lubrichain Racing Wax - po dlhom uzivani mozem skonstatovat ze spini retaz kolkokrat som ju vypral tolko krat namazal z krasnej striebornej po par km cierna retaz a aj kazeta Maze dobre no na vzhlad + lepi sa na to prach Skusim nieco od Finish line .... asi
nejaky finishline predavaju aj vo velosprinte
...a ten teflonovy mi uz lezie na nervy, retaz relativne cista, no kazdu chvilu sucha...presne, ako to bolo spomenute...niekedy vypijem menej vody, ako miniem maziva
som zohnal z jednej predajne autosuciastok lubri chain spray 500ml,cca 7.70e..vydrzi bez skripania retaze cca130km..teren60/cesta40...bral som na skusku a osvecil sa...spokojnost
a retaz neni zalepena a zaprasena
paradoxne ja pouzivam na horaka Finish line Pro Road. Je to nieco medzi CC a Wet Lube. Zatial sa nestazujem. Retaz to menej svini, maze dobre, vydrz ok.
Nechcem vidiet, ako to vyzera, ked mazadlo svini viac. Moja skusenost je tu.
Aj po vyprani retaze v benzine, po naneseni oleja Finish line Pro Road, po par kilometroch boli retaz, kazeta, prevodniky cierne, zadna vidlica zaprskana ciernymi kvapkami, no hnus.
to je tym, ze tam toho nadrbes vela. Vzdy jedna kvapka na kazdy clanok, pretocit a nasledne utriet handrou. Nikdy som nemal ziadne frkance...Kazeta slabo zaciernenena (ked zabudnem utriet retaz), ale ide to dole obyc. handrou.
O tejto teme sa uz tu popisalo dost. Kedze citam cim vsetkym moznym aj nemoznym mazete retaz tak nepadla tu este zmienka o vplyve pouziteho oleje na zivotnost retaze. Po mojej skusenosti z roznymi olejmi na baze silikonu, teflonu a roznymi inymi drahymi lubrikantmi som sa rozhodol vyskusat obycajny olej predavany v cyklo predajniach a zistil som nasledovne. Oleje v sprayoch mali velmi malu vydrz ( TF napr. ) a uz po par desiatkach km isla retaz na sucho a ak to bolo za mokra tak to slo velmi rychle dole. Lubrikant Valvoline drzal lepsie ale ten voskovity film drzal aj bordel a bez pracky a benzinu to slo dole tazko. O spotrebe ani nehovorim pretoze vecsina konci pri aplikovani na zemi aj za pouizitia hadicky. Tak som skusil obycajny cyklo olej. Vydrz v pohode cca 40 - 60 km. Bordel sa lepi tiez, cena neporovnatelne nizsia. Jedneho dna mi vsak dosiel aj ten tak som si z motoroveho ( ak je dobry pre motor tak musi aj pre retaz ) a riedkeho hydraulickeho urobil mix a cuduj sa svete funguje aj to. Retaz mazem vzdy rovnako tz. pred vyjazdom namazem, prebytocny olej zotriem. AK viem ze idem do mokrych podmienok tak povrch nastriekam lubrikantom Valvoline a namazanie vydrzi v pohode 60 km. Podla potreby ( cca 1x tyzdenne ) vyperiem v pracke. Ake je z toho ponaucenie ? Pouzivanie kvalitnych a drahych pripravkou sa nijako markantne neprejavilo na zivotnosti retaze. Takze pouzivam aj nadalej vlastnu zmesku s vedomim ze za usetrene prachy za maziva si kupim nieco ine A teraz sa vyjadrujte
to je tym, ze tam toho nadrbes vela. Vzdy jedna kvapka na kazdy clanok, pretocit a nasledne utriet handrou. Nikdy som nemal ziadne frkance...Kazeta slabo zaciernenena (ked zabudnem utriet retaz), ale ide to dole obyc. handrou.
Nenadrbem, retaz olejujem presne tak ako to popisujes.
Tak to mi je teda zahada. Mazem nim snad 2-3 roky a no problem. Z hladiska vydrze, chytania bordelu na retaz, nasledneho cistenia retaze je to moj favorit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
FINISH LINE TEFLON PLUS
FINISH LINE CROSS COUNT
FINISH LINE KRYTECH
FINISH LINE 1-STEP
http://www.cykloshop.sk/cyklokozmetika_mazacie-prostriedky.html
vratil som sa spat k oleju na sijacie stroje, radsej budem castejsie cistit ako chodit nenamazany
To 1-step mazadlo je pre tých čo sú pohodlní a nevadí im častejšie mazanie, ale na dlhý výjazd by som ho nedával. Inak tuná:
http://www.finishlineusa.com/products/
máte presné špecifikácie jednotlivých mazadiel od Finish Line, takže maturovať nad testovaním veľmi nemusíte - sedí to. Pokiaľ z nich chcete nejaký univerzál tak niektorý z tých "wet" mazív, ale opäť platí, že po zavädnutí UTRIEŤ. Žiaľ ich mazivá na suché podmienky naozaj nedržia na reťazi zrovna najdlhšie...
http://www.bikeradar.com/gear/category/tools/cycling-tools/product/wet-lube-28383
Radsej miesto Finish line teflon plus teda FINISH LINE CROSS COUNT.Je lepsie radsej mat spinavu retaz namazanu ako cistu a suchu.Ako spomina treefinger.
Čo je podľa vás lepšie do sucha a prachu: ten vosk hore(Lubrichain Racing Wax) alebo Pedros Extra Dry?
nejaky finishline predavaju aj vo velosprinte
...a ten teflonovy mi uz lezie na nervy, retaz relativne cista, no kazdu chvilu sucha...presne, ako to bolo spomenute...niekedy vypijem menej vody, ako miniem maziva
a retaz neni zalepena a zaprasena
Nechcem vidiet, ako to vyzera, ked mazadlo svini viac. Moja skusenost je tu.
Aj po vyprani retaze v benzine, po naneseni oleja Finish line Pro Road, po par kilometroch boli retaz, kazeta, prevodniky cierne, zadna vidlica zaprskana ciernymi kvapkami, no hnus.
Nenadrbem, retaz olejujem presne tak ako to popisujes.