Ahojte, prestriekavam rám na čiernu farbu RAL9005, problém nastal v tom ,že po uschnutí 4roch vrstiev mi vznikli rôznorodé odtiene. Niekde je farba krásne lesklo čierna a niekde matná. Otázka je či bezfarebný lak zakryje tento rozdiel alebo tie miesta ošmirglovať a naniesť novú vrstvu po celom ráme.
ked to zalakujes bude to cierne leskle, a v pripade ze sa ti to nepodari mozes prebrusit priesvitny lak a urobit nanovo, ale myslim si ze ti to zakryje a bude to pekne leske rovnako, teda ak si nepouzil inu farbu, alebo zle rozmiesanu alebo alebo
Z mojich osobných skúseností so striekaním mi to príde ako výsledok zlej techniky. Obávam sa, že lak to celkom neodstráni. Pre čo najlepší efekt odporúčam opatrne prebrúsiť - z fotky nedokážem posúdiť ten povrch, ale buď použiť brúsny papier zrnitosti 800 a viac + voda samozrejme. Alebo brúsne rúno (Scotch Brite, Smirdex...) medium a potom fine.
Potom sa posnažiť nastriekať finálnu vrstvu tak ako má byť. Najlepšie nacvičiť si to na nejakom väčšom rovnom plechu, prípadne laminovaná dtd...
Ešte dodám, že si nespomenul akú farbu si vlastne striekal a preto neviem, či sa vôbec bude ľahko brúsiť, pretože niektoré lacné spreje sú príliš mäkké aj po vytvrdnutí a je to problém.
Z mojich osobných skúseností so striekaním mi to príde ako výsledok zlej techniky. Obávam sa, že lak to celkom neodstráni. Pre čo najlepší efekt odporúčam opatrne prebrúsiť - z fotky nedokážem posúdiť ten povrch, ale buď použiť brúsny papier zrnitosti 800 a viac + voda samozrejme. Alebo brúsne rúno (Scotch Brite, Smirdex...) medium a potom fine.
Potom sa posnažiť nastriekať finálnu vrstvu tak ako má byť. Najlepšie nacvičiť si to na nejakom väčšom rovnom plechu, prípadne laminovaná dtd...
Ešte dodám, že si nespomenul akú farbu si vlastne striekal a preto neviem, či sa vôbec bude ľahko brúsiť, pretože niektoré lacné spreje sú príliš mäkké aj po vytvrdnutí a je to problém.
Napadlo ma ci to nemoze mat za pricinu to ze to bolo striekane v pomerne vlhkom prostredi
Nedal si sem viacej podrobností, príčina môže byť v zle pripravenom podklade. Odporúčam nabudúce pod farbu nejaký plnič, na zjednotenie podkladu a zvýšenie priľnavosti farby. Samozrejmosťou je zistiť si kompatibilitu aby sa tie farby potom "nebili".
Ano sorry, origo farba bola zbavena odstranovacom, potom som nastriekal 3 vrstvy zakladnou farbou (primer hlinik) pockal 24hodin na vyshnutie. Nasledne som zdrsnil povrch a striekal ciernym sprejom (acetonova farba). Medzi nanasanymi vrstavami bol cas vyschnutia cca 30-40minut. Nastriekal som 4 vrstvy ciernej. Po druhej tretej vrstve bol ram pekne lesko cierny vid.foto a na koniec stvrta vrstva sa chytila skor do matneho odtienu a iba kde tu ostala lesklo cierna. Neviem mozno to mohlo niako divne zreagovat pri vyssej vlhkosti alebo som mohol mat zlu techniku.
Skusit to zamaskovat lakom alebo obrusit jemnym smirglom a naniest novu vrstvu?.... Nemusi to byt doslova TOP stale to bude lepsie ako ten origo hnusny zeleno oronzovo cierny nater
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napadlo ma ci to nemoze mat za pricinu to ze to bolo striekane v pomerne vlhkom prostredi
Skusit to zamaskovat lakom alebo obrusit jemnym smirglom a naniest novu vrstvu?.... Nemusi to byt doslova TOP stale to bude lepsie ako ten origo hnusny zeleno oronzovo cierny nater