Veď pohoda, len som si podpichol trochu keď bola možnosť
Každý vie niečo iné. Ja si neviem vypočítať ani výplatu a vyplniť papiere na 2% je pre mňa mordovačka na 2 hodiny
to ano ale ak by som si to vyskúšal vypýtať v spoločnosti Kapraka alebovolodajja dostal by som po hube. Tak isto by som dopadol v téme pivo-pivecko:) Takze som rád,že mi aspon radler tolerujú resp že som šofér:)
Ale jedno mi naozaj vadí, ked sa ešte ani nepotiahne do pedálov a dva krígle už má niekto v sebe
tak o tejto téme by sa asi dalo baviť v inej téme dlho-alebo by ma hneď odpísali?... šak ale každý podľa svojho gusta...a asi sme už odbočili od témy-to sa môže?
NO...asi som mala rátať s tým, že dnes si treba dávať pozor na každé slovo...nejak nad tým moc nemeditujem, ale veď kto chce pochopí, kto nechce....je mi jedno...
bludarka take servisne ukony ako vymenit retaz a prevodniky, dostelovat prehadzku myslim ze v pohode zvladnu aj v tom Timebike. Ja som si tam daval sice iba centrovat kolesa ale spokojnost.
vcera som na traili prednym kolesom "aktivoval" konar, ktory mi vbehol do prehadzovacky. taky cólový drúk. kladka sa don zahryzla ako cirkular do metrovice. vysledok....na dvoch najlahsich prevodoch mi spodna kladka ma tendencie ukladat retaz do medzery k voditku. obratil som kolo hore kantom a tocil retazou a vsimol, ze aj retaz nezapada do zubov kladky ale preskakuje. bohuzial ziadne viditelne poskodenie som si nevsimol...co s tym moze byt ? inak ostatne prevody radia takmer ako predtym akurat kdesi v strede kazety z kolecka nahor treba pri jednom prevode pretocit prevodnik asi 3x, kym to preradi.
no a co s tym ? tvl a kto to da do spravnej geometrie včil
na starom bajku som mal opakovane ohnutu patku asi 3x....ale ta sa dala demontovat a vo zveraku narovnat...
tuto ani neviem, ci je integrovana do ramu alebo nie.....
este ma teraz napadlo, ze ci neroztiahlo trochu voditko....a je tam teraz miesto aby retaz zapadala mimo kladku...
Nebýva to spravidla v domáckych podmienkach jednouché. Servisy majú na to nástroj, ktorý to jednak premerajú a aj napravia.
Mne raz pomohlo, že som vymontoval pätku a skontroloval som ju položením na rovnú plochu. Ideálna je sklená tabuľa. Keď som zhistil jemné vyosenie, zkobral som dva rovné kusy (pláty) železa. Medzi ne som umiestnil pätku a stiahol vo zveráku. (výsledok však nemusí byť na 100%)
Ideálne je ale skočiť do servisu kde to vedia spraviť za 2-3 minútky.
ja som mal dva krat ohnutu a zvova narovnanú patku a potom som ju dolámal na strmšom useku ako som riadne zatlačil do pedalov. Proste to už nevydržala. Takže ak ešte nemáš, tak už po prvom ohnutí a vyrovnaní by som nosil resp zaobstaral náhradnu. Resp nahradna patka by mala byt sucastou tvojej výbavy vždy.
taky tak, ked som prvy raz zohol patku, hned som kupil dve nove. jednu nahodil a druhu mam stale v batohu. nerad by som niekde z Plesivca alebo z Javoriny tlacil domov 15 km nefunkcny bajk.
Priatelia, poprosil by som o radu, lebo ako mechanik zrovna nevynikam (vobec). Mam novy ram Merckx Mourenx 69 disc, ktory dosiel so hlavovym zlozenim, kde mi pride akoby navyse taka kovova korunka (nazov iba na zaklade intuitivneho prekladu z anglictiny). Ked sa da na vidlu, tak samozrejme ze vidla nedolieha.
Na nete sa v CRC pytali zrejme na obdobny problem a ti poskytli nasledovnu odpoved:
Headsets are supplied with a crown race (predpokladam ze ide o tu vec co vadi aj mne) as standard, even if you need it or not. The crown race will have been packaged with the headset from manufacturer.
If your fork has an integrated race then you can omit the use of the supplied crown race.
Nie som zbehly v terminologii ale dobre rozumiem, ze tu vec mozem dat prec a vidla moze normalne dolahnut, teda vidla mojho ramu ma integrated race? Nizsie zasielam aj fotku ako to vyzera. Ak je to tak, nechyba tam este nejaky kruzok/tesnenie pod to lozsiko? Pls. odpustite kruto amaterske vysvetlovanie a dakujem za radu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Každý vie niečo iné. Ja si neviem vypočítať ani výplatu a vyplniť papiere na 2% je pre mňa mordovačka na 2 hodiny
https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/pivo-pivecko-t27777.html?hilit=pivo
to ano ale ak by som si to vyskúšal vypýtať v spoločnosti Kapraka alebovolodajja dostal by som po hube. Tak isto by som dopadol v téme pivo-pivecko:) Takze som rád,že mi aspon radler tolerujú resp že som šofér:)
Ale jedno mi naozaj vadí, ked sa ešte ani nepotiahne do pedálov a dva krígle už má niekto v sebe
na starom bajku som mal opakovane ohnutu patku asi 3x....ale ta sa dala demontovat a vo zveraku narovnat...
tuto ani neviem, ci je integrovana do ramu alebo nie.....
este ma teraz napadlo, ze ci neroztiahlo trochu voditko....a je tam teraz miesto aby retaz zapadala mimo kladku...
Mne raz pomohlo, že som vymontoval pätku a skontroloval som ju položením na rovnú plochu. Ideálna je sklená tabuľa. Keď som zhistil jemné vyosenie, zkobral som dva rovné kusy (pláty) železa. Medzi ne som umiestnil pätku a stiahol vo zveráku. (výsledok však nemusí byť na 100%)
Ideálne je ale skočiť do servisu kde to vedia spraviť za 2-3 minútky.
Na nete sa v CRC pytali zrejme na obdobny problem a ti poskytli nasledovnu odpoved:
Headsets are supplied with a crown race (predpokladam ze ide o tu vec co vadi aj mne) as standard, even if you need it or not. The crown race will have been packaged with the headset from manufacturer.
If your fork has an integrated race then you can omit the use of the supplied crown race.
Nie som zbehly v terminologii ale dobre rozumiem, ze tu vec mozem dat prec a vidla moze normalne dolahnut, teda vidla mojho ramu ma integrated race? Nizsie zasielam aj fotku ako to vyzera. Ak je to tak, nechyba tam este nejaky kruzok/tesnenie pod to lozsiko? Pls. odpustite kruto amaterske vysvetlovanie a dakujem za radu.