Ako to mam nastavit aby bola brzda tak ako ma byt..
Kdesi som cital ze by sa mal povolit strmen brzdy na rame bicykla (jemne) - potom ho nastelovat tak (posuvanim do prava/lava) aby bola medzera od jednej aj druhej brzdovej platinky rovnako odstupena od disku - stlacit brzdu a dotiahnut strmenk k ramu.
-JE toto spravny postup ? Leno pokusal som sa to tak vystelovat ale stale bez uspechu - neviem ci nieco nerobim zle..
Diky
Mam totozny problem, u mna vznikol po tom co som sekol dusu pri nepodarenom vyskoku na mur vo velkej rychlosti. Teda na 99% naboj kolesa. Po precentrovani naboj bez zataze trocha sramoce, inak koleso ide v pohode. Zatial som teda naboj nemenil. Problem bola ale brzda, riesenie bolo pracne, ale u mna pomohlo. Zobral som si do vrecka naradie na centrovanie strmena a isiel sa vozit. Skusal som vsetky mozne polohy na biku, a ked zaskrabotalo zastavil a posunul vzdy o kustik strmen. Smer vidis podla toho kde je menej miesta. Vysledok, po pol hodine nesucha. Drzi to uz 300km. Len nedostat defekt.
na prednej brzde vidim pekne aka je medzera medzi platnickami a kotucom a nemal som s nou nikdy problem, ale zadna sa casom takto zmrsila a platnicky su v podstate skoro nalepene na kotuci
je tiez dost mozne, ze je zavzdusnena (packa je makka a planujem ju odvzdusnit), ale nie som si isty ci to odstrani problem so suchanim platniciek, kedze sa obavam, ze sa vratia do rovnakej polohy
co by ste poradili?
Naposledy som si zamastil doštičky a vrecková let lampa to vyriešila - keď sa prestalo dymiť, tak bol olej preč
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31