ahojte, prečítal som tu na fore kopu príspevku k tomuto problému, ale to čo potrebujem som nenašiel tak to hodím sem.Mám taký problém pri jazde zo sedla mi niečo puká a ozýva (rezonuje) sa to cez celý rám, už som skoro všetko popozeral odšróboval vyčistil nahodil späť (predstavec, barany, sedlovka, upínaky.) a utiahol a robí to stále, myslel som si že to môže ísť od upínakov tak som jemne namazal spoje kde sa dotýkajú s rámom a utiahol robí to stále už neviem v čom to môže byť. Môžno výplet ale to tiež neviem či by také zvuky mohol robiť on. Zaujímavé že pri jazde v sedle nič ale ako náhle začnem spruntovať alebo idem kvôli kopcu zo sedla tak to robí iba v tedy. A pukne to iba 4-5x keď sa pohnem do predu a nakloním potom nič nakloním sa do zadu a zasa to pár krát pukne. Nemal takýto problém niekto s vás ? tuší niekto v čom by to mohlo byť ?
mám trek 1.5.
mal som ten istý problém, v sedle nič a pri šprinte puknutie pri každom potiahnutí pedálov. problém bol v príliš blízkej vzdialenosti senzora tachometra a magnetu na š*****, takže ako sa bajk nakláňa a špice zrejme prehýnajú, tie dve malé prkotiny sa ťukali o seba. skús posunúť snímač trochu ďalej, možno je to aj tvoj problém.
ahoj, bol som to vyskúšať tak som urobil takýto test: senzor som vytočil od kolesa a magnet som dal dole a robí to stále. A ako to pukalo tebe ? lebo mne keď to puká tak je to celkom počuť a pochybujem že magnet+snímač by bol schopný vydávať taký zvuk. Niečo iné vás nenapadá ?
Niekedy sa mozu ozyvat kufre alebo slabsie pritiahnuty a nepremazany zavit uchytenia pedalu v kluke. Alebo spoj osi stred.zlozenia s klukami to ale zalezi aky mas system, ja som za to ze vsetko treba mazat.
Volakedy mi praskal vyplet na prednom kolese Mavic Cosmic tak som prestrekol spoj uchytenia dratov k naboji a prestalo to,pri kolese sa to ale da lahko identifikovat,urcite sa zvuky "nesirili celym ramom".
to federer: orech to snáď nebude, pretože kazeta je tam od nova mám na ňom okolo 1,5k a začalo to robiť až teraz, minule som musel ísť domov s treningu po mokrej vozovke tak sa mohol zaprasiť výplet alebo niečo také aj keď som ho potom dôkladne vyumýval.
to hugo: keď dávam pedále závit vždy premažem, a stred mám 4-hran. A čím mám streknúť výplet ? WD40 aby sa vyčistili spoje, silikónový olej (musel by som kúpiť už nemám), alebo olej s ktorým mažem reťaz ?
Tak poďme : zaprieť predné koleso o stenu a kývať - preklápať oblúky, s brzdou, bez brzdy, potom nohou do stredu rámu, z jednej, z druhej strany, potom sedlo ,sedlovka, na záver keď dovtedy nič ešte rovnako nohou sa oprieť do upináku a jemne opakovane do náboja pretláčať. Skontroluj aj skrutky na prevodníkoch. Sralo by ma to...
Ja som mal podobný problém s pukaním, pukalo to pri jazde zo sedla, väčšinou až po prejední určitej vzdialenosti a pri zábere pravou kľukou. Skúšal som rôznu diagnostiku a bol som presvedčený, že to vychádza od pedálov. Najskôr som vymenil kufre, chvíľu som myslel, že to pomohlo, potom som menil pedále, ale nakoniec bol problém v stredovom zložení. Keď som ho rozobral, na jednej strane trochu zadrhávalo. Po výmene je to O.K.
Volakedy bol casto hlucny octalink ked sa nieco dostalo do draziek tak bolo treba rozoberat a cistit.Mozno je chyba v miskach,mohli sa po neakej dobe povolit,pri rame s talianskymi zavitmi sa mí to stavalo aj ked toto je iny pripad.
Jo,a vyplet som "namazal " hocicim mastnym.
Mne to robi tiež. Prisiel som nato že ten zahadny zvuk roby bouden ktory je upnuty o ram plastovou svorkou na kable. Môže to robit aj prilis vysunuta carbonova sedlovka. U mna to je ten bouden.
čawte, bol to predsa len ten výplet. Nastriekal som celý výplet (uchytenie-náboj, miesta kríženia výpletu) a prestalo to . Nechcem to zakriknúť, tak to snáď vydrží.
Vďaka ľudia, v živote by ma to netrklo že toto môže robiť výplet.
ahojte, tešil som sa predčasne dnes mi to začalo robiť zas a už ani spreje na to nepomáhajú. Vybral som koleso s vidlice zatlačil som s hora naň rukami. Potom som ich dal preč a koleso som pustil asi s výšky 1cm o zem a prasklo v ňom to isté keď som spravil ibaže som ho nehádzal o zem a potočil ho po zemi zasa v ňom prasklo. Už si neviem rady nenapadá vás ešte niečo sú to kolesá bontrager ssr. Ešte ich zajtra vyskúšam vyzuť (plášte duša - dole) a streknem niečo do nitov (závitov) s vnútra. Len sa chcem spýtať či tam môžem streknúť WD40 na to praskanie s náboja to na chvíľu pomohlo, len sa bojím keď streknem do závitov nitov tak sa mi koleso rozcentruje, neviem fakt. Skúste poradiť keď vás niečo napadne.
joko: moc by som na nich nezarobil, a keď tie poniaze dám s tým čo mám našetrené tak za to aj tak nekúpim kvalitné kolesá možno tak s bazaru jedine že by si ma zasponzoroval
Moze to robit aj ventil ked sa pri otacani kolies ak zrychlis dotkne rafiku.Mal som to na carbonovych kolesach a tak som tam dal jemne z prstu trosku silikonu.To pukanie sa ozyvalo v celom rame.
nepredavam, prečítaj si príspevok od joka to som písal jemu . A prepliesť nie to si ma zle pochopil ja som chcel dať dole pásku s ráfika a do otvorov kde su hlavicky nitov kvapnut bud silikon alebo wd len sa bojím že by sa začali povolovať = rozcentrované koleso atď.
Mne sa tie kolesá páčia a na lepšie tak skoro mať nebudem tak ten problém vyriešme.
Na ventil trocha silikónu (sprej-mazanie) ? zajtra vyskúšam a napíšem (mal si na tých karbonoch na ventilku skrutku ? a pritiahnutú dobre ? lebo ja ten ventilok mám dosť na pevno nemám pocit že by mohol búchať o ráfik ale môže byť vyskúšam- diky za radu).
Ked si sa dostal k tomu, ze to bude nieco s kolesom, tak pokracuj dalej.
1. Dole plast, dusu, pasku a skontrolovat rafik zvnutra
2. Otvorit naboj a skontrolovat loziska
Vela moznosti uz nemas
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A môže to byť aj výplet ako mám zistiť či to robí on ? a ako to opraviť ak by to pukanie bolo spôsobené výpletom ?
Volakedy mi praskal vyplet na prednom kolese Mavic Cosmic tak som prestrekol spoj uchytenia dratov k naboji a prestalo to,pri kolese sa to ale da lahko identifikovat,urcite sa zvuky "nesirili celym ramom".
to hugo: keď dávam pedále závit vždy premažem, a stred mám 4-hran. A čím mám streknúť výplet ? WD40 aby sa vyčistili spoje, silikónový olej (musel by som kúpiť už nemám), alebo olej s ktorým mažem reťaz ?
Jo,a vyplet som "namazal " hocicim mastnym.
Vďaka ľudia, v živote by ma to netrklo že toto môže robiť výplet.
Mne sa tie kolesá páčia a na lepšie tak skoro mať nebudem tak ten problém vyriešme.
Na ventil trocha silikónu (sprej-mazanie) ? zajtra vyskúšam a napíšem (mal si na tých karbonoch na ventilku skrutku ? a pritiahnutú dobre ? lebo ja ten ventilok mám dosť na pevno nemám pocit že by mohol búchať o ráfik ale môže byť vyskúšam- diky za radu).
1. Dole plast, dusu, pasku a skontrolovat rafik zvnutra
2. Otvorit naboj a skontrolovat loziska
Vela moznosti uz nemas