Zdravím. Mal by som záujem o kúpu momentového kľúča a to pre dôvod, že vlastním karbonový rám, a už som ho bohužiaľ mojou neopatrnosťou poškodil. Preto by som si rád zaobstaral momentový kľúč aby som nerobil ďalšie chyby. Zaujíma ma či niekto ma skúsenosti s týmito kľúčami a prípadne mi pomôcť pri výbere. Malo by to byť skôr niejaká sada kde kľúč a niejaké nadstavce by neboli na škodu (aspoň tie najbežnejšie - ale nieje to podmienkou).
Cena okolo 80€.
Ďakujem
Nejaku utahovacku som uz v ruke mal ta je dobra tak na skrutky do dreva, sadrokaronu atd. Dotahovat objimku na brzdovej packe by som si ale s nou v ziadnom pripade nedovolil Kedze poznam system momentu u utahovacky a momentoveho kluca, musim ti povedat, ze zijes v hlbokom omyle, ak si momentovy kluc zamienas za akukolvek znackovu utahovacku. Asi z tohto dovodu v servisoch vsetci pouzivaju akumulatorove utahovacky a nie momentove kluce . Az raz nieco dokur..s daj vediet aby sa ostatni poucili
ubite ma, ale raz o tom písali vo vele. Zisitli, že šrób dotiahnutý na pocit bol vo väčšine prípadov vo veľmi slušnej tolerancii oproti predpisu.
Inak by ma zaujímalo čo sa dá pokaziť na karbo ráme prílišným dotiahnutím.
Giro zalezi od konkretnej osoby ake ma s tym skusenosti, ale ak pouzivas rozum a cit tak nemas co velmi zmrsit. Ale videl som na Al rame nadherne utiahnuty presmykac tak, ze bola deformovana trubka a to bola vraj dotiahnuta s citom Na karbone moze dojst k poruseniu vlakien az do takej miery ze rurka jednoducho praskne. Ak budes mat moznost skus nejaku uz zlomenu sedlovku takto zniest zo sveta a zistis ze to az take tazke nieje. A ramove rurky byvaju tensie ako sedlove. Najcastejsie poskodenia byvaju na riaditkach tam to skoro kazdy dotahuje ako na Al. A to je big pruser.
Nejaku utahovacku som uz v ruke mal ta je dobra tak na skrutky do dreva, sadrokaronu atd. Dotahovat objimku na brzdovej packe by som si ale s nou v ziadnom pripade nedovolil Kedze poznam system momentu u utahovacky a momentoveho kluca, musim ti povedat, ze zijes v hlbokom omyle, ak si momentovy kluc zamienas za akukolvek znackovu utahovacku. Asi z tohto dovodu v servisoch vsetci pouzivaju akumulatorove utahovacky a nie momentove kluce . Az raz nieco dokur..s daj vediet aby sa ostatni poucili
ale ja si momentovy kluc nezamienam za utahovacku - ja tvrdim ze na tych 5x do roka mi staci zatiahnut skrutku utahovackou .. servisak utahuje za rok radovo viacej krat preto pouziva momentak, a mam samozrejme overene co na aku hodnotu mozem dotiahnut, neboj - nie som masochista ..
a ked nieco ***** dam ti vediet ako prvemu
TO ferenc : dakujem mne nemusis, pretoze *****h veci som videl dost. Aby som ta presvedcil ze sa mylis dotiahni skrutku tym bajecnym utahovakom a potom si to nechaj skontrolovat momentakom. Z vysledku budes vyguleni . Je mi jedno ako si ty dotahujes skrutky na biku, ale nepresviedcaj nikoho, ze utahovak je adekvatna nahrada za momentovy kluc. Myslim ze je tu dost inych mechanikov, ktori v tom maju jasno ( ja sa za mechanika nepovazujem ).
Rasto : a mozno ani nie za predpokladu ze mas dostatocne mnozsto Ti skrutiek, pevne nervy a dobry vytahovak na tie polamane
Mne sa totiž podarilo poškodiť môj karbonový rám vďaka mojej prehnanej sile , a preto už nechcem ďalšie rany do môjho rámu, tak musím niečo také kúpiť.
Jožko a najjlepšie je keď dodrbeš hlavičku a musiš ten Ti šróbik prebrusiť v zavite na polovičku.Šrób je super napnutý a keď brusiš a zabudneš pri konci na to tak to super strelí po celej miestnosti.Vlastná skusenosť a hluposť
elfsix : skusim ti popisat ako ten ram vyzeral. V cca 1 cm vzdialenosti sa objavil dva pasiky vyprskaneho laku ( to je ten lepsi pripad ). Ten horsi je ak z toho strcia vlakna Takze teraz mas vydavky dvojite. Oprava poskodenej casti a nasledne spravna montaz presmykaca. Ak sa nemienis venovat servisu nakup momentaku je luxus. V pohode ti to utiahnu v ktoromkolvek dobrom servise.
Rasto : a este je super ked ti svina problematicka streli odrazena do lica
pri novodurových a lahkých komponentoch kde je vyslovene napisaný moment dotiahnutia je momenták nevyhnutnosť a nie je to taka investicia pri porovnaní s investicou do biku a komponentov.
Jožko skoro si sa trafil ako vieš?
na momentak som tiez volakedy dlabal. Ale akonahle som na rame mal vsetky skrutky a niektore osky titanove, tak sa stal nevyhnutnou sucastou dielenskej vybavy. A teraz s nim zatahujem vsetky spoje, snad iba mimo hlavy.
Uff, ale preliacit ramovu trubku presmykacom....
Ale nechces mi tvrdit, ze toto dokaze tvoj aku utahovak. Vybral som jeden nahodny moment z XYZ moznych u auta.
Skrutka pripevňujúca spodné veko motora M 6 5,2 až 8.4
Chcem vidiet ako nastavujes 5,2
no vidis, dostal si ma .. 5,2 nedokazem ..
ale ani to nepotrebujem, predstavcu doprajem 5Nm, teda stupen 5 - tak ako je tam napisane, desatinky na nezaujimaju ..
ale ked ma zacnu zaujimat, hned kupujem momentak - slubujem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak by ma zaujímalo čo sa dá pokaziť na karbo ráme prílišným dotiahnutím.
ale ja si momentovy kluc nezamienam za utahovacku - ja tvrdim ze na tych 5x do roka mi staci zatiahnut skrutku utahovackou .. servisak utahuje za rok radovo viacej krat preto pouziva momentak, a mam samozrejme overene co na aku hodnotu mozem dotiahnut, neboj - nie som masochista ..
a ked nieco ***** dam ti vediet ako prvemu
Rasto : a mozno ani nie za predpokladu ze mas dostatocne mnozsto Ti skrutiek, pevne nervy a dobry vytahovak na tie polamane
Rasto :
Jožko skoro si sa trafil ako vieš?
Ale ved som ti uz pisal ze to mam presne takto prekontrolovane
Sedi to uplne presne ..
Uff, ale preliacit ramovu trubku presmykacom....
Skrutka pripevňujúca spodné veko motora M 6 5,2 až 8.4
Chcem vidiet ako nastavujes 5,2
ale ani to nepotrebujem, predstavcu doprajem 5Nm, teda stupen 5 - tak ako je tam napisane, desatinky na nezaujimaju ..
ale ked ma zacnu zaujimat, hned kupujem momentak - slubujem
Mne sa podarilo volakedy strnut jeden zavit na Race Face predstavci-doteraz som ale presvedceny, ze tam bol zle vyrezany uz z vyroby.