som tu úplne nový, dnes zaregistrovaný, a vopred upozorňujem, že som z hľadiska bicyklov úplný nováčik. Teda, kým som nemal 18 rokov a vodičák, tak som najazdil každú sezónu pár tisíc kilometrov, ale potom... viete ako to, vodičák, auto, frajerka....
No ale k téme. Mám svoj pôvodný 15-ročný bicykel Merida Kalahari 590. A chystám sa opäť začať bicyklovať, a otázka na Vás znie, či je lepšie zrenovovať tento pôvodný bicykel, alebo kúpiť nový. V prvom rade dodám, že je to moja "teenagerská" srdcovka, preto som rozmýšľal, že vymením nutné komponenty - prednú vidlicu, plášte, "prehadzovačky" a viem sa veselo voziť. Otázka na Vás skúsených je, či je takáto renovácia na tak starom bicykli vôbec možná. Taktiež dizajn bicykla naznačuje, v akom roku bol vyrobený, ale aspoň mi ho nebudú chcieť ukradnúť
Priznám sa, nový bicykel veľmi nechcem kupovať, lebo tisíce eur sa mi do toho nechce naliať, keďže nie som profi jazdec a tie lacnejšie bicykle sú len také pozlátko bez poriadnej techniky. Ja som vcelku stará škola a chcem mať ten bicykel čo najjednoduchší - V-brake (žiadne kotúčové brzdy), predná pružinová vidlica (nechcem sa starať o správne natlakovanie vzduchu pri vzduchovej atď). Ale ak mi poviete, že renovovať tak starý bicykel je vyslovená hlúposť, smutne zvesím plecia a kúpim nejakú novú meridu.
Zatiaľ ďakujem za Vaše názory, ak sa tu rozbehne nejaká diskusia, budem pridávať konkrétne otázky (typ vidlice, ako ju namontovať atď). Prajem príjemný deň