Ahojte, pred vyse rokom som riesil problem s pokazenym nabojom na ProLite Merano kolach a bolo mi odporucene nahradit naboj a podla odporucania som pouzil naboj Novatec F482SB-SL-11S. Spice a rafik zostali povodne (ProLite) lebo im nic nebolo. Cez vikend mi z nicoho nic praskla s***** a ako sa tak pozeram na naboj tak som si vsimol, ze otvory pre spice su vydrate do elipsy alebo viacnasobnych elips vid. foto nizsie. Kola vypletal (mal som pocit) skuseny mechanik. Myslite, ze pricina je v starych s*****ach, zlom vypleteni ci v naboji ci uplne niekde inde? Nerad by som toto zazil znovu - naboj nebol lacny a po roku na vyhodenie :[
Z tých foto to neviem až tak posúdiť, ale ten výplet vyzerá divne.A tie vyvakľané diery môžu znamenať, že výplet bol prešponovaný alebo mäkký materiál náboja, čo je málo pravdepodobné.Ráfik nie je okolo niplov zdeformovaný, povyťahovaný dovonku ?
To "vydratie" z vnutornej strany je rozsirenie otvoru aby sa nim dali prevliect aero spice. Je tam od vyroby. Otlacenie od s*****v je tazko ohodnotit podla fotky ale vidim par moznych pricin:
1. zaberove spice mas pravdepodobne navlecene z opacnej strany, pri zabere by sa mali operat o prirubu, podla fotky to vyzera ze sa z nej vytahuju
2. ak dobre ratam mas 2x krizeny vyplet, ked budes menit daj 3x krizeny
3. tazko hodnotit ako boli napnute spice ale ked to budes mat spravene daj si to skontrolovat tenzometrom a ako spominal bonfo skontroluj aj stav rafka okolo niplov.
Vdaka za cenne info. Nerozumiem vsak asi uplne tomu otvoru na aero spice, teda rozumiem ale preco potom ostatne otvory v naboji su kruhove a ibe tie kde su spice su "deformovane"? Ci tie by boli pouzite pri 3 x krizenom vyplete? Teda to znamena iny typ rafu asi, ze? (asi davam dost stupid otazky a zacnem pouzivat google
No ale vsak som uplny magor - lebo ako som teraz pozeral podla vasich rad rafik tak az pri tom mi trklo, ze jasne - vsak s***** mi rachla a vyletela aj s niplom... mal som vtedy <b>dost</b> blby den a odvtedy dost mental zatmenie. Takze je to jasna bud unava materialu rafu alebo presponovanej spice. Co mi len nahrava ku kupe tenzometru, ktory uz je na zozname objednavky...
Este raz vdaka za odnavigovanie k pricine. Neskor pridam aj foto len pre pobavenie publika. Chjaj, hanbim sa ako pes :]
Vsetky otvory toho naboja urcene pre spice by mali mat rozsirenie na aero droty. Pre 2x aj 3x krizeny vyplet sa pouzivaju tie iste otvory. Otvory kde nie je rozsirenie nie su pre spice. Ak sa mylim Raver ma hadam opravi.
Inak ak budes menit raf aj aero vyplet vyjde ta to pravdepodobne na podobnu sumu ako komplet koleso.
Na foto som zvedavy
Noo mozno zle ratam ale ked kupim raf od DT Swiss RR 511 za v prepocte 75 EUR a 24 spic DT revolution 2.0/1.5 za dohromady 25 EUR tak je to spolu 100 EUR a za 100 EUR nekupim komplet zadne kolo s vahou do 900 g a rafom vysokym 30 mm. Ci zle pozeram?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. zaberove spice mas pravdepodobne navlecene z opacnej strany, pri zabere by sa mali operat o prirubu, podla fotky to vyzera ze sa z nej vytahuju
2. ak dobre ratam mas 2x krizeny vyplet, ked budes menit daj 3x krizeny
3. tazko hodnotit ako boli napnute spice ale ked to budes mat spravene daj si to skontrolovat tenzometrom a ako spominal bonfo skontroluj aj stav rafka okolo niplov.
No ale vsak som uplny magor - lebo ako som teraz pozeral podla vasich rad rafik tak az pri tom mi trklo, ze jasne - vsak s***** mi rachla a vyletela aj s niplom... mal som vtedy <b>dost</b> blby den a odvtedy dost mental zatmenie. Takze je to jasna bud unava materialu rafu alebo presponovanej spice. Co mi len nahrava ku kupe tenzometru, ktory uz je na zozname objednavky...
Este raz vdaka za odnavigovanie k pricine. Neskor pridam aj foto len pre pobavenie publika. Chjaj, hanbim sa ako pes :]
Inak ak budes menit raf aj aero vyplet vyjde ta to pravdepodobne na podobnu sumu ako komplet koleso.
Na foto som zvedavy
Toto chapem co si chcel povedat, len nechapem ako sa to myslis s tou prirubou. na ktoru stranu ma ist hlavicka spice? K stredu naboja, alebo von?