tak si taký prípravok vyrobím z kúsku plastovej dosky do ktorej dám tú svoju skrutku s hadičkou. Pridržím to tak, ako oni, stolárskou zvierkou.
Uvidím a dám vedieť.
Dávam vedieť:
Tak rovnou doskou sa to uzavrieť nedalo, musel som vyvrtať diery pre vystúpené závity pre skrutky. Tak som to potom skrutkami aj prichytil. Nepoužil som zvierku. Diery boli slabým miestom toho narýchlo zlepeného prípravku. Mierne tade presakoval olej. Ale splnilo to, čo som chcel. Krásne som to prepláchol novým olejom.
Nazdar chcem sa spytat, odvzdušňoval som brzdy SHIMANO ZEE BL-M640 a pri odvzdušňovani brzdová packa bola tvrda tak ako ma byt no ako som uzatváral celi system a odstránil Shimano Block z prasiatka a nahodil koleso s novými platničkami, packa bola úplne mäkka ako pred odvzdušnenim. Viete niekto poradit ? Diky vopred.
To ze je mäkká moze byt aj tym, ze je nove oblozenie, a brzda stvrdne ak sa zabehne, cize sa obrusia podla kotuca, a zacne vsetko doliehat na 100%. U mna je to pravidelne po vymene oblozenia za nove, chvylka brzdenia a zas je to ako ma byt. Dokonca je rozdiel ake oblozenie, so sintrovanym oblozenim je brzda tvrdsia. A predpokladam, ze strmen mas vystredeny, lebo ak je krivo, tak isto to robi svoje.
Ja mam taku skusenost, ze shimano strmen vies vystredit len do stran, cize rovnobeznost s kotucom, a kolmost je dana presnostou navariek na rame, problemom zvykne byt to ze niesu zafrezovane, a tym padom ked sa da nove oblozenie, tak sa packa vidi mäkká, lebo pri stlacani ohyba kotuc vo zvyslej rovine podla odchylky strmena a to sa odstrani az po obruseni oblozenia podla tej odchylky, potom je oblozenie obrusene do šikma, ale dolieha uz ako ma a brzda je uz tvrda, lebo uz neohyba kotuc.
Ked to vyriesis tak prosim napis, mne tvoja situacia s odvzdusnovanim nejde vobec do hlavy. Pises ze ked mas v strmeni blok tak je packa tvrda, no ked nahodis oblozenie tak je mäkka. Takze tuto situaciu som zazil, no odvzdusnovanim som to nevyriesil.
Nazdar tak včera čom som to este skúšal lebo mi to nedalo a ked som brzdu odvzdusnil a vrchnu odvzdusnovaciu skrutku uzavrel kde samozrejme bol olej az po sami vrch tak som nasledovne stlačal brzdu uz s nahodenim kolesom a samozrejme ze bola stále mäkká no potom som otvoril tu vrchnú skrutku a olej tam proste nebol, podla môjho názoru si jo zobrali piestiky takze som to vyskúšal s nahodenim kolesom a typom vypustania oleja zo spodu a do sacku a brzda mi stvrdla. Viem ze sa to nemá robit bez blocku co sa dáva do prasiatka no podla mna to bolo jedine východisko. Ale urcite
Tak ak ti to doplnenie oleja vyriesilo tvoj problem tak to nechaj tak, akurat do buducna nezabudni pri vymene oblozenia za nove otvorit expanzku. A mam najradsej ze clovek tu napise svoju realnu skusenost, kedy som mal taky isty problem a u mna to bolo krivo doliehajuci adapter na ram, kedy mi fakt ohybalo kotuc, preto som mal mäkku packu(dal som zafrezovat navarky a bolo po probleme) a iny ma zatrati lebo som napisal blbost.
Ja riešim niečo takéto: dám ten odvzdusnovaci blok, páčku dám čo najďalej od gripu, odvzdusmim a páčka je tvrdá, ak si ju ale nastavím ku gripu ako potrebujem páčka je zrazu mäkká, už fakt neviem co s tým a jedna sa o zadnú brzdu
Chcem sa spýtať či niekto kombinoval brzdovu paku shimano slx m 7000 a brzdovy strmen shimano saint alebo zee.Bude to fugoovat?Ja v tých pakach nevidím rozdiel.Takto mi to vychádza vydnejsie ako komplet.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uvidím a dám vedieť.
Dávam vedieť:
Tak rovnou doskou sa to uzavrieť nedalo, musel som vyvrtať diery pre vystúpené závity pre skrutky. Tak som to potom skrutkami aj prichytil. Nepoužil som zvierku. Diery boli slabým miestom toho narýchlo zlepeného prípravku. Mierne tade presakoval olej. Ale splnilo to, čo som chcel. Krásne som to prepláchol novým olejom.
Ak je packa stále mäkká máš tam vzduch niekde.