Ahojte, potreboval by som poradiť aký olej môžem dať do vidlice. Treba niečo špecíalne alebo stačí nejaký obyčajný motorový resp. hydraulický ?
P.S. Ak to tu už bolo tak sa ospravedlňujem, ale takúto tému som ešte nenašiel.
Nepokazíš, to nie. Tiež som ho použil v Revelation namiesto 5W, no výsledok ma nijako nenadchol, ani cez leto. Ale mne išlo o zrýchlenie odskoku a v tom pomohla až drobná úprava na odskokovom pieste.
Tuhá ... čo si pod týmto slovom predstavuješ? Tuhosťou sa zvyčajne vyjadruje to, že sa vidlica nekrúti. Pokiaľ máš na mysli zvýšenie citlivosti, treba sa poobzerať po nejakých iných stierákoch a zlepšiť mazanie púzdier, hlavne toho horného.
Ale je fajn že nad tým špekuluješ ... vždy je čo zlepšovať.
Olej, ktorý sa používa do vidlíc a tlmičov na bicykloch je rovnaký ako ten do vidlíc na motorkách. Nechápem prečo by mal byť iný? Požiadavky na ten olej sú vo všetkých systémoch rovnaké. Spomaľovať spätný chod, nepeniť, mazať a brániť korózií.
Na svete je niekoľko výrobcov olejov a mazív ktorí svoje produkty predávajú buď pod svojou značkou alebo ich predávajú iným, ktorí ich predávajú pod svojim obchodným menom .. napríklad Sram. Keďže Sram je cyklo-značka robí si marketing tak, že na obal napíše že olej je určený do vidlíc a tlmičov na bicykle a najlepšie len do Rockshox, pretože to patrí pod ich koncern. Pritom ho môžeš kludne použiť do vidlice na "croske" )) Napríklad toto: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/olej-do-vidlic-rock-shox-suspension-120ml/4348
Dovolím si tvrdiť že to je len menšie balenie tohto oleja: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/olej-do-vidlic-suspension-2-5-wt/785
nakoľko spol. PIT STOP dodáva svoje oleje pre f.RockShox už dlhé roky.
Ale použiť môžeš olej od ktoréhokoľvek výrobcu, pokiaľ spĺňa viskozitu ( 5W, 10W, 15W .. inú) a je to tlmičový olej.
howk ...
Chcel by som tam zvisit hlavne ten odskok, ale nieco porobyt aj z citlivotou. Takze treba sa pohrat aj z olejom vo vonkajsich nohach, do vnutornej nohy(v ktorej je motion control a odskok) dam ten RockShox 2,5W.
A ked spominate upravu tej odskokovej piestnice..tam sa da tez nieco upravit?
Zdravím. Potreboval by som pomôcť. Mám Recon Gold RL a z tohto neviem vyčítať koľko akého oleja mám dať do vidlice.Akú vyskozitu a koľko jej kam dať. Ďakujem.
Zdravím. Potreboval by som pomôcť. Mám Recon Gold RL a z tohto neviem vyčítať koľko akého oleja mám dať do vidlice.Akú vyskozitu a koľko jej kam dať. Ďakujem.
Písal si mi poštu, odpoviem ti tu:
- 133 ml oleja s viskozitou 5W dáš do tlmenia, to je pravá noha hore, pod modré koliesko.
- 3 ml oleja s viskozitou 15W dáš nad vzduchový piest, to je ľavá noha hore, tam kde sa fúka vzduch
- od spodu do každej nohy dáš 6 ml oleja s viskozitou 15W, to je na mazanie púzdier
Ďakujem páni,tak som aj urobil len ma zneistil článok z VELA-domáci servis kol kde píšu že do vzduchovej sa dáva do obidvoch nôh lebo je tam uzavretá tlmiaca"patrona".Do pružinovej len do ľavej nohy a na stranu odskoku nič. http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/rockshox/
Zdravim, nemate nejaky dobry manual na servis vidlice FOX 32 rlc? Alebo osobne skusenosti s olejom? musim vymenit gufera a dost toho vytieklo a neviem si rady... Dakujem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tuhá ... čo si pod týmto slovom predstavuješ? Tuhosťou sa zvyčajne vyjadruje to, že sa vidlica nekrúti. Pokiaľ máš na mysli zvýšenie citlivosti, treba sa poobzerať po nejakých iných stierákoch a zlepšiť mazanie púzdier, hlavne toho horného.
Ale je fajn že nad tým špekuluješ ... vždy je čo zlepšovať.
Na svete je niekoľko výrobcov olejov a mazív ktorí svoje produkty predávajú buď pod svojou značkou alebo ich predávajú iným, ktorí ich predávajú pod svojim obchodným menom .. napríklad Sram. Keďže Sram je cyklo-značka robí si marketing tak, že na obal napíše že olej je určený do vidlíc a tlmičov na bicykle a najlepšie len do Rockshox, pretože to patrí pod ich koncern. Pritom ho môžeš kludne použiť do vidlice na "croske"
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/olej-do-vidlic-rock-shox-suspension-120ml/4348
Dovolím si tvrdiť že to je len menšie balenie tohto oleja:
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/olej-do-vidlic-suspension-2-5-wt/785
nakoľko spol. PIT STOP dodáva svoje oleje pre f.RockShox už dlhé roky.
Ale použiť môžeš olej od ktoréhokoľvek výrobcu, pokiaľ spĺňa viskozitu ( 5W, 10W, 15W .. inú) a je to tlmičový olej.
howk ...
A ked spominate upravu tej odskokovej piestnice..tam sa da tez nieco upravit?
Písal si mi poštu, odpoviem ti tu:
- 133 ml oleja s viskozitou 5W dáš do tlmenia, to je pravá noha hore, pod modré koliesko.
- 3 ml oleja s viskozitou 15W dáš nad vzduchový piest, to je ľavá noha hore, tam kde sa fúka vzduch
- od spodu do každej nohy dáš 6 ml oleja s viskozitou 15W, to je na mazanie púzdier
Veď to tam máš všetko napísané ....
ale tiez budem tavat rovnaky cervený
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/rockshox/